• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 16:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Cichlasoma nigrofasciatum

Започната от eventer, 22.01.2008 23:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

eventer

Hi,
Случайно се сдобих с една Cichlasoma nigrofasciatum (бял папагал). Пусната е в аквариума с барбусите, но гледам че ги тормози май, ако нещо избощо може да тормози тези разбойници.
Питането е, може ли да се гледа по принцип с барбуси, като е само една дали да не я дам на някой, който гледа цихлазоми?
Избощо посъветвайте ме за тази рибка какво да я правя.
Подводно животновъдство и подводно земеделие

denzel

23.01.2008 00:13 #1 Last Edit: 23.01.2008 00:16 by denzel
гледам 12бр от 5м и да ти кажа,че всичко което съм чел за тях и съм видял си е абсилютно вярно:
-агресивни са доста,особенно към други риби,дори по-големи от тях
-трябва да са повече за максимално намаляване на вътревидовата агресия
-изриват дъното до дупка
-лакоми са,диви са,характера им е буен

има писано из форума за тях,така че ако няма какво да я правиш я включи към моите които давам. по-добре ще и е с тях,повярвай ми. или ако имаш отделен аквариум за тях,да ти ги дам ?  ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

eventer

ОК, давам я на някой, който гледа цихлазоми.

djoko_iako

Няма какво да му мислиш давай я, защото ще ти убие другите риби. Аз в момента имам 1 мъжки и го гледам с една пираня и един астронотус. Познай кой кой тормози.

eventer

Цитат на: djoko_iako - 23.01.2008 01:55
Няма какво да му мислиш давай я, защото ще ти убие другите риби. Аз в момента имам 1 мъжки и го гледам с една пираня и един астронотус. Познай кой кой тормози.

А стига бе  *JOKINGLY* това звучи като Пришълеца 2  *CRAZY*
Извадих я вече отделно, ще я давам.
Denzel, обади се дали я вземаш, иначе ще я обявя за подаряване.

Никога досега не съм гледал цихлазоми. Тази ми е подарена почти случайно, с барбуси, но веднага внесе смут в аквариума. А аз си мислех, че барбусите ще я тормозят.  *NO*
: 22.01.2008г 23:11ч
Thanks ви за бързите и навременни отговори.

Desmoria

Подаряваш ли я все още? Аз имам един такъв разбойник и го гледам сам в 100л аквариум, че трепа всичко наоколо. Така че ако не си го подарил твоя рибок, ми го запази.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

eventer

Цитат на: TOXIC - 24.01.2008 10:51
Подаряваш ли я все още? Аз имам един такъв разбойник и го гледам сам в 100л аквариум, че трепа всичко наоколо. Така че ако не си го подарил твоя рибок, ми го запази.

Sorry, тази сутрин замина при компания от 10-на такива рибета.

Similar topics (5)

19267

Започната от peti_cichlid

Публикации: 13
Прегледи: 7320

5653

Публикации: 35
Прегледи: 15475

41718

Публикации: 1
Прегледи: 2829