• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 22:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Мазен слой на повърхноста при хранене на дискуси с кайма

Започната от panchopan, 09.11.2007 16:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

besom

няма за какво - и да вземеш да раскажеш дали става  ;-)

N.Nobs

Добре де, ама ако се загледате в това което ви пуснах ще видите че е същото за което говорите.Просто се включва към канистъра и се залепя към стъклото.  ;-)

: 11.11.2007г 18:06ч
Цитат на: besom - 11.11.2007 21:00
няма за какво - и да вземеш да раскажеш дали става  ;-)
При мен това работи но съм го сложил на един 20 литров аквариум.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

MeTogu

Точно такова нещо имам.Има го и по магазините в Русе.15-16 лв мисля че струваше.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

besom

е това значи че цялата мазнина влиза в канистъра - какво се случва с пълнежите в такъв случай ?

Живко

Би трябвало, заедно с другата органика, да отива за храна на бактериите в канистъра.
Никой не се е родил научен.

besom

NO CARRIER

Едно време нямахме интернет и форуми и ние обирахме ципи и мазнини с вестници.  *CRAZY*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

panchopan

Ми то аз и сега правя така :-)
Ама вече се научих :-)
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Stas

Междупразника, по принцип дискусите не растат само като ги храниш. Трябва и условията да са им добри. Представи си 30 малки дискуса в 100 литра аквариум... Колко биха пораснали? Освен условията, качествата на водата, обема на съда, храната, важно е и начина на гледане и хранене. Това не е от "лесните" риби и в един пост ще е трудно да се напише как се гледат.

Живко

Преди от около 10 години се бях подпалил яко по дискуси.
Пуснах един 200 л. аквариум и бутнах 10 дискусчета по 2 см. диска.
Диетата сърце и сера дискус. Чат пат тубифекс. Рядко, че да не свикнат само с него.
Мъкнех вода от ТЕЦ, омекотена, в продължение на година. В корените на растенията тъпчех яко торф. Хем да подкиселява водата, хем да растат по-добре растенията. Когато шибаното рН не искаше да пада под 7, ръгах допълнително сярна киселина, поради липса на по-подходяща. Тогава мерих с лакмуси разни.
Филтрацията беше магически филтър направи си сам, захранван от една лула и аераторна помпа. Фитърът работеше на принципа на скачените съдове и беше пълен с едър пясък и ситен чакъл. Обемът му беше около 2-3 литра. Доста бавен филтър беше.
Нямаше ципи по повърхнистта. Явно филтърът си вършеше работата.
Та в подобни условия дискусите направиха за една година диск по 15 см.
После се почна раздаването, защото се оказаха чистокръвни мелези, безподобни. Пък и ми беше писнало да мъкна вода. Постарах се да ги получи човек, който никога няма да ги развъжда.
Естеснвено през тази година се пробвах да мина и по-тънко с разправията. Мъкнене на вода, подкиселяване и т.н. Не става веднага почват проблеми.
Това ми е опита с дискусите. Тук изключвам няколкото набутвания с 2-3 риби, пробвани да отраснат в сборен аквариум, което си е глупост разбира се, но... Мерак!
Никой не се е родил научен.

}|{opukc

*offtopicОсвен добри условия и качаствена храна има и едини много съществени фактори за растежа на рибата.
Генетика, качество на хайвера при развитие на личинките и пр.
Та ако не са добри горните фактори, както и да я гледа чавек, с каквото и да я храни все тая. Напредък почти няма.

besom

Цитат на: Живко - 12.11.2007 14:17
Нямаше ципи по повърхнистта. Явно филтърът си вършеше работата.

Това значи ли че при поява на ципа филтъра нещо не си върши работата ?. Какво се прави в такъв случай ?. При мен като се появи ципа пускам въздух за 2-3 дни и тя изчезва. Да не се случва нещо с бактерии-кислород ?

п.с. при нормално хранене

panchopan

Орлин каза, че тази храна която ми даде, е с нов вид риба, която била много мазна зарад някакви ензими. И затова се получава така. С месо от бяла риба не се получавало ... Сигурно не съм единствения, който храни с нея и не знам при колегите дали в момента се получава така. Може да е защото не храня правилно. Възможности много.

Но ще пробвам с тоя джаджа и ще видим резултат.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

}|{opukc

Получава се и от филе на бяла риба, мерлуза, треска и др, но по-малко. По-принцип се получават от въпросните Омега - 3 мастни киселини/както каза Орлин/. А всички риби съдържат Омега - 3. Някои повече други по-малко. Аз имам плаващи растения на повърхността и при мен се задържа въпросния слой, а в каймата слагам само бяла риба и треска.

Similar topics (5)

33370

Публикации: 6
Прегледи: 7444

6001

Публикации: 4
Прегледи: 10187

48370

Публикации: 10
Прегледи: 4878

47831

Публикации: 3