• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 13:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

RazorJack

големите търсачки за крака и ръце са astalavista.box.sk и конкурента и asta-killer.com , те претърсват и въпросния сайт дето ти го казаха наред с много други. ама не си и помисляй да търсиш такива работи през Interminet Explorer че после ще има да се чудиш откъде ти е дошло :)

NO CARRIER

http://forum.ru-board.com/forum.cgi?forum=35 Тук е истината. Иска регистрация и е на руски, ама има света.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Joro Vn

Благодяря на всички за помощта, включително и на Patter! Чичко Касперски си хареса едно от лицензните ключета и се надявам да не ме търси отново до 09.03.2010 година.  *YAHOO*

botan

Някой да има представа от къде мога да си взема буквички за клавиатура???

NikolaV

Цитат на: botan - 31.08.2007 17:42
Някой да има представа от къде мога да си взема буквички за клавиатура???
офис едно

puhcho

Искам да си взема още 512 рам ддр сдрам май е на 400 мегарехца.Идеята е да ги направя на дуалченъл(Dual Chanel).Мисля че е на кингстън, но сега не ми се разглобява.
Та, къде най-евтино може да се намери в софия, разбира се без поставяне, мога и сам.

Блягодаря предварително! :-)

Stas

Най-евтино е при вносителите, но те обикновено не работят с краен клиент.

За Dual Channel е задължително двата чипа памет да са идентични, а е силно препоръчително и да са от една партида.
Така че това дето си го намислил не е лесно осъществимо. Най-добре е да си продадеш твойта (ако е Кингстън, то е с доживотна гаранция) и да си купиш два нови.

За поставянето - ти си знаеш, но нали знаеш, че гаранцията отпада при неправилно поставяне?

puhcho

Мерси много! :-)
Реших че няма да ги пускам на DualChannel.
Иначе гаранцията отпадна преди един месец,и точно за това сега правя ъпдейта.

RazorJack

Цитат на: Stas - 04.09.2007 03:02
За Dual Channel е задължително двата чипа памет да са идентични, а е силно препоръчително и да са от една партида.
Така че това дето си го намислил не е лесно осъществимо. Най-добре е да си продадеш твойта (ако е Кингстън, то е с доживотна гаранция) и да си купиш два нови.

сори ама говориш пълни глупости  :-) Въобще не е задължително такова нещо.

Пухчо кажи каква ти е платформата :) Ако си на soketA няма особен смисъл от dual channel там подобрението беше от сорта на 5-10%. При 754 въобще няма dual channel. Единствено при сокет 939 има смисъл от това щото подобрението е почти двойно. При АМ2 не съм сигурен как стоят нещата щото съм нямал никога :) При новите Intel Core Duo разликата е не повече от 20%.

Flober

Здравейте, някой от вас има ли лични впечатления от "Линукс" , по- добър вариянт лие от "ХП-професионал" от към бъгове и тн. .......?

Minko

Аз ще си взема пуканки и бира и ще следя с голям интерес коментарите от страни  :-D

Emsi

Много зависи за какво искаш да ползваш компютъра.
Лично за мен линукса е доста по удачен вариант, понеже аз игри не играя, единственото за което все още ползвам Windows е Photoshop и програмата за обработка на RAW.
Пък и вече направиха доста добри емулатори, та дори и фотошоп тръгва но не както трябва(още малко време и ще го измислят както трябва).
Ако решиш да слагаш Linux, по добре си остави и Windows за всеки случай ;)

П.п Minko, по добре дай на пържени картофки, бая бира ще трябва да изпиеш  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi186.photobucket.com%2Falbums%2Fx150%2FEmsiHamar%2Fp1090220.jpg&hash=e2a7ed083fce9507ea103e0aaee935b5f29e527c

puhcho

И аз ползвам и линукс и уиндоус.Аз съм със Suse и съм много доволен,също добри са Rad Hat и др.От скоро съм с мандрива линуск също,но той не не нищо особено.Но наистина си остави и уиндоуса - при включване на компютъра ще си изберес с коя операционна система да работиш.Съветвем те първоначално да си изтеглиш емулатор на линукс за уиндоус,той емулира виртуален компютър и там си инсталираш линукса,но ти трябва повечко рам и място на хард диска,това ти препоръчвам на този етап,за да свикнеш с линукс.Също като го инсталираш в никой случай не го слагай на един пъртишън с уиндоуса,направи нов от поне 10-15 гигабайта.Хубавото на линукса е че върви и на доста слабички машинки.
Успех! :-)

Minko

Аз пък си играя игрички на лайнукса без никви проблеми  :-P

Едно време, когато бях млад, имаше една приказка за ОС-ите. С риск да наспамя ще опитам да си я припомня и да разкажа на вас :)

Та, представете си едно огромно летище - самолети излитат кацат, хора щъкат, багажи се губят. Обстановката леко напомня на скрийн сейвъра на матрицата.

Да се вгледаме малко във самолетите. Ха! Там излита едно малко селско-стопанско самолетче. Я каквоо е "fancy"!! Изведнъж, 5 мин след излитането се появява пушек. Следва експлозия!!! Жалко! :'(  Беше толкова хубаво самолетче.. Прозорци 95!!

Я, друг самолет - пътнически. Този си личи, че е класа. На бас че сервират безплатно сандвичи и минерална вода. Излитамеее.. Опааа. БУМ!!! Експлозията е ужасна - едва ли има оцелели... Прозорци 98!!

А... Е този самолет просто е супер! Лелеее. Такова нещо на летището в София не може се приземи. И колко е красив и шарен. Определено транспортната компания не са пестели пари за дизайн! Сигурно и пилотите са с опит [experience (XP)]. Чакайте да го видим как ще ускори на пистата. Потегля.... (R.I.P)...   Прозорци XP

Ще заместя разказвача, щото и той почина от невероятния взрив (май преувеличавам).

Та накратко, пистата по която излитат самолетите е Линукс, а строителната компания, която е построила всичко това е Юникс.

Поздрави

NikolaV

Цитат на: puhcho - 05.09.2007 13:41
...Съветвем те първоначално да си изтеглиш емулатор на линукс за уиндоус...
*thanks *thanks *thanks

Similar topics (5)

26496

Започната от nikolay0876

Публикации: 0
Прегледи: 1614

1615

Публикации: 10
Прегледи: 4860

48283

Публикации: 276
Прегледи: 109439