• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 00:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За рибарите

Започната от EviL, 11.03.2005 18:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Живко

Цитат на: "raven"
сигурно истината е някъде по средата - аз съм съгласен да си платя такса на пръчка 2-5 лв. примерно и да знам че ще хвана поне нещо, но да си плащаш на кило- колкото и риба да хванеш - някакси не е истинско, все имаш чувството че си бил в магазина.

ей това е голата истина.
от както се помня ходя за риба.
сега като отида на развъдник и си платя рибата,нещо ми застава под лъжичката.сякаш е било сън,не е истинско,не мога да се зарадвам.
за мен истината е в реките.
виж там да излъжа едно шаранче към кило,или няколко таранки,при положение,че останалите колеги не са направили и това,умирам от кеф.
Никой не се е родил научен.

Ribofil

Като си от Плевен колега, ходил ли си тази година на Писарово? как е обстановката там?

Живко

не съм ходил близо две години и нищо не съм чул,но ще поразпитам.там строиха един бент,той падна.пак го строиха,пак падна.промениха се местата.изобщо оплеска се хубавия участък.не че няма риба,но не е като преди.
малко по надолу,на село Староселци е тръгнал едър морунаж.

Ribofil

не се разбрахме май - ставадума за старото корито на Искъра, блато но с доста щуки - поне миналаат година вадихме по 15 щуки с добри размери, тази година ходихме в топлите дни на януари, но улова беше на трима човека 3 щуки.... и затова питам

Живко

знам го.ходил съм там само един път.
всъщтност там са две блата свързани с много тесен канал.намират се веднага след бента на искара в дясно.
тези блата са легендарни с добрите улови на щука,че и излизат и големи 6-7кг.
преди 4-5 години,ходех само за щука и се наситих.сега трудно се навивам.
тук се чу и друго.по дунав са тръгнали сом и бяла мряна.

Ribofil ти откъде си,че ги знаеш тези тарикатски блата.
на с.ореховица на блатото ходил ли си?

Raven

много ме заинтересувахте с тези блата.
аз понеже ходя предимно за щука - сега там дали ще излезе нещо,и лесно ли ще ги намеря ако тръгна сам.
или пък даите да се организираме нещо - защото много се запалих по това място.
тази година нещо нямах успех със щуката пък и почти не ходих за риба - така че много съм се настървил.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Жоро

Честит празник на всички риболовци(надявам се да имате чувство за хумор и да не се обидите)

Живко

Ribofil да каже дали за същите блата говори и ще те заведа.какъв обаче ще е успеха не знам.
за други места казват,че дърпа здраво,но аз не съм ходил.
до блатата на писарово ще ти се съберат 300кл. и нагоре.
намислил съм удобен вариант за теб ако се навиеш.

Raven

всъщност аз в момента живея в Мездра, би трябвало да е по близо .

но стига да има риба - не е проблем растоянието.

Ribofil

браво raven аз съм от Роман :) 25 км са, а иначе до Писарово са около 70км от тук, ще правим излет в края на следващата седмица, малко да се пооправи времето и да няма вятър, а иначе е много приятно място, излиза и костур 600-800 гр, стига да няма вятър няма начин да не се хване нещо, миналата година се ловеше много, но и януари тази едната щука беше 78 см ....можем и да се кооперираме ако си свободен

Живко

ей,да се обадите.само да не е събота.
не каза това ли са блатата?

Ribofil

те че са няколко блатата, няколко , но не са съединени с канал, а и за бент не знам - на около километър от тях има кариера - вадят пясък....а иначе точно от селото след центъра се свива по един път  към коритото на искъра, караш по пътя за кариерата и щом започне горичка, хващаш черен път ...няма начин да не ги намериш....

Raven

идеално ми е за другата седмица - че сега съм малко болен.
ще ти пиша допълнително и ще се разберем нещо, че сам няма да мога да го намеря :lol:

EviL

Здравеите колеги! Днес се заварнах от няколко дневен излет по Дунав и нищо не хванах! Видях че понагоре във форума е писано за сом и мряна по Дунав- няма такива миражи ! :lol: Просто си нямате на идея колко вода има сега , рибата е набита по брега , има достатъчно кльопачка и не бутва ама хич!
Хей Raven , хаиде наистина да ходим някаде за щука ,че от излета на едни пресевни на Струма сам и много ядосан , една сладурана ми отнесе Мепса и сега имам да им го вращам! :lol: А нали щеше да идваш кам нас , приготвил съм ти една макара за блесна 6.2:1 (доста бързооборотна)!

Raven

няма проблем - само да оживея.
направих бронхопневмония от грип, втори цикъл с антибиотик завършвам,от 15 дена не знам на кои свят съм,но като се пооправя -ще тръгвам за риба.
засега не смея да щъкам много.

Similar topics (1)

1686

Започната от FLEXX

Публикации: 23
Прегледи: 11927