• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 14:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Направи си сам система за СО2

Започната от Longanlon, 15.04.2004 16:35

« назад - напред »

0 Потребители и 14 Гости преглежда(т) тази тема.

MeTogu

И аз съм си направил мая+захар , но в 2 литра от кока-кола.Шлауфката сум я прекарал през капачката и е замазано със силикон.Но за разлика от теб на мен ми пуска по 20-30 балончеата през секунда горе долу.Нямам разтворител.Но аз не виждам кой знае какъв ефект от него.Това върши работа в по-малки съдове.А моя е 200 мисля че заради това няма ефект.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

ata_nas

Не разчитайте на мая и захар! Истинската СО2 система е катастрофално различна от тези експерименти с бутилки от кока-кола и т.н. Казвам го от собствен опит. А ефекта при растенията е поразителен!

botan

Би ли казал каква е разликата между едното СО2 и другото СО2? :-)
Нали все си е въглероден диоксид, както и да го получаваш.

MeTogu

И аз много искам да разбера.Знам само че това с бутилката и ако няма добро разтваряне няма голям ефект за голям аквариум.

ata_nas

Когато успееш с мая и захар да осигуриш 3-4 балончета в секунда тогава ще има база за разговор!

klarinet

Ами тогава ще трябват повечко шишенца :) и с по - голямо количество мая.  За моето 50 литрово  аквариумче.....  ( барабар Петко с мъжете )  *banan*  върши работа.
50л.

ata_nas

Следва постоянен режим на работа т.е. електромагнитен вентил в комбинация с контролер или нещо от този сорт. Очаквам да публикуваш техническото решение!

MeTogu

Заемам се специално за теб да направя клип и да ти покажа че имам дайе по 20-30 балончета пред 2-3 секунди.

ata_nas

Не се хаби-аз приключих темата!

klarinet

Технитеското решение съм го дал още в предния пост - докато нямам пари за СО2, ще карам с мая и захар. Не искам да убеждавам никой, че е по - добре с мая от колкото с професионална, но просто не всеки може да отдели 500лв. или дори 300 за да си направи или купи оригинална  СО2 :-[ 
50л.

MeTogu

Пред очите ми е и го виждам как пуска на порции по 15-20 балончета през 1-2 секунди.Защо да не ти го докажа.Само че сега нямам камера а с телефон няма да е интерестно.

ata_nas

MeTogu

Аа що се дърпаш?

ata_nas

Последна препоръка от мен: четете темите от форума в целият им обем!

nikolay_71

05.01.2008 01:39 #359 Last Edit: 06.01.2008 00:05 by nikolay_71
Цитат на: klarinet - 05.01.2008 00:54
... но просто не всеки може да отдели 500лв. или дори 300 за да си направи или купи оригинална  СО2 :-[ 
Мойта ми излезе120 лв.-мисля,че е професионална ама  :-D може и да бъркам *JOKINGLY*!Отне ми повечко време да събера частите,но не се справя по зле от оригиналната на СЕРА например!За това дали е по-добре мая и захар или бутилка под налягане- мое мнение( с което не задължавам никого,но подкрелям аta_nas :-D)е че няма база за сравнение между двете системи макар и двете да произвеждат CO2!Бутилката под налягане си е  бутилка под налягане-CO2 се подава равномерно,може да се дозира,разтваря се почти напълно(зависи от реактора-моя е на СЕРА и съм много доволен :-))спира се с ел.клапан,което улеснява и нямаш грижи и т.н.и т.н.!Аз имам 84 литрова аква и си ползвам СО2 с бутилка под налягане,тенденцията е да взема по-голям аквариум и пак ще си я ползвам а ако бях с мая .... нямаше да ми свърши нииикаква работа за 300 литров примерно!Айде със здраве!Всеки според възможностите-кой с бутилка под налягане кой с мая,важното е да има ефект от цялата работа! ;-) *DRINK*

Similar topics (5)

8495

Публикации: 16
Прегледи: 12869

6612

Публикации: 39
Прегледи: 52028

14935

Публикации: 15
Прегледи: 18104

22291

Публикации: 76