• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 12:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от hristo_kazarmov, 07.03.2005 16:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

CellebrO

Интересното е че женската задява мъжките,и по интересното е че не отива при най-големия а при един от по малките.... Днес ще ми носят аквариум и когато имам свободно време ще ги отделя :) да видим какво ще стане.
Beauty is in the eye of the beholder.

sloncho

Кажи от къде си колега, интересно ми е за тия 40 литра с три мъжки бети как се спогаждат.
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

CellebrO

От Ямбол съм. :) Ами еи сега ще ти разкрия тайната...хахаха. Единия ми мъжки е много голям,другите двама са 2 пъти по малки от него и го признават като доминиращ. Не се опитват да се бият с него просто си плуват из аквариума. Той ги гонеше от начало но сега не,.Дори по някога му се перчат но бързо се отказват,а той не им се връзва много много.Кофтито е че сега по малките мъжки не са много наситено оцветени,оцветяват се само като се перчат на женските. Мисля единият от по малките да го махна и да оставя само 2 мъжки и 2 женски. Казаха ми от магазина тук че скоро ще носят още бети,дано има женски че е голям зор да си намериш свестни риби в този град.

CellebrO

Женски бети не докараха,само мъжки...Явно ще трябва да си взимам в Събота от Бургас.
Имам въпрос.Едната ми женска бета е супер дебела и съм сигурен че е готова да хвърли хайвер,само че смятам това мероприятие да го проведа в неделя чак.Може ли да и стане нещо ако задържа много хайвер дулго време?

ВЕТЕРАН

Цитат на: CellebrO - 13.04.2007 01:34
Женски бети не докараха,само мъжки...Явно ще трябва да си взимам в Събота от Бургас.
Имам въпрос.Едната ми женска бета е супер дебела и съм сигурен че е готова да хвърли хайвер,само че смятам това мероприятие да го проведа в неделя чак.Може ли да и стане нещо ако задържа много хайвер дулго време?

Не,най-много хайвера да не се излюпи!

CellebrO

Дано да издървжи до неделя и да няма странични ефекти от задържането...

sloncho

Защо ще чакаш до неделя. Обикновено става за около два дни цялата работа. Зареди ги сега зада може в неделя да са на приключване.
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

CellebrO

Ами нямам време,след 30мин трябва да тръгвам на даскало и вечерта ще се прибера късно,а утре съм цял ден в Бургас.Не искам да изтърва нищо от случващото се,пък и да гледам да не стане блея ако мъжкия е много агресивен.Пък и ще го правя тва за 1 път и ми е много интересно.  *JOKINGLY*

CellebrO

да ви се похваля,бетите ми хвърлиха кайвер днес . :) Мъжкия не направи гнездо(домързя го) но пък залепи хайвера между нагревателя и стъклото така 4е има импровизирано гнездо :) сега кога да чакам бебета?

MDMA

Ами аз моите като хварлят махам женската,оставям мъжкия и гледам дане правя никакви движения които ще разбутат водата в малкия аквариум(дане пада хайвер от гнездото)....
и след няколко дена трая да имаш малки бетички....

Gad_Man

Цитат на: MDMA - 20.04.2007 00:47
Ами аз моите като хварлят махам женската,оставям мъжкия и гледам дане правя никакви движения които ще разбутат водата в малкия аквариум(дане пада хайвер от гнездото)....
и след няколко дена трая да имаш малки бетички....
В неговия случай няма гнездо, мъжкият е сложил хаивера върху ваком камерката на нагревателя(такова чудо не бях виждал) *ROFL*

CellebrO

Преди малко го гледах,решил и гнездо да направи,та сега не е само хаивер ами и балончета има  :-D сетил се е.... хаха

Peter_a

Докато правих опити да ги развъдя допуснах много грешки.Най голямата беше че пуснах женската а тя не беше пълна с хайвер.Тогава за 3 дена мъжкия я оби.За това гледай женската да е дебела и тогава ги отдели.
С времето слабия става силен, а силният свободен!

nasko7719

мъжката бета изяде хаивера защо знае ли някои?

Peter_a

Тая тема е от много време но ще ти отговоря.Не е възможно поне така съм чувал.Не знам до сега никой не е пострадал така.
С времето слабия става силен, а силният свободен!