• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 22:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Как се маха сърцевината на корен

Започната от Лора, 08.04.2008 15:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

*offtopic
Цитат на: klaralara06 - 09.04.2008 02:27
................
парчета(ей никой не ми каза как се пише тази дума)
.....................

Когато се колебаеш как се изписва дадена дума, потърси двата и варианта в гугъла. С правилното ще ти даде повече резултати.  *DRINK*

Парче е.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Лора

Благодаря Коко!
Днес,понеже се почувствх малко по добре,се захванах да обработвам дръвцето.Хванах дрелката и започнах да дупча.Стоп до тук.Като мокро е много по трудно отколкото като сухо,не че сухо е добре,защото има вероятност,от бързите обороти на машината,да пламне.Така че се отказах от идеята да го декорирам,отивам на резервен план-лозата,определено има по хубави форми от брезата.
Знаех си аз,че Жоро ще убие ентусиазма в мен(от къде ги вади толкова железни логики незнам),но бях длъжна да опитам. *THUMBS UP*
Сега ще седна да прочета секцията "Направи си сам" и се захващам със самоделен канистър  *CRAZY* :-D

Не правете като мен.Или дървото(корена)трябва да е сухо(по скоро доста изгнило),или изобщо неопитвайте.Няма гаранция че намисленото ще стане.Поставете си го цяло в аквариума и не се мъчете.Рискувате да подпалите апартамента или да счупите инструментите на баща си.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kratun

Дървото много трудно ще пламне от триене с остър предмет, каквото е свредлото. Друг е въпроса, какво точно целиш с пробиването на корена по цялата му дължина.
Аз лично, не те съветвам да слагаш изгнил корен в аквариума си.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Лора

О,не,в никакъв случай изгнил.Само подчертах,че изгнила сърцевина по лесно се маха.Пък и Парчето което намерих не е много сухо и това го прави непригодно за аквариума,т.к. може лесно да изпусне в-ва,които могат да се окажат пагубни за рибките.Надявам се с лозата да нямам проблем.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Joro Vn

ЦитатЗнаех си аз,че Жоро ще убие ентусиазма в мен
Все си патя от моята уста /клавиатура/ и тъй ще си отида от този свят- явно няма да ми дойде акъла да си мълча! :buff: Ама щом ще ми ставаш колежка в техническо отношение, чувствам се задължен да помагам.  :-) Ам да се връщаме на тема дървообработване в домашни условия. Че от този корен с дължина 60 см няма да можеш да направиш "черешово топче", е ясно, но някакви по-прилични отвори в него или други все пак може да се оформят. Желателно е те да са с достатъчен диаметър, най- малко за да не се заклещи някоя риба вътре. Дървото омеква и става идеална спирачка, в която се "набиват" шиповете на ядосан анциструс или друга подобна риба. И може там да си остане. Подобна ситуация би се получила, ако отворът е проходен и вътре се срещнат същите две риби. Отново последва разтваряне на шипове и съответното законтряне.Та, ако баща/съпруга ти няма такъв инструмент, си го купуваш, за метал са доста скъпички, но щом е за идеята:
http://www.gtool.ru/index.php?category=borfrezy
    В идеалният случай ръчният електро- инструмент, който го върти, се казва прав шлайф. В случай, че бъде отправена закана по твой адрес, искаш им ръчна дрелка. Става и с нея, но е желателно да я въртиш на високи обороти. По принцип с тези борфрези се работи над 10 000 об/мин при метал. И започваш да моделираш много, ама много внимателно отначало. НЕ ТРЯБВА борфрезата да се пъха в тесни места, където да работи голяма или цялата и площ по диаметъра /като свредло/. Последиците може да са доста плачевни. Колко дълбок отвор ще се получи, зависи най-вече от електроинструмента- има прави шлайфове с доста дълъг и изтънен преден край. За улеснение предварително може да се разпробият отвори с обикновено свредло, но повтарям- трябва да се внимава борфрезата да не се "заклещи" в някой отвор. Мисля, че вече си готова за нов опит. Дървото колкото е по-сухо, толкова по-добре се реже на стружки. В противен случай има склонност да се разнищва и влакната да се намотават на режещия инструмент. Вероятно ще се наложи често почистване на борфрезера от замазана по него дървенина- става с твърда пластмасова или метална четка. Ако се справяш добре с тези манипулации, по-нататък може да се пробваш като кандидатка за работа в матричарски цех или златарско ателие. Общо взето престижни професии. :-D
     Да се включвам ли в бъдещата тема за самоделния канистър или да си трайкам?! Там съм още по-железен. Ако да, с каква цел- убеждение или разубеждение? Подхождам крайно предпазливо, нали, и сега ако се разсърдиш! *JOKINGLY* 

Лора

Как бих могла да ти се сърдя.Все повече започвам да ценя хората като теб и по специално теб.Ситуацията е такава,че мъжът ми си идва веднъж на две седмици за по два дена,а на баща ми като му спомена нещо за аквариума само пуфти.Да има как да го изхвърли.И понеже трябва да разчитам повече на собствените си ръце,съм се научила на някои упражнения от бита.Още от малка са ме наричали "Лора белята" ,така че е нормално да объркам нещо.Единственото нещо от което имам страх е тока гадното е ,че като те удари неможеш да му го върнеш.С две думи съм "майстор Тричко-разваличко".
Някъде из "играчките" на баща ми има такава борфреза(скоро я ползва за външната врата).Мога да опитам,но съм сигурна,че няма да се получи.От съображения за сигурност за моите рибки,ще се вслушам в съвета ти и ще си потърся корен лоза.
За филтъра малко ще почакаш,защото не ми е съвсем ясно какво ще правя.Така на теория и по картинки изглежда лесно,но на практика...Нека първо да ми донесат неоходимите неща,да ги погледна и ще реша какво ще бъде(дано съм поръчала правилните).Надявам се мъжът ми да вземе участие в сглобяването на помпата(все пак е еликтричар),защото ако го направя сама,ще стигна до извода че мъжете са излишни за жени като мен. 8-)  :-D

