• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 22:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

barabata

CellebrO ,
Когато в инсталациония диск има необходимите драйвери за САТА контролера ( както има за ИДЕ контролера) няма да ти иска нищо, а просто ще открива всички дискове свързани към съответния sata/райд контролер ( някой дъна на десктоп системи даже имат повече от един )и инсталацията протича безпроблемно. Ако ще си правиш собствена дистрибуция за твоите нужди може да си добавиш всички необходими драйвери за лаптопа да си се инсталират още по време на минисетъп фазата на инсталация и да не ти се налага после на ръка да ги инсталираш. Пък ако ти е интересно може и софтуера който си инсталираш сетне да се вгради ( като add-on ) и при приключване на инсталацията да имаш всичкия необходим софтуер инсталиран и настроен. Но това е вече за напреднали.

На тебе ти трябва само да си отделиш всички необходими драйвери и да ги интегрираш в диска. Зада разбереш дали работи "новият диск" е хубаво да имаш презписваем DVD/CD носител за да може да презаписваш ако нещо не е наред от първият път.

bigbeer, опитвал ли си ? Понеже в други форуми е даван този съвет и имаше хора закупили си такива флопита и в крайна сметка не става. Не става понеже от флопи може да се буутне, но когато започне да зарежда инсталациония Windows той няма драйвери за USB и не вижда флопито.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

NO CARRIER

В маймундата имаше някакво MSDN-ско XPSP3. Наточих го и на два път ме спасява от проблемите с липсващи драйвери.  *CRAZY*

П.п. http://zamunda.net/details.php?id=131591 това е.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

mp450

Здравейте и аз имам проблем с компютъра. От няколко дена след като изключа компютъра и след известно време като реша да го включа пак, компютъра не тръгва. Давам няколко пъти рестарт от бутона, после включвам и изключвам няколко пъти компа и накрая тръгва. Според мен проблема е в захранването, но нека по запознатите да кажат.

NO CARRIER

Само по това описание не е възможно да се определи какъв е проблемът. Погледни дали всички вентилатори работят. Виж дали няма надути кондензатори по дъното.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5

bigbeer

Цитат на: barabata - 14.07.2008 15:41
...

bigbeer, опитвал ли си ? Понеже в други форуми е даван този съвет и имаше хора закупили си такива флопита и в крайна сметка не става. Не става понеже от флопи може да се буутне, но когато започне да зарежда инсталациония Windows той няма драйвери за USB и не вижда флопито.

:) Bios-a обаче вижда флопито.. Не само, че съм опитвал а го правя почти през ден. Повечето от старите десктоп машини не могат да го правят този номер..

mp450

Цитат на: NO CARRIER - 14.07.2008 16:12
Само по това описание не е възможно да се определи какъв е проблемът. Погледни дали всички вентилатори работят. Виж дали няма надути кондензатори по дъното.

Всички вентилатори работят. Отварях компютъра, но всичко изглежда наред. Проблема е само в стартирането.

barabata

Трудно е да е каже дъно или захранване.
Това става с опити и замени на компоненти.

Особено ако захранването е JNC , Codegen , 2N и там не се сещам още китайски буклуци го сменяй докато е време дори и да не е причината в него. Не знам защо хората си купуват машини за по 500-600 лева минимум и слагат захранвания от 20 лева дето могат при всеки токов удар да унищожат цялата машина и гаранцията това няма да го покрие - виновни са енергото и върви да се разправящ с тях ако си нямаш работа.

bigbeer ,
Аз говоря точно за лаптопи с УСБ флопита дето не успяват през F6 да си заредят дискета с драйвери или Интелските ги зарежда, но не си ги копира и на следващия рестарт пак ти ги иска ама не е предвидено да ги иска. Би било глупаво да си купуваш УСБ флопи за десктоп при положение че около 60 лева, а обикновени се намират все още тук-таме за по 15 лева или SH за по 5-6 лева.
Инсталиране на Xp без флопи
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Joro Vn

