• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 01:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Да плача или да се смея?

Започната от Trifcho, 28.03.2005 01:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Trifcho

Здравейте, имам една малка историика за вас  :lol: :cry: . Имам една приятелка - да я наречем Г.Х. Един ден отиваме на гости в Г.Х. и в хола виждам едно малко, спретнато, сферично аквариумче с една красива златна рибка, малко грундче и едно зелено растениице в него:) Похвали ми се тя как си го купила вчера и сега се кефи на новата си придобивка (да кажа че досега не е отглеждала рибки). Всичко до тук е добре, но следващия път когато отивам пак на гости с влизането забелязвам една тъмно зелена, непрозрачна сфера на мястото на кавариумчето. Но чакайте...това всъщност е аквариумчето...Питам аз Г.  какво е станало, а тя ми отговаря че рибката умряла и сега и е жал да я изхвърли. Приближавам се аз близо до акварума за да иследвам положението и в невъобразимата мътилка забелязвам че златната(зелената) рибка още плува (търкайки очиички с перки заради всичката тази зелена гнус). Естествено Г. се зарадва, а мойта реакцията беше да я питам бива ли такова нещо?!? Получих обещание че всичко ще оправи. Отивам аз за трети път на гости и този път аквариумчето изобщо го няма?!?
Аз: Какво стана с рибката?
Г.:Ами, аз и смених водата и тя този път наистина умря.
Аз: Директно от чешмата ли наля вода?!?
Мисля че сами ще се досетите за отговора на Г.
Нестава въпрос за една умряла рибка - на всички нас ни се е случвало не веднъж. Става въпрос в кой е вината, че рибката я сполята такава съдба за 3 седмици? В небрежното отношение на Г.? В небрежното отношение на продавачите, които гледат само да си продадат стоката и нищо не обясняват? Или пък в мен, че като видях какво е положението не се заех да го пооправя?

niky

Вината е комплексна. Преди всичко, трябва да се чете. Но...ако пък не се издъниш така, няма да го помниш цял живот.

Малкия ми син (в момента по-големия :)) бъркаше в аквариума да хване гупите с ръце. Е...хвана една, ама без да иска я стисна по силно. И тя умря....вярвайте ми, и досега го помни това. Никога повече не се е опитвал да лови с ръце.

П.С. Има и положително в тая история. Една златна по-малко  :lol:  :lol:  :lol:

miTko

Проблемите карат човек да чете, да пита, да се интересува!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Подобни случаи на практика финансират половината от акваристичната индустрия в света, колкото и да е жалко да го призная.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

tishovsx

Мдааа, помня някога по Тошовско време, събирах шишета по боклуците и ги връщах на изкупвателните пунктове и с парите си купувах живородки...първия път направих точно както дамата, тогава си мислех, че "правиш си аквариум и пускаш рибки в него" и пей сърце :? Да ама не, както казваше един наш журналист. Но ако пък не се зблъскаш с проблеми, няма как да се научиш и това да ти стане хоби  :wink:  И лошото е, че може би дамата няма да повтори пак да се занимава с тези домшни любимци...
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Raven

аз пък събирах растения от всички водоеми на които ходехме за риба с баща ми.
преди20-30 години растения не се продаваха никакви почти и аз слагах всичко което успеех да извадя от водата- то умираше естествено ,но аз не се отчайвах.
после тъкмо реших да кандидатствам ботаника в биологическия на СУ ,и доидоха промените - на мода излезе правото и икономиката.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (1)

4314

Започната от ВЕТЕРАН

Публикации: 6
Прегледи: 2551