Модераторите могат да заключат темата,ако сметнат.Жоро,очаквам помощ в бъдещото начинание,за сега на лична или ICQ,че последните дни много бия на очи...

kratun

Не забравяй, че имаш едно голямо предимство. Все пак живееш на брега на Дунав. Ще се учудиш колко много подходящи корени за твоя аквариум има довлечени от реката. Просто те чакат да отидеш и да си подбереш. Най-често са от върба, което ги прави идеални за подводна подредба, защото гният значително по-бавно. Преди няколко месеца, бях пускал снимки за моите открития. Късмет!
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Лора

Бе Дунава,че е предимство да.Обаче като знам как са занемарили пътечките към някогашният плаж под хотел "Рига"...Преди около месец ми се наложи да сляза до там да хвърля на щерката куршума,направо кошмар.За сама жена с детска количка не си е работа.Ако преди месец ми беше хрумнала идеята да поставям корен в аквариума,щях още тогава да си взема дръвце. :-D
Пък и мъжът ми скоро ще си дойде,дано склони да се разходим до реката,хем и камъни ще си намеря.Ще декорирам аквариума и ще ви докажа,че един аквариум със златни рибки също може да бъде красив!
Благодаря ви за отговорите и мненията.
Поздрави: Лора

yri

Не ме питайте как става, не съм го правил аз. Иначе е готино, мисля в него да си крия вътрешният филтър или реактора ...

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg98.imageshack.us%2Fimg98%2F6563%2Fp1010762bn2.th.jpg&hash=3f08a18b0e7f0f7898155e6d197ee15b2652aff2 https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg99.imageshack.us%2Fimg99%2F3475%2Fp1010765sgi1.th.jpg&hash=8f3b6b5b74ac3ac4b0917be3c8585daae5f7e676 https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg135.imageshack.us%2Fimg135%2F8574%2Fp1010767snn7.th.jpg&hash=1dff0793d2efd0c0b75846eb145852c8e9cb7e5c
Цитат на: NO CARRIER - 14.07.2007 02:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bgphoto.net%2Fphotos%2F6639%2Fo632740807782187500.gif&hash=b11becf546903bddec1630803a595a1cf0b39496

Лора

Нещо такова исках и аз да направя,наистина е много ефектно,но изказването на Жоро
Цитат
Дървото омеква и става идеална спирачка, в която се "набиват" шиповете на ядосан анциструс или друга подобна риба. И може там да си остане. Подобна ситуация би се получила, ако отворът е проходен и вътре се срещнат същите две риби. Отново последва разтваряне на шипове и съответното законтряне.

ме разубеди.И все пак не съм се отказала напълно от идеята,може да опитам с по малки парченца дърво.  ;-)

Joro Vn

А щяхме да пускаме резе на темата. :-P klaralara06, ако беше успяла да копнеш още едно изречение преди цитата, може би щеше да се навиеш. Писах за много тесен, респ. и дълбок отвор. За тези кухини на снимките, като от находище на природен газ, нямам думи. Там може да съществува опасност рибата да се изгуби и да не може да намери обратния път. :-D

Лора

Да бе Жоро,но целта на занятието беше,да създам на анциструсите и място където да хвърлят хайвер.Т.к. с Методи установихме,че по-малкия ми анциструс е женски.

ПС. А той пък е офлайн...

Joro Vn

Предпоставка за нов коментар:

Цитатцелта на занятието беше,да създам на анциструсите и място където да хвърлят хайвер
Прегледай постовете в тази тема, внимателно, и може пак да стигнеш до извода, че мъжете са излишни за жена ... :
     http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,1588.msg25547.html#msg25547
      *JOKINGLY*

Лора

Ми то темата да вземем да я преместим в лафче със заглавие "Размисли и стасти с Лора" :-D
Така,прочетох въпросната тема и стигнах до извода,че мъжете във Варна са злато :-[.Явно там морето,ах морето,ви влиае по друг начин на мозъчните клетки.Неказвам,че моя мъж не е от златните,напротив,по скоро аз не съм жена за него(бих казала за никой).Сещам се една песен на Десислава "Не си ми спешен...."-правило номер едно,Другите според зависи.Така че,защо да не се захвана с нещо което по принцип е мъжка работа,няма да ми опада маникюра.А мисля,че и жените са също толкова изобретателни като мъжете.Много преди вас сме викали неволята... :-D

bigbeer

Цитат на: klaralara06 - 12.04.2008 03:46
А мисля,че и жените са също толкова изобретателни като мъжете.Много преди вас сме викали неволята... :-D

Отваряш нова тема, в която съм много силен.. :) внимавай!  *DRINK*

Similar topics (5)

49313

Започната от ivan_mz2

Публикации: 6
Прегледи: 5349

8671

Публикации: 2
Прегледи: 3136

17208

Публикации: 24
Прегледи: 8725