• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 20:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Каква марка е автомобилът ви...?

Започната от Raziel, 14.09.2006 08:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Joro Vn

В момента термометърът показва -11,4 С навън- явно и утре през деня температурата ще бъде твърдо под нулата. Варненци май не сме свикнали на такива арктически температури. Кофти в случая е, че не мога да подкарам и автото. Прибрах се с колата на 2.01. вечерта, тъкмо започваше веселата част на бурята. Снощи пак беше подобно /което не попречи, разбира се, на поредната акваристична сбирка/. Днес по обяд реших да направя опит да обладая колата, но ядец. Оказа се, че под леката снежна маскировка по купето, отдолу всичко е лед. Обледена е като камерата на руски хладилник "Саратов". Гумите и част от джантите също са бетонирани в нещо като лед. Отказах се, разчитайки на затопляне след обяд, но не би. Капак на всичко се оказа и мястото на паркиране- колата се огрява от слънцето чак към 15.00 часа. Явно на самотек леда няма скоро да се стопи. Дайте съвет мога ли да изляза от тази "затворническа" ситуация без поражения по купето. При паркирането съм дръпнал прилежно и ръчната спирачка, на топлото и мокро купе отдолу.  :-D

Candinoo

jordanmilchev ей дрифтър  *CRAZY* , няя са прайш на шофъор, че тези дето мн бързат знайш сам до къде стигат  *STOP* , за статистиката Ford Esc 1.8tdi

Flober

Joro Vn , Доста по-лесно ще влезеш в колата отколкото да я подкараш . Не дърпай ръчната зимно време много лесно замръзват накладките . valiovci дали не си от "Клуба" ?

Joro Vn

Днес следобяд след два рунда по около 40-50 минути успях да почистя голяма част от купето. При запален двигател и включено всякакво възможно отопление вътре. Вторият път ме хвана тъмното и смятам утре да продължа. Остава да отворя останалите три врати /включително и шофьорската/, предния капак и хечбека. Също и да доочистя всички чистачки финно. Много гадно се е набил леда във всякакви фугички и тем подобни- всичко подвижно здраво е залепнало. Ръчната и гумите ще ги мисля последно- за радост отдолу купето ми се вижда чисто. 

theater

Най-често замръзват гумените уплътнения на вратите и изглежда зверски спечен лед, а иначе е съвсем тъничък. При топъл двигател обикновено това се оправя от само себе си като покараш и я отоплиш добре. Според мен ще береш най-много ядове със ръчната, но .... божа работа.
Съвет от мен. Като си карал доста на топла кола и има вкарана влага (сняг от обувките и т.н.), като излезнеш от колата вечер преди да я заключиш направи малко течение за 1-2 минути на предните врати да се разкара топлия и влажен въздух.

П.С. Съвет2: Аз лично си пръскам, като се сетя, гумените уплътнения с един спрей против замръзване на глицеринова основа.
140л - харацини
http://starividri.org

NO CARRIER

Дали е на вазелинова основа? Щото нали вазелинът ебава мамата на всичко що е каучуково и латексово.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Stas

Глицерин е по-скоро.
Освен това за зимата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си слагайте гумени, а не текстилни стелки!

theater

Цитат на: Stas - 06.01.2008 18:31
Глицерин е по-скоро.
Поправката е на място в мнението ми.  :-[
140л - харацини
http://starividri.org

Joro Vn

Мерси за съветите! Преди време и аз мислех да вземам един спрей за освежаване на гумените уплътнения. Не знам дали е един и същ с този против замръзване, но ще проверя при първа възможност. При мен проблема беше по- скоро още отвън по купето- плътен пласт лед и замръзнал сняг от виелицата. Но след вчерашните минус 8-10 С днес рязко се затопли, положителни температури, и въпроса беше решен още преди обяд. Ръчната се държа много културно, изобщо не ми се яви в опозиция. След това последва семейна проба до морската градина, "Мимоза" и, естествено, до мини МОЛ-чето "Пикадили- Парк". Жената беше на ръба на нервна криза, не бяхме го посещавали още от миналата година.  :-)

MeTogu

Да съживим малко темата.
След като пенсионирах едното волво по болест.Минах през едно фордче (което не беше никак лошо) но отново се върнах към марката която е завладяла сърцето ми.ВОЛВО.
Купих си едно Волво 460 -92 година доста по читаво от предното 440 95 година.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Асен Евгениев

Много малко снимки има тук, другата автомобилна тема е по-актуална. Снимай Волвото да го видим.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

MeTogu

Нямам с какво да го снимам. :)
Ами защо не ги послее Коко.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

oriono

АЛФА РОМЕО е болест, за да се излекуваш трябва да си купиш ФЕРАРИ.

a__andreew

Който си обича колата той си е гледа независимо от марката и модела. Според мен няма несполучлив модел а има лошо обслужване. Иначе търкалям една астичка ф 92г. и един маверик. Частите на астрата са ефтини, но на маверика, като на всички японци.
п.с. за лечението алфистите може и мазерати, лекарството е почти едно и също, като съдържание под капака :)))

Similar topics (5)

42086

Публикации: 1
Прегледи: 1932

7006

Публикации: 22
Прегледи: 11156

37092

Започната от TiL

Публикации: 6
Прегледи: 3370

39917