• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 02:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Може би липса на калий ???

Започната от martin4o, 21.02.2008 22:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

martin4o

Незнам вече изчетох всичко възмозно, но не можах да открия моя проблем.Та на проблема: имам три вида криптокорини и трите не ми виреят както трябнва а дъбчето му вехнат старите листа, а валиснерията е като луда. Може да е липса на калий? Но аз тора с фирмен тор както си му е реда. Само това е иначе осветленито ми е добро 0.5 на литър пак фирмени пури...sunsun i sulvanya aquastar.... нз ко да прая вече тези криптокорини нещат да растат и това  е !!
5 литрова колба със златна рибка :)

rakim

Сложи топчета глина в корените,течния тор не ги вълнува особенно криптокорините
540л Южна Америка

zambo

При липса на калий се появяват дупчици по листата . Криптокорината се храни предимно чрез кореновата система и ако ти е беден грунда тя може да гладува . Кога са засадени ? Ако са садени скоро може и да преболедуват някорко месеца . 0.5 в/л. за дъбчето са малко
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

martin4o

Ами сега има дупчици да ,а и скоро го рестатирах.Ще пробвам с глинени топчета а осветлението ми е точно 0.6 w/ltr
5 литрова колба със златна рибка :)

Raven

Криптокорините са  бавни растения и трудно се съвземат след пресаждане.
Трябва им време за да тръгнат ,освен това ако си промивал дъното трябва да им сложиш някаква захранка в корените.
Изобщо като всички блатни растения те никак не обичат пипане и промяна на условията и за това ще почакаш поне 2-3 месеца за да ти тръгнат отново.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

streetspluntep

22.02.2008 12:07 #5 Last Edit: 22.02.2008 12:16 by streetspluntep
2-3 Месеца????
Аз преди 2 седмици правих разместване на растенията...Засадих ги и гледам че са пуснали нови листа , а нищо не сам им слагал в грунда от както сам пуснал аквариума...
Обаче при мен има много мизерии в грунда и сигорно от това израстват така бързо.
Според Мен ако сложиш някакъв тор в грунда ще се стабилизират доста по-бързо.

Similar topics (5)

45871

Публикации: 24
Прегледи: 11317

9747

Публикации: 8
Прегледи: 3951

8966

Публикации: 2
Прегледи: 1875

10993

Публикации: 2