• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

помощ за старта

Започната от schmatka, 15.04.2008 22:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ASH

Май е доста на дълбоко!
:-)
*DRINK*

schmatka

нитрИтен боом (NO2)!!! днес избухна с 5.0мг/л !?!?!? Преди два дена беше по-малко от 1.0мг/л
защо ?

botan

А, виждаш ли, трябва да се чака! Представи си какво щеше да стане, ако сега беше пуснал клоуните.......
Това не знам защо така става, но аз си го обяснявам с това, че още няма достатъчно нитрифициращи бактерии, които да се справят с малките количества, и тези малки количества се натрупват.
Цитат на: botan - 26.04.2008 22:46
Спомням си че имаше и едни много симпатични малки (до 1 см) охлювчета на бели и червени ивици, бели и едни много издължени оцветени в различни нюанси на кафявото.
За тези ставаше дума  :-):

N.Nobs

Много малки тия бе Наско.Трябва да нарина една лопата докато се справят с водораслите,  :kreshtja:

*offtopic

Виждам че и ти си фен на Баба Вихронрав  *DRINK*
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

schmatka

някоя лековита химия няма ли?

N.Nobs

Няма.А и не бих рискувал да сложа каквато и да е химия при коралите.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

schmatka

какво е латинското име на този звяр ?
от магазина ми казаха че е "скарида боксйор"

10x

manastar

Lysmata amboinensis-Скарида-чистач

schmatka

сигурен ли си? защото на тази червените черти са напречно а не надлъжно като на Lysmata amboinensis ) като порасне щяла да има и син цвят

N.Nobs

Stenopus scutellatus

Има и син вариант Stenopus tenuirostris, но едва ли тази е такава.

manastar

Не съм сигурен.Съгурно N.Nobs е прав а и качеството на снимката не е идеално извинявай ,че съм те подвел.Успех

schmatka

както очаквах = прав е
благодаря Nobs
*thanks

schmatka

преди 2 дена и взех един обикновен клоун  :-) всичко е наред ,само че плува предимно на повърхноста това нормално ли е ?

botan

Може да не му достига въздух надолу. Включи един обикновен аератор без гъба и наблюдавай. Във всеки случай това поведение не е нормално защото клоуните обитават предимно средното към дънно ниво на аквариума.

schmatka

Цитат на: botan - 07.05.2008 11:26
Може да не му достига въздух надолу. Включи един обикновен аератор без гъба и наблюдавай.
не съм спирал аератора поне от седмица
кислорода е 4mg/l - 5mg/l