• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 17:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Lan

Към cihlidi_fan:
Ако добавянето на памет е единствената промяна, която си направил преди да започнат проблемите, то много вероятно е допълнителната памет да претоварва захранването - колкото и да не е очевидно на пръв поглед, паметта е един от големите консуматори на енергия в компютъра. След като не се стига до тотални сривове (компютърът не се рестартира самопроизволно) и ако приемем хипотезата за претоварването, значи захранването работи на границата на възможностите си и това можеш лесно да определиш - просто остави 2 GB памет (най-добре 2 x 1 GB - за да са еднакви) и виж дали ще се подобри или промени по някакъв начин работата на компютъра. Ако четирите слота са в два различни цвята, сложи двете платки памет в слотове с един цвят и провери в Setup на BIOS-а дали опцията "Dual channel" е разрешена ("Enabled"). Ако е - това може също да е причина за проблемите при неподходящо разполагане на паметта в слотовете. Но при опита с 2 GB ще работи без проблеми. Ако слотовете са в един цвят, значи дъното не поддържа "Dual channel" и няма защо да проверяваш BIOS-а.

Към DSS:
Ако все още не си решил проблема, пробвай с преинсталация на кодеците (тъкмо сега излязоха нови версии на "K-Lite codec pack" и "K-Lite mega codec pack" - ако ползваш тях). Колкото и странно да изглежда, това ми е оправяло подобен проблем със звуковата карта, но ако това е причината - няма начин да го разбереш без преинсталиране. Ако не стане - нищо не губиш. И ще правим brainstorm пак - както се вижда, желаещи има достатъчно.

Приятен ден и лека работа (  :-D ) на всички!
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

chandler

искам да направя копие на CD с оригинален речник. ползвах cloneCD първо и направих image. после записах image-a посредством alcohol и стана работата. проблемът е, че пак иска сериен номер за инсталация. помагайте. има ли начин да го излъжа и да не иска сериен номер? или ако някой може да намери сериен номер в интернет, ще се радвам. аз не успях. става дума за този речник на немски: http://www.pons.bg/index.php?act=products&do=details&id=193&prod_id=12
chandler

Flober

Здравейте , нужна ми е Българо-Английска програма за превод на компа. Ще ми препоръчате ли нещо по въпроса ?

Emil

Цитат на: Flober - 19.10.2007 11:31
Здравейте , нужна ми е Българо-Английска програма за превод на компа. Ще ми препоръчате ли нещо по въпроса ?

Здравей, не разбрах точно какво имаш предвид, но предполагам че търсиш електронни преводачи.
Най-свестните са Web Trance и Bultra( много относително е):

Web Trance-On Line - 500 знака
Web Trance 3.0 -Download

Bultra-On Line- 1000 знака
Bultra 4.0-Download-bittorrent-bg

И двете програми превеждат като неграмотен индиец, но в повечето случаи се схваща общия смисъл :-D .

Flober

Благодаря , точно това имах в предвид,съжалявам че не съм се изразил правилно. *DRINK* :-[

DSS

Компа ми се прецака много гадно. Проблема ми е следния: като вляза в Explorer и вляза на някой диск C, D и т.н и после натисна File и компютъра блокира. Само таск мениджъра го оправя и то след бая мислене. Проблема се проявява дори и ако съм сложил флашката си и искам да създам нова папка(File и доде му дам New) компа е блокирал. Забелязох също така че като щракна с десен бутон на десктопа и умира пак, само че таск мениджъра не помага. *SORRY* Мислех, че нещо е с Windows-са само, че след преинсталация проблема продължи. Е това ми е проблема. Сега сте вие и как да го реша.

miTko

Цитат на: Flober - 20.10.2007 23:29
Благодаря , точно това имах в предвид,съжалявам че не съм се изразил правилно. *DRINK* :-[
Аз дори ползвам още Бултра 2.0 и пак съм доволен.
Разни мои АКВАРИУМИ 

NO CARRIER

Цитат на: DSS - 22.10.2007 08:47
Компа ми се прецака много гадно. Проблема ми е следния: като вляза в Explorer и вляза на някой диск C, D и т.н и после натисна File и компютъра блокира. Само таск мениджъра го оправя и то след бая мислене. Проблема се проявява дори и ако съм сложил флашката си и искам да създам нова папка(File и доде му дам New) компа е блокирал. Забелязох също така че като щракна с десен бутон на десктопа и умира пак, само че таск мениджъра не помага. *SORRY* Мислех, че нещо е с Windows-са само, че след преинсталация проблема продължи. Е това ми е проблема. Сега сте вие и как да го реша.
Опита ли с чиста преинсталация - изтриване на windows и качване на чисто? Това може да се дължи на лоши сектори по диска.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

DSS

Цитат на: NO CARRIER - 22.10.2007 12:37
Опита ли с чиста преинсталация - изтриване на windows и качване на чисто? Това може да се дължи на лоши сектори по диска.
Когато го инсталирах предния път ставаше. Сега е преинсталиран. Категорично не е от лоши сектори по диска, защото проблема се проявява и при флашката, която използвам. Плюс това папки мога да правя като използвам FlashGet и му задам нова директория за запаметяване.
*HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*

NO CARRIER

Това кога се получава? Веднага след преинсталация има ли го? Много често бива инсталирана някоя програма, която се ръга и показва като цъкнеш с десния бутон някъде.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5

DSS

Цитат на: NO CARRIER - 22.10.2007 13:00
Това кога се получава? Веднага след преинсталация има ли го? Много често бива инсталирана някоя програма, която се ръга и показва като цъкнеш с десния бутон някъде.
Ми откакто съм го преинсталирал се получава. Не смея да цъкам вече с десен бутон никъде щото......
*HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*

winnerkn

Да не би да ти е бъгав уиндоуса от самия диск?! Пробвй с нов уиндоус. С кой вид си XP SP2 или нещо друго???

DSS

Цитат на: winnerkn - 22.10.2007 13:26
Да не би да ти е бъгав уиндоуса от самия диск?! Пробвй с нов уиндоус. С кой вид си XP SP2 или нещо друго???
Не е на другия компютър съм с този релийз и не прави проблем.

NO CARRIER

DSS

Цитат на: NO CARRIER - 22.10.2007 14:14
Нашибната видеокарта?
Проблема беше в драйверите на видео картата. Ако някой има такъв проблем да знае. Браво на мен и на NO CARRIER за идеята. Хайде със здраве и дано повече не пиша в този раздел *bg*

Similar topics (5)

57477

Публикации: 1
Прегледи: 2304

33482

Публикации: 1593
Прегледи: 379891

5636

Публикации: 672
Прегледи: 373175

27181

Публикации: 5