• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Странно поведение на Боция

Започната от gesheza, 02.04.2008 14:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gesheza

Здравейте понеже съм нов тук и 1во искаh да изразя благодарности на хората които са направили този сайт и форум..
Да си дойда на думата..Преди 2 дни си купих Боция..1 за сега..Но постоянно е между стъклото и нагревателя,унила е когато плува,и както се вижда на снимката плува в повърхностния слой на водата с  отворена уста...Аквариума ми е на1 седмица,50 л с 4 колизи , 2 неона,1 гупа ,2 тетри и 2 Коридрас,държа ги на 23-24 градуса...
Бих искал да знам това държание на какво може да се дължи..????

Предварително ви благодария...

ceco

Имаш ли филтър или компресор в аквариума и каква ти е температурата на водата?Ботията е доста жива и риба, но понякога през деня се покрива.
Струва ми се, че доста рано си пуснал рибите.След като напълниш аквариума и сложиш растенията би трябвало да изчакаш няколко седмици преди да пуснеш рибите.Бих те посъветвал да попрочетеш повече.

mejdupraznika

balthazarvn

колко литра ти аквата,имаш ли естествени растения и какви,имаш ли помпа?щом Ботиите са горе предполагам че е нящо свързано с недостиг на кослород...и колко ботии гледаш?

zambo

http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=121&vid=1

Показателите на водата не й допадат . Аквариума не е стабилизиран . Провери му параметрите .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

gesheza

Да имам помпа с вграден филтър (20-200 л\chas) - ето и снимка.. Храната е TetraMin,храня ги 1 път дневно.. Не съм мерил параметрите на водата.
Ботията излезе днес,но има странни движения,плува малко,трепери и от вжеме на време прави лъпинги,но но не плавни а треперейки...Да не би да се е ударила при път ???
: 03.04.2008г 12:12ч

iek

На първо време направи 2-3, през ден, смени на водата по 50% с престояла поне 24ч. Нагласи помпата така, че да раздвижва повърхността на водата. Спри храненето или го намали.
Боциите са стадни риби, освен това този вид не е подходящ за такъв малък обем, достига размери 30см в аквариум -http://www.loaches.com/species-index/clown-loach-chromobotia-macracanthus.
Цитат от горния сайт:"Поради тяхната чувствителност към замърсители и нитрати тези боции са напълно неподходящи за новосформиран аквариум и би трябвало да се въвеждат само в нъпълно стабилен, преминал азотния цикъл аквариум".
И накрая- проучвайте нещата ( с едно на ум от търговците) преди да купувате риби, не че всички не сме правили грешки, то все пак...

gesheza

Смених 1 пета от водата..но ситуацията е същата ...Са ще й купя още 1...пък ще видим...Според мен е нещо във водата..

stenli

Най-вероятно е от водата, прави ми впечатление, че имаш пяна по повърхността. Точно като при мен когато си пуснах аквата и така като тебе натрясках рибите вътре докато не е стабилизиран.

yri

*offtopic Много ми е интересно каква е тази тухла четворка вътре в аквариума  *CRAZY*
Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)

gesheza

Yri и кво му е интересното на тухлата... я кажи... ???

NO CARRIER

Готина е, ама ако не развъждаш анциструси, би ли обяснил за какво ти е там?

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

gesheza

Не няма да развъждам анциструси... Но не мога да разбера какво толкова лошo има в тухла 4ка  *dontknow*  ....кажете ако изпуска нещо вредно..ако ли не... мисля да оставите естетиката  в моя аквариум на мен... благодаря ви... 

NO CARRIER

А, щом ти харесва, нека си седи. Няма лошо. Не изпуска никакви вредни вещества, не се притеснявай.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

balthazarvn

Естетиката много ясно че е твоя...аз доколкото се сещам,тухлите съдържат някакви соли...пък и съм виждал как на един палет(некачествено изпечен) от 2 дена дъжд се разпада...