Колеги, някой има ли опит за сервиз на модеми, в частност и на рутер? Миналата седмица преживях пряко попадение на мълния върху блока, по-късно го потвърдили и местните медии. Та освен поражения по единия комп, които в момента локализирам, оказа се, че и интернет-кабелния вход на рутера е заминал. Това е диагнозата на специалистите от интернет-доставчика ми. Светлинната индикация по понела свети нормално. Днес го отворих, по-скоро от любопиство. Това, което видях, ме накара да мисля дали не може да се поправи. 8-те пина на входния конектор са свързани или директно, или през общо три броя резистори и един кондензатор, към 16-пинов елемент. Този елемент /TD1621CR/ не би ли трябвало да е някакъв оптрон и пораженията да се свеждат до него /включително/? Ако е така, струва ли си поправката и възможна ли е тя, или да тръгвам към магазина за нов? Кондензаторът със сигурност е заминал, просто няма част от него, за резисторите не знам- елементите са микро /без оптрона/ и евентуално ще се буткам с тях, ако може да се каже, че само те са заминали. Рутерът е CANYON CN-WF514.

NO CARRIER

Имам опит със суичове. Дори да не е пряко попадението, а само индуктивно, чипа го пиши бегал. Нищо не помага.

Joro Vn

И през оптоелемент ли става такава беля? Не би ли трябвало да замине само източника на светлина, а фотоприемника да се запази- приема само честотен светлинен сигнал, няма галванична връзка или друга, която да служи като усилвател. Ам, Ники, благодаря, ако сега препоръчаш и някой модел рутер, безжичен!  :-)

WaTeR_bOy

Имам проблеми с музиката всеки път все по слабо се чува не е от тонколоните ,защото 3 различни вида съм пробвал.От winamp и настройките на звука на лентата старт са усилени до дупка и пак се чува слабо.Какво е?И как да го оправя ?!

ПП. преди съседите се оплакваха от звука а сега ми се хилят. :'( :'(

Demo``

Цитат на: WaTeR_bOy - 15.07.2008 02:28
Имам проблеми с музиката всеки път все по слабо се чува не е от тонколоните ,защото 3 различни вида съм пробвал.От winamp и настройките на звука на лентата старт са усилени до дупка и пак се чува слабо.Какво е?И как да го оправя ?!

ПП. преди съседите се оплакваха от звука а сега ми се хилят. :'( :'(
до преди 2седмици нашумя 1 червеи които изяждаше драиверите за звука.Постепенно намалява и накрая никъв звук нямаш.1) сканираи си пц-то ако си с нод32 още по-добре. Ако не си (или си) след като направиш пълен скан виж колко са инфектираните фаилове(т.е. колко вируса е пуснал компа без да знаеш,не говоря за тия инфекции които компа ще ти намери при скана . Има друго подменю което отчита колко вируса е спряло и колко е вкарало.) Ако си с този червеи решението е 1 Формат С:/, ако нищо не намери провери си буксите,ако тоталко изчезне зува преинстал пак.

NO CARRIER

Цитат на: Joro Vn - 15.07.2008 01:36
    И през оптоелемент ли става такава беля? Не би ли трябвало да замине само източника на светлина, а фотоприемника да се запази- приема само честотен светлинен сигнал, няма галванична връзка или друга, която да служи като усилвател. Ам, Ники, благодаря, ако сега препоръчаш и някой модел рутер, безжичен!  :-)
Конкретен модел не мога да ти препоръчам, защото нямам опит с тях. Но винаги можеш да свалиш от съседен вход чипчето и да го сложиш на мястото на изгорялото за проба. И по-скоро е галваничен трансформатор, защото по суичовете масово са такива.  *SORRY*

WaTeR_bOy

Може и да е от Windowsa защото от както съм купил компютара не сам го преинсталвал ,около3 години.Аз съм с Active Virus Shiled съкратено АОL.На Кашпрерски и ми казват че, била хубава защото нод проблеми някакви ми правеше и го махнах.

Demo``

ако си пуснал опцията ЛАИФ ЪПДАИТ нищо чудно.Иначе моя windows стой без проблем към година 2,после вече го преинсталвам защото ако не го направя ми става нета бавен или нещо друго. Иначе се съмнявам да е от windowsa това постепенно губене на звука,ако бе от него щеше рязко да изчезне звука.

Similar topics (5)

20521

Публикации: 12
Прегледи: 4641

36853

Публикации: 27
Прегледи: 14474

19336

Публикации: 48
Прегледи: 13678

30802

Публикации: 16