• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 01:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Разархивирай и качи драйверите на машина с флопи или от тук си дръпни и направи виртуално http://chitchat.at.infoseek.co.jp/vmware/vfd.html. После с nlite.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Лора

Мерси Коко,
Но като разархивирах точно този формат на файл,който ми трябва го няма.Няма смисъл да си късам нервите.Добре че си взех по лесен за обслужване лаптоп. ;-)

Благодаря пак за помоща :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

akvaristat

28.05.2008 16:04 #827 Last Edit: 16.07.2009 04:26 by akvaristat
..........

barabata

Като за начало Престанете да търсите крак/хак/сериен номер чрез търсачка в интернет.
Точно такива сайтове ти доставят последните версии на троянци и други боклуци от сорта.
С неработеща антивирусна да се буташ там си е направо разходка в минно поле.

Изтегли си AutoRuns for Windows v9.21 софтуерче от едни двама пичове "sisinternals" които в последствие баха притеглени от Майкрософт.
Като стартираш програмчето ти изкарва цялата информация за това коакво от къде се стартира при пускането на компютъра. Може да направиш един скрийншот и да го пуснеш за да ти кажем кое е гадинка и кое е системен/програмен процес.
Важното е първо да се свалят процесите в таск менъжера и след това да се чистят стартирашите редове понеже при изключване често си проверяват дали ще се стартират при следващото пускане и си възстановяват изтритото. Също и систем рестор се спира преди да започне операцията по чистенето.

Във прозореца на програмчето ако щракнеш на някой ред ти се отваря автоматично посоченото място (регистри или папка в уиндоус експлорера)
има 5-6 места от къдетоп се пускат процеси или програми с командни редове , но недей да пипаш на посоки като за начало преди да си разбрал кое какво е.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

akvaristat

28.05.2008 17:24 #829 Last Edit: 16.07.2009 04:26 by akvaristat
.............

barabata

Пропуснах да ти кажа че няма смисъл от всичките екрани - първия и евентуално втория стигат ...

Отвори си таскмениджъра ( Ctrl+Shift+Esc ) и намери и спри процеса mrofinu1535
или там както е наименован и после отвори линка от ауторънс който пуска
[runner1] C:\WINDOWS\mrofinu1535.exe
Триеш реда от ауторънс или регистрите ( не махаш отметката пред него ами направо маркираш и триеш след което даваш рефреш F5 да се презареди да видиш дали е успешно)
Накрая изтриваш файла C:\WINDOWS\mrofinu1535.exe
И провери дали някъде няма негово копие - примерно в
%windir%\temp
%userprofile%\Local Settings\Temp
В посочените папки темп може да триеш всичко (някой отворени в момента файлове може да не ти позволи да ги изтриеш).
Като свършиш рестарт да видиш дали всичко е наред или има още нещо. След това проверка с антивирусна или онлайн сайт за проверка (но не произволен а на някоя утвърдена компания).
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

akvaristat

28.05.2008 18:43 #831 Last Edit: 16.07.2009 04:26 by akvaristat
........

barabata

"Task Manager has been disabled by your administrator" error message

Ако нещо не можеш да се оправиш пробвай с друг инструмент на sysinternals : Process Explorer - малко по-добър от системния менъджер и дава повече информация за пуснатите процеси и това какво и къде правят.

Докато работи процеса не може да буташ файла , а щом си работи процеса той може да възтанови изтрития ред за пускане при спирането на компютъра. Написах ти вече поредността на действие.

1 . Спираш процеса
2. изтриваш това което го пуска
3. Ръчно или чрез антивирусна чистиш диска

plufkata

Здравейте,
Поредната щуротия, която ми се загнезди в главата е да мога да си гледам аквариума по мрежата /от рабора, почивка и т.н./ с web-камерката. Кажете моля програма, която позволява това удоволствие. Статично и реално IP си имам, настройките ще ги борим после. Мерси  ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmy.mondozoo.com%2Fmondozoonfs%2Fc4d62c435bf6645b376630a02d788cdb.png&hash=cce78ead0a39a4220faeda36af2518f1c0d0d25c

akvaristat

28.05.2008 19:04 #834 Last Edit: 16.07.2009 04:25 by akvaristat
.............

FHM

здр аз съм със Avira Antivir Personal  малко бавно сканира но пък мисля че ще ти премахне гадинката която ти се е загнездила

barabata

@akvaristat  систем рестор спрян ли е ? пробвай в Сейф мод да чистиш.

@plufkata

Частните мрежи които не се рутират в WAN са
class A 10.0.0.0 – 10.255.255.255  - общо 16,777,216 IP-та
class B 172.16.0.0 – 172.31.255.255 - общо 1,048,576 IP-та
class C 192.168.0.0 – 192.168.255.255 - общо 65,536 IP-та

Ако IP-то ти е сред горепосочените не се рутира в интернет.

Не е въпроса с каква антивирусна си. Въпроса е как си си настроил браузъра, къде ходиш и дали цъкаш на всичко което видиш с Yes ...
Понеже дълго време се занимавах с мониторинг на Антивирус в мрежа общо взето виждаш как стоят нещата. Няма по-по-най - с каквато антивирусна свикнеш така използваш. Мога да се похваля само с 2 троянеца за 7 години работа и то единия знаех че ще го хвана , но ми трябваше спешно нещо от едни съмнителни сайтове - за 2 минути си свалих имидж на системния диск и смело нагазих в полето - за 3 минути си намерих ова което търсих и си го записах на листче - даже и не гледах дали само една гадина или повече са ме нагазили и си възтанових диска от преди това - много по кратко и сигурно от чистенето после ...

akvaristat

28.05.2008 19:14 #837 Last Edit: 16.07.2009 04:25 by akvaristat
.........

kapacitet

Моето мнение е да преинсталираш операционната среда. Няма смисъл от инсталиране на антивирусни програми. Когато се инсталира нова антивирусна тя иска да се обнови иначе се обезсмисля сканирането, а на вируса работата е първо да атакува антивирусната програма. Ще изгубиш по- малко време и нерви ако преинсталираш операционната среда.

akvaristat

28.05.2008 22:21 #839 Last Edit: 16.07.2009 04:25 by akvaristat
...........

Similar topics (5)

26824

Публикации: 0
Прегледи: 2017

1860

Публикации: 13
Прегледи: 6583

51220

Публикации: 10