• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 00:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дискус инат

Започната от Demo``, 08.03.2008 19:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Demo``

така така знам че не е подходящ 80литра за дискуси , питам защо единият ми дискус почти не яде(син туркуаз) а 2рия яде доста добре(змииска кожа) 2мата се понасят играят си понякога но нищо по-сериозно дискусите са няколко см макс 6см да са ,по принцип ги храня с добра храна за дискуси но 1 спря да я яде... рязко..

Stas

Както си чувал - дискусите не са лесна за гледане риба.
Сега разбираш ли защо?

1. Дискуси не се гледат по-малко от 6 бр. (заради вътрешновидовата агресия).
2. Препоръчителен обем на аквариума за дискуси - 60 литра/риба, т.е. минимум 360 литра за 6 бр.
(да кажем, че тук може да се направят известни компромиси.)
3. Всички останали условия в аквариума трябва да отговарят на определени специфични изисквания, които не са лесни за постигане.

Съжалявам, но дискусът ти е вероятно болен или подтискан от другия.

Demo``

Да знам и съм запознат със всичко относно дискустите опитвам се да създам максилано добри условия за тях

Да знаете как мога да спра тази "вражда" или да оправя този проблем,преди няколко дни вкючително и днес леко под наклон се завърташе и не пазеше много равновесие но от няколко часа поне когато мина покраи аквариума и се загледам тези сигтоми не го проявява  или ако ги провява се оправя за стотни 

spetsa

Пиши го бегал ... Неисках да съм лош пророк но ето ... Няма смисъл да задаваш въпроси хората да ти отговарят и ти след това да ги убеждаваш че не са прави.Защо пускаш тема тогава ??? Всичко е написано ясно и точно ,стига само да се спазва

Demo``

и какво даде като съвет едно нищо,поне да пишат хора които имат напредстава а не такива които да се намират на приказка

tsvety

Ако за Стас казваш, че е човек който не разбира просто незнам. Само между другото ще ти кажа, че е доста в час с дискусите и отглеждането им.

Поста му е пределно ясен, мисля аз
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg87.imageshack.us%2Fimg87%2F7189%2Faquariumtsvetylowreskg3.th.jpg&hash=13b6d8d120d9e58144dd62defb877522f4b65b63
"Любовта е болка"-казал заека...
Нека ме боли.........

Demo``

Цитат на: tsvety - 09.03.2008 17:40
Ако за Стас казваш, че е човек който не разбира просто незнам. Само между другото ще ти кажа, че е доста в час с дискусите и отглеждането им.

Поста му е пределно ясен, мисля аз
не говорих за spesta

theater

Цитат на: Stas - 08.03.2008 22:41
1. Дискуси не се гледат по-малко от 6 бр. (заради вътрешновидовата агресия).
2. Препоръчителен обем на аквариума за дискуси - 60 литра/риба, т.е. минимум 360 литра за 6 бр.
(да кажем, че тук може да се направят известни компромиси.)
Без да съм гледал дискуси, бих се спрял на тези две неща, които ти е писал Стас. Кое от двете не ти е ясно и коя част от тези неща си спазил? За точка 1 е ясно,но я кажи поне аквариумът ти съобразен ли е като обем?
140л - харацини
http://starividri.org

Demo``

знам че не е достътно голям 80 литра 2 дискуса сложил съм огледала отстрани докато купя още дискуси защото в момента немога да си го позволя.бонуса на това че аквариума е 80 л е че  еквадратен което е добре за дискусите ;)
та някои да знае как мога да оправя това "надигане"

ico

Като не можеш да си позволиш обем, не се занимавай с дискуси. Вместо да взимаш още, помисли къде да разкараш тия двата, че при теб няма да живеят дълго.  :karamse:
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Demo``

офф на какъв език да ви кажа вече незнам :karamse: АКВАРИУМА Е ВРЕМЕНЕН ЩЕ КУПЯ ПО-ГОЛЯМ < НО ТОЗИ МЕСЕЦ НЕМОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ,

АКО НЯКОИ ЗНАЕ КАК ДА ОПРАВЯ ТОЗИ ДИСКУС ДА КАЖЕ!

стига сте писали неща извън въпроса ми.Разбирам от 1вият път не е нужно да се изредите 20 човека с 20 еднакви мнения написани по различен начин,
та .. някои ако може да помогне ако не здраве да е.

spetsa

Оправия няма!Ето ти едно различно мнение.Хората дават съвети не правят чудеса.Когато си вземеш по-голям аквариум тогава ще гледаш здрави дискуси(дай боже),но в тези условия няма да стане

Demo``

явно няма да получа особено голяма помощ затова заключваите темата
Stas благодаря за съвета ти,а за останалите само ще вмъкна че че не всеки може да си позволи лукса за рибите,поне се опитвам.

Boby_

Demo``, няма как да се помогне на човек, който гледа дискуси в 80 литра и смесва рамирези с бети. Проблемите си ги заложил сам и никой няма да ти даде решенията с магическа пръчица.

Similar topics (5)

25765

Публикации: 44
Прегледи: 26089

28751

Публикации: 1
Прегледи: 3829

41761

Публикации: 43
Прегледи: 18247

45806

Публикации: 5