• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.06.2025 23:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дайте ми съвет за дискуси

Започната от beonedge, 18.08.2007 03:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

В Пловдив магазина срещу синдикалния дом има страхотни дискуси  ;-)
540л Южна Америка

Trobata

И в Магазин "Воден свят" в Пловдив има малки дискусчета.

beonedge

На "воден свят" му намерих координатите. А този с/у синдикалния дом как се казва?Има ли го в този списък:
http://www.aquariumbg.com/forum/index.php?topic=3787.0
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

vcholeva

В Пловдив в магазин ДИСКУС преди няколко дни получиха чешки дискуси и има много интересни между тях. Знам, че заредиха и магазина във Варна и трябва да провериш. Иначе по другите магазини има само син диамант, лунно лице и няколко госта.

beonedge

Накара ме да ходя до Дискус ...няма .Очакват по някое време но не се знае кога. Аз така или иначе се бях наканил да ходя до Пловдив в Понеделник
took a month too.

beonedge

Taka, преди седмица взех 6 дискуса но сега имам друг проблем- 4те проядоха ,а другите 2 плуват из аквариума но не идват да ядат като ги храня,което ме притеснява понеже доста изпосталяха. Та - каква е правилната тактика в този случай...т.е. какво да правя?!  :)
took a month too.

Stas

Във всяка група дискуси има и такива.
Ако са болни ги лекувай, иначе просто им създай добри условия.
Друго няма какво да направиш.
(По колко пъти на ден ги храниш?)

beonedge

Не зная дали са болни но профилактично прилагам лечение с "Трихомонацид"....днес ми е 4тия ден,резултат няма. Иначе ги храня по 3-4 пъти на ден, и тези които ядат се нахвърлят на храната , а другите нямат никакъв интерес. NH3/4 са нула,температурата е 29 градуса,осветлението е 10:30 - 22:00
took a month too.

Stas

Спешно си намали осветлението на около 8-9 часа на ден постепенно!

beonedge

10.10.2007 09:18 #24 Last Edit: 10.10.2007 12:03 by beonedge
Има ли това пряка връзка с проблема или казваш по принцип че много дълго светят? Сега намалих с половин час и ако се доверя на този цитат от FAQ:
"Затова нощем лампата се изгасва и сутрин се светва. Времето, през което аквариумът е осветен не бива да превишава 11 часа на денонощие, а ако осветлението е по-силно - 9 часа"
би трябвало да съм в норма
took a month too.

}|{opukc

10.10.2007 11:16 #25 Last Edit: 10.10.2007 12:24 by }|{opukc
Цитат на: beonedge - 09.10.2007 22:44
Не зная дали са болни но профилактично прилагам лечение с "Трихомонацид"....днес ми е 4тия ден,резултат няма. Иначе ги храня по 3-4 пъти на ден, и тези които ядат се нахвърлят на храната , а другите нямат никакъв интерес. NH3/4 са нула,температурата е 29 градуса,осветлението е 10:30 - 22:00
:-) :-)Лечението е за да лекуваш рибите от инфекции, но то не лекува главата - ако двете риби са в СТРЕС това не помага. Остави ги малко на мира и я карай по-спокойно, че ще вземеш да ги урочасъш :-P. Просто им трябва време за адаптация. Дискуса е дебил, и ако не иска да яде..........насила нищо не става.
Успех :-)

beonedge

Честно казано аз вече обърквам понятията с тези дискуси - имам 2 които не ядат но си имат цветове. Имам един който е втори в йерархията (само един го бие , а той бие всички останали) - той пък е почернял,но си обикаля из аквариума,яде нормално...е коя риба е стресирана?
took a month too.

}|{opukc

Цитат на: beonedge - 10.10.2007 17:24
Честно казано аз вече обърквам понятията с тези дискуси - имам 2 които не ядат но си имат цветове. Имам един който е втори в йерархията (само един го бие , а той бие всички останали) - той пък е почернял,но си обикаля из аквариума,яде нормално...е коя риба е стресирана?
Както описваш нещата май в аквариума ти вс. е наред. Перчене, борба за храна, територия. Ако имат рибките условия тогава нещата са ок. Емоцийте ти трябва да са положителни и да си доволен.

Stas

Почернелия може и да има някакъв паразит и затова да е така.
Битите е нормално да са стресирани, но такива има почти винаги.
(Въпреки, че при мен от 6 бр. няма такъв, който да го бият всички останали.)

Според мен времето ще покаже. Не ги тормози много, храни ги, сменяй вода редовно...
Понякога след смяна на вода може да сложиш дозата Акватан и след час - доза Нитривек...

Не може просто ей така да се каже какво да направиш, за да се чувстват добре дискусите ти. Ако беше толкова просто всички щяха да гледат дискуси вместо златни рибки. ;)

beonedge

Стас , явно като си ги купувал са били с еднакъв размер...а мен ме излъгаха че не е проблем единия да е по-малък от останалите,и сега всеки го буха :) И друго интересно - най-голямия побойник ,го бие една колиза...имам предвид бие само него,другите не ги закача :)
took a month too.

Similar topics (5)

9776

Публикации: 9
Прегледи: 4927

12469

Публикации: 12
Прегледи: 6248

29134