• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 01:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хайвер

Започната от MORKOF, 09.08.2007 21:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MORKOF

хора днеска видях че устата на женскаия ми аоратус е издута това значи че ще има поколение нали ? амм и аз влобше си нямам на идея какво се прави затова търся помощ от вас *thanks

deportivo

По добре засега не прави нищо. Остави рибата сама да се справя , ако след около 15 дни има още малки в устата и можеш да я изтръскаш.
650 литра малави
Metriaclima Msobo Magunga
Metriaclima 'zebra chilumba' (Maison Reef)
Metriaclima sp."zebra long pelvic" Mdoka
Pseudotropheus Elongatus Chailosi
Pseudotropheus Demasoni
Labidochromis Caeruleus
Cynotilapia Аfra (Cobue)
Labeotropheus trewavasae Marmelade Cat
Melanochromis Auratus

MORKOF

Добре значи да я оставя да си ги пусне сама в аквариума такали иии после кво да прая в смисал да ги отделям некакси кво :) за пръ път ми се случва тва нещо :) даите повече инфо :) :)

deportivo

Не няма да я оставяш да ги пуска в общия аквариум. Тя ще носи малките около 20 дни , а ти около 15 ден ще я извадиш и ще изтръскаш малките (ще ги извадиш от устата и) и ще ги гледаш отделно. Щом и е за първи път рибата може и да изяде малките , но това не трябва да те стряска щом веднъж е почнала да хвърля няма да можеш да я спреш
650 литра малави
Metriaclima Msobo Magunga
Metriaclima 'zebra chilumba' (Maison Reef)
Metriaclima sp."zebra long pelvic" Mdoka
Pseudotropheus Elongatus Chailosi
Pseudotropheus Demasoni
Labidochromis Caeruleus
Cynotilapia Аfra (Cobue)
Labeotropheus trewavasae Marmelade Cat
Melanochromis Auratus

MORKOF

Добре мерси за информацията само ми кажи след като ги гледам отделно малките кога мога да ги върна в общият аквариум

dido 1

Ако кажеш и какви други риби отглеждаш в същия аквариум освен ауратусите :-)
544л. Малави

MORKOF

Мии ломбарди имам пак чифт,лабидохромис,мангано ии тва са :)

dido 1

Оставиги да пораснат поне 3,4 см и после може да пробваш да ги върнеш в аквариума.
544л. Малави

MORKOF

Амм имам още едно питане :) ако не хвана рибата да и отворя устата тя след 20 дни ще ги пуснели сама?

Boby_

Цитат на: MORKOF - 20.08.2007 19:08
Амм имам още едно питане :) ако не хвана рибата да и отворя устата тя след 20 дни ще ги пуснели сама?

Ауратусите се въдят като зайци - много добри майки са женските. По принцип много често женската не износва докрай яйцата/бебетата, а по някое време ги гълта или ги изплюва твърде рано, затова и процентът оцелели в инкубатор е по-голям. Но с достатъчна сигурност рано или късно ще имаш и оцелели бебета в аквриума, дори да не правиш нищо за тях.

MORKOF

Добре мерси много а тва до сега не го знае че понякога ги гултат и даже си мисля че моята ауратуска ги е глътнала ама ше видя когато и отворя устата :) и пак мерси за инфото  *thanks

Similar topics (5)

44887

Публикации: 2
Прегледи: 2458

22263

Публикации: 11
Прегледи: 8838

18169

Започната от goro140

Публикации: 4
Прегледи: 5448

43280