• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 00:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

ролца от раци

Започната от skrappy, 10.01.2008 00:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

skrappy

Интересно ми е и искам да попитам от тези ролца който се продават по магазините ако им се даде на рибките дали ще им навреди със нещо  *UNKNOWN*

barabata

10.01.2008 00:31 #1 Last Edit: 10.01.2008 00:33 by barabata
Месо от бяла риба , брашно, оцветители и е възможно да има консерванти. Никакво месо от раци няма в тях.

По-добре недей да даваш. Не знаеш какво има вътре ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

kratun

Пресовано месо от риба Тон с добавени ароматизатори и оцветители. Не вярвам да им навреди, но и не вярвам да му обърнат внимание. Ама знае ли човек?
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

skrappy

пуснах им 5 малки парченца не издържах интересното е че си ги хапнаха даже не можаха да стигнат до дъното  :-D

}|{opukc

10.01.2008 11:56 #4 Last Edit: 10.01.2008 12:52 by }|{opukc
Аз знам, че рулцата от раци се правят предимно от остатъци на треска. Има оцветител, консерванти, сол, стабилизатори някакви и захар.
Лично аз слагам рулца в каймата, която правя за дискусите си, но слагам и ред други неща. Не виждам причина да не може, като изключим риби с по-дълъг чревен тракт.

novobraneca

и аз знам че се правят от бяла риба в норвегия  ги измислят и от там и други държави почват да ги правят норвежките са от чисто бяло месо и оцветител но на другите държави са от остатъци в рибопроизводството и наистина имат подсладител желатин сол
и др. подобрители, те се правят по технологията на кремвершите (по принцип раците ако ги замразиш отделят токсини които могат да са смъртоносни за човека за това по пазара не продават замразени а само живи става дума за  нашите речни раци ) в момента норвежки ролца се намират много трудно почти няма от 5-6 години насам така че всеки да си направи сам сметка дали да дава или не

NO CARRIER

И яко глутен в китайските, не знам норвежките как са.  *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Лора

Незнам за ролцата от раци,но замразени скариди добре си похапват (обелени разбира се)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

novobraneca

и аз мисля така плюс това най малките не са скъпи и се знае че е скарида а не нещо с неясна консистенция особенно от китай  :-D

iliyana

нито за себе си,нито за рибите! Пълна гадост и химия са тукашните "ролца". Пълни с брашно и т.н....боклук! Не препоръчвам! *STOP*
Другите не са ми база за сравнение,те са долната ми граница!

miTko

Цитат на: iliyana - 20.04.2008 22:54
нито за себе си,нито за рибите! Пълна гадост и химия са тукашните "ролца". Пълни с брашно и т.н....боклук! Не препоръчвам! *STOP*
Абсолютно! Мисля че пишеше - риба треска, яичен прах и други боклуци. "Опашка от лангуста" е същото.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (1)

15413

Започната от bicho1976

Публикации: 1
Прегледи: 3290