• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 01:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Денят се/не се познава от сутринта

Започната от Violeta, 18.07.2007 10:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

Цитат на: Boby_ - 18.07.2007 12:06
Ники, като каза голф, та се сетих... ;-)

Въпрос: какво е определението за милисекунда?
Отговор: това е периодът между светването на зелената светлина на светофара и първият клаксон на пернишния голф двойка, спрял зад теб.

;-p

Ма много са бързи :)
Жалко, че стълбовете не им правят път!

Violeta

Нищо против голфовете, Ники. А ти що се засягаш? :-)
На охлюва осова линия няма, така че не знам защо ме причисляваш към жените, дето карат по оста.
Колкото до клаксона - прав си. Всъщност точно това исках да кажа - колко нерви ни струва ежедневното сядане зад волана, при това не само в София. И не е въпросът нито в минутите, нито в километрите. Въпросът е, че нямаме никаква дисциплина, нито толерантност. И нямаме полиция, която да ни накара да имаме.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Longanlon

Тия джигити по пътя някак не са ми ясни - имат ли акъл изобщо в кратуните.

Като карах курсовете за шофиране забелязах, че много хора някак се ядосват като ги изпревариш, и даже да не са бързали за никъде допреди малко, натискат газта да ти го върнат, да не си пред тях... Други пък направо не дават да ги изпреварваш - като се опиташ, завиват към осевата линия.

Какво е това, някаква чест ли им засяга който ги превари, нещо в гъза ли им бърка, та се държат така? Разбирам да бързаш за някъде и затова да караш бързо, ама да изграждаш някакви лични отношения с другите шофьори, да се ядосваш за засегната чест, да им "доказваш", че си някой със свирене на гуми и безумни маневри... това според мене може да го прави само абсолютен и завършен олигофрен.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

miTko

Цитат на: Boby_ - 18.07.2007 12:06
Ники, като каза голф, та се сетих... ;-)

Въпрос: какво е определението за милисекунда?
Отговор: това е периодът между светването на зелената светлина на светофара и първият клаксон на пернишния голф двойка, спрял зад теб.

;-p
Живял съм дълго в заблуда....казаха ми че това е наносекунда. :-[
Разни мои АКВАРИУМИ 

Boby_

Цитат на: miTko - 18.07.2007 15:30

Дали е мили- или наносекунда зависи много от самия голф - ако има CD, окачено на огледалото и надпис REMUS на задното стъкло, тогава става нанонсекунда. А ако има и тъмни перденца, тогава "напрао нема такава мерна единица"! :-)

niky

Цитат на: Violeta - 18.07.2007 13:21
Нищо против голфовете, Ники. А ти що се засягаш? :-)

E как що? Ми аз съм си голфаджия. Само на номер не го докарвам :)

Boby_

Цитат на: niky - 18.07.2007 16:51
E как що? Ми аз съм си голфаджия. Само на номер не го докарвам :)

:-) Абе ти че караш голф, караш. Но че си различен от това, което се е оформило като стереотип