• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 20:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако може малко информация

Започната от elderonth, 07.03.2008 03:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ico

Като гледам клипчетата, големите хапки няма да са проблем и подходящи прачета хек, ще са отлична храна. Ако се шприцоват с зеления или някакви витамини, ще е още по-добре. Храненето с жива риба е излишна жестокост, пък и цапа повече водата.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Иво Катрафилов

В случая не е важно само месото. Хищните риби(и не само риби) имат нужда от кости, перки , люспи та дори само да минат през храносмилателния им тракт. Да се дава филе от хек, е все едно змия да живее само на пилешки гърди.

mejdupraznika

Като гледам как си лапа златни рибки. С тези гупички незнам кого ще храниш  *ROFL*

ico

*offtopic Като вземам хек от рибния магазин, си има люспи, кожа, перки и кости(и ми се налага да ги чистя с отегчение) . Изобщо повечето риба там си има тия неща, че някои дори главички и карантия. Пък и цацата е по-евтина от гупи и златни.  *THUMBS UP*
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Иво Катрафилов

Да храниш сладководна риба с морска е доста интересно решение...

elderonth

На мнение съм,че  най-добре за една риба е да се пресъздадат максимално естествените условия.След като е хищник и в естествената среда се храни с риба това значи,че и аз ще храня с риба.Мисля като поотрасне малко да купувам каракуди от риболовния магазин под нас.Размера им е около 3-4 см ама са по корави и за това за момента на дневен ред са гупите.Наистина е малко жестоко ама няма начин,ако храня с телешко сърце нали и телето е било живо преди да го гътнат.Така че мисля това е най-доброто което мога да направя за моя змиеглав в момента.

ogogogo

Само след няколко седмици ще се стопли съвсем и ще се събудят гамбузиите по язовирите.
Тогава просто гребваш с кепа и имаш жива храна за седмица.
Незнам дали ги има по язовирите около Пловдив но в София е пълно.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg