• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 04:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

невероятен финал

Започната от federal, 10.10.2007 02:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

federal

Моя аквариума беше до тук!Миналата вечер през нощта се разлепи напречното парче, което предържа надлъжните стъкла.Изведнъж се чу странен звук, след което станах и...видях, че аквариума е придобил елипсовидна форма.Добре, че не се спука.Изпразних половината вода.Сега всичко преместих в друг също 120 литра само, че панорамен.Утре отивам да търся стъклар да ми направи похлупаци за този аквариум, ново осветително тяло, а бе...въобще всичко на ново.

kratun

Съжалявам!
Дай малко информация за всички бъдещи потърпевши!
Как точно се случи, какви са размерите на аквариума, дебелината на стъклото и всичко, което е от значение. Дано, да НЕ СЕ СЛУЧВА НА НЯКОЙ ДРУГ!
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

federal

Грешката е моя- 120 литра с 4,5мм стъкло.Евтин за малко пари ме изкуши и го купих.

RazorJack

е щом се е отлепило без нищо да се строши значи не е проблема стъклото ами лепилото според мен :)

то и обикновения силикон (дори аквариумния) е правен с идея за уплътнение, а не да издържа на големи налягания и като прибавим че залепването е на малка площ заради тънкото стъкло ... :)

patter

късметлия си :-)
като не си чул звука на течаща вода :-)

ironic_

Вчера даваха по Дискавъри за Аквариума в Окинава, Япония. Единия от инжинерите като обясняваше за налягането, акрилното стъкло и прочие каза, че е виждал как се чупи стъклото на аквариум с 50 т. вода. Това не мога даже да си го представя  =-O

MethodMan

Цитат на: ironic_ - 10.10.2007 11:27
Единия от инжинерите като обясняваше за налягането, акрилното стъкло и прочие каза, че е виждал как се чупи стъклото на аквариум с 50 т. вода.

надявам се че не е стоял пред него  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages21.snimka.bg%2F004337306-big.jpg&hash=bcb12ac1a8ea9bc05ece7ad754acac2c391d86b7 https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages23.snimka.bg%2F005081977-big.jpg&hash=5525a7023a028aa2be5941dbb7f945fe4ef405fc

eventer

Разлепеното напречно парче не беше ли залепено за оребряването в горната част на надлъжните стени? Или само за 4.5 мм?
Подводно животновъдство и подводно земеделие

federal

от вътрешната страна- без никакви подложки!
Когато го напълних преди месец, надлъжните се бяха изкривили леко като дъга.

eventer

Цитат на: federal - 10.10.2007 15:32

При мен - 120 литров, 80 см дълъг, няма напречно парче, но е с оребряване по ъглите и в горната част на стените. При напълване, надлъжните се огънаха около 2-3 мм, мерено в средата. Това било нормално. Вместо напречно (или въпреки него), що не оребриш горната част?
Подводно животновъдство и подводно земеделие

kratun

Цитат на: federal - 10.10.2007 15:32
Имал си голям късмет, че дългите страници са издържали и само са се огънали. Предполагам, че си извлякъл поука от ситуацията. Давай със следващия! *DRINK*
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

DSS

Застраховай за наводнение и чупене на стъкла, че недай си боже ще наводниш всичко.

kamos

За съжаление колега не си сам.
Преди малко и на мен ми се случи, 40 литра вода в хола се изля. Сега търкам килима с четката. Разлепи се страницата и отече.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

RazorJack

като гледам колко хора се оплакват от разлепване почвам да се радвам че моя го лепих със някво супер здраво монтажно лепило Bison а силикона го слагах само за оплътнение отвътре  8-)

Violeta

Цитат на: RazorJack - 10.10.2007 03:43
е щом се е отлепило без нищо да се строши значи не е проблема стъклото ами лепилото според мен :)

то и обикновения силикон (дори аквариумния) е правен с идея за уплътнение, а не да издържа на големи налягания и като прибавим че залепването е на малка площ заради тънкото стъкло ... :)
Напротив, всичко е тръгнало от тънкото стъкло. Огънало се е от напора и тогава се е разлепил и силикона. Затова е и странната елипсовидна форма. Всъщност за дебелината на стъклото определяща е височината на водния стълб.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух