• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 08:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нагреватели Shark "За Бога братя, не купувайте!

Започната от bobynfs, 03.12.2007 18:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

batRambo

Тези шарк-ове май са като нетестван от завода рам ... или не работи или когато работи го прави добре :) Имайки предвид и цената им мисля, че си струва. Иначе докато чета темата се сетих как един познат доста вещ в електрониката какво ми разказва. Преди няколко години правил съд за съхранение на семенна течност за някаква свинеферма. Нужна била голяма точност и той постигнал 3 4 стотни от градуса ... на съответната цена от няколко хиляди лева :) . Ако държите толкова на качеството мога да ви свържа с човека  :-P
Извинявам се, че се отконих малко от темата.

ico

Основно ставаше дума за сигурност, а с тия нагреватели определено я няма.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Пламката

имам в 30л аквариум такъв и на костенурката същия.В аквариума на костенурката е направен на 30градуса температурата е 28-29 а в 30л аквариум е на 26 темепературата не пада от 26!
Има ли желание има и начин :)

biol

леле голяма тема
не коментирам колко точно подържа температурата
1-2-3 градуса няма проблем
но при мене стигна 45градуса
ако някои е прочел поста ми обясних какво се е случило
но пак ще напиша
след издънката го разглобих и
1 капака не е уплътнен изобщо- НЕ ГО ПОТАПЯТЕ
2 материяла от който са изработени (пъпките) контакторите е не подходящ
много мек и не държи на температура- беше се разтопил и направил мостче - по този начин не изключва-
да подчертая не е работил повече от месец

Поради това смятам че и 2 проблема са технологични и Фабрични
за мен този нагревател е ОПАСЕН ЗА УПОТРЕБА и не би трябвало да се продава изобщо

и почвам да се замислям дали да го върна в магазина или в КЗП
но май няма щото нямам касова бележка

Lan

Цитат на: biol - 04.02.2008 10:25
... материяла от който са изработени (пъпките) контакторите е не подходящ
много мек и не държи на температура- беше се разтопил и направил мостче...

Това дали е мек или твърд няма много общо. Причината да се разтопят контактните тела (пъпките) е високото контактно съпротивление, а то може да се дължи на различни фактори, един от които разбира се е неподходящ материал, но не е много вероятно, защото общо взето в това отношение не се правят излишни импровизации. Друга причина за високото контактно съпротивление може да е окисляване по повърхността на контактните тела или нагар вследствие на искрене при отваряне на контактната система. Искрене може да се получи и при затваряне на контактите, ако има отскачане на контактните тела едно от друго след удара - това може да се дължи на недостатъчна сила на притискане на контактите (което води и до увеличаване на контактното съпротивление по време на работа), прекалено дълги контактни пластини (пластините, върху които са контактните тела), пластините са от обикновен бронз, нямат пружинни свойства и не създават почти никаква контактна сила (доста вероятно според мен) и т. н. Друга възможна причина е ако контактната система се командва от биметална пластина, тя да не затваря и отваря достатъчно рязко и тогава със сигурност има условия за разтопяване на контактните тела дори и да са перфектни - което в такива евтини уреди за бита обикновено не е така.
Но независимо каква е причината, в едно си безусловно прав - нагревателят е потенциално опасен за употреба.
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

NO CARRIER

След като не е херметизиран, вътре влиза влага, която предизвиква окисляването на контактните повърхности и от там се повишава съпротивлението.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

vito

аз ползвам такъв 100w и няма грешка и го купих за 12лв.купуваите си по големи ватове  *ROFL*

Emil

Пак за въпросния нагревател. Миналата седмица имаше спирания на тока през нощта. На сутринта, когато посегнах да спра будилника, ръката ми опря стъклото на аквариума... и о ужас, стори ми се много топъл водата беше се нагряла до 34 градуса. Изключих го и добре че времето се стопли. Когато се прибрах от работа извадих нагревателя и го потопих в едно 15 литрово нано и десети ден работи нормално. Нямам им доверие на тези машинки и това е, правят каквото си искат.

Лора

Така...Незнам за нагревателите Шарк,Но аз ще ви разкажа за нагревателите Елит.
Като прочетох преди време,че на Шарка трябва да се зададе по висока температура за да се достигне желаната,то при моя е обратно.Задавам 24 градуса за да ми държи 26.
И започвам вече да се чудя нагревателя ли нещо е повреден или термометъра ми неотчита вярно....
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kapacitet

Възможно ли е около нагревателя да няма движение на водата и термометъра да е близко до него. И аз ползвам потопяем нагревател на фирма Елит и нямам никакви проблеми. Сложил съм го точно под флейтата и има пълно движение на водата около него, а термометъра ми е в диагоналния ъгъл на аквариума.  :-)

Лора

Ами не.Помпата е до нагревателя а термометъра е както при теб.Дори съм обръщала помпата срещу нагревателя и пак същото положение.  :-D Най много да си купя друг термометър,или по добре да потопя стайния,че да видя кое не е вярното в случая
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Лора

Ами още повече се обърках.Стайния термометър показва 22* (на толкова е нагласен и нагревателя) ддругите термометри(обикновен с вакуум) показват 25*.Неиздържах и си взех дигитален ,показанието от него е пак 25*.Ами явно нагревателя е малко сбъркан....  :-D

Лора

С малката разлика че моят е Елит и не е китайски  :-D

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (1)

27000

Публикации: 4
Прегледи: 5387