• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 00:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

съвет за нещо което може да расте ако е посадено верикално.

Започната от selb, 26.11.2007 15:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

selb

здрасти, незнам дали е за тук или за растения, но искам да си скрия филтъра (поне отпред да не се вижда)  да искам да напълня някаква мрежа с едър грунд и да посадя нещо в него и да изглежда като стена обрасла с нещо. та да дадете някакви идеи как може да стане?

eventer

Мрежа - правиш 2 мрежи, без грунд, между тях - мъхче. С пинсетата поиздърпваш малко тук-таме от мрежата, да му помогнеш да се развива. Всичкото това - в рамка и с 2 гумички го залепваш на стъклото. Резултата - вертикална зелена стена пред филтъра.

Рамката - аз лично я направих от дървени шишчета, набодени по краищата на мрежата, като плет.
Подводно животновъдство и подводно земеделие

panchopan

Взимаш си мрежа или ъгъл с мрежа от някой строителен магазин. Намазваш я с аквариумен силикон. Докате е мек силикона го посипваш с грунд и пясък така че да се покрие силикона и леко притискаш за да залепне добре. После му слагаш малко явански мъх и си готов. Може да оставиш и по едри дупки за да минава водата по-лесно.

Това за вътрешен филтър ли е ?

Ако да - за изходящия поток си направи дупка и може да сложиш и къса тръба, която да покриеш по същия начин.

КОРЕКЦИЯ; Това на колегата отгоре е по-добро решение ако искаш да е само зеленина. Не се занимаваш със силикон. Ако искаш да е "по-естествено" и освен мъх да личи и грунда, ще трябва да мацаш.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

eventer

Towa s грунда е добра идея, може би да е наклонено леко и да са 2, та да затвори ъгъла на коритото като пирамида. Обаче циркулацията да не пострада - освен отвори, може би да се повдигне над хоризонталния грунд, за да минава потока отдолу. Аз съм сложил в така оформения ъгъл и нагревателя и затова не съм го затворил с грунд. А яванския мъх се развива отлично и без грунд там. Гледам и някой от рибетата харесват да почиват там.
Подводно животновъдство и подводно земеделие

selb

?-са е че не ми се искаше да слагам явански мъх.

zambo

Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

panchopan

Има и много други видове мъх. Яванския не е задължителен, само е най-лесен за намиране.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Similar topics (5)

38832

Започната от salamandar

Публикации: 11
Прегледи: 5900

25934

Започната от vali7447

Публикации: 26
Прегледи: 10567

12606

Започната от Norek1

Публикации: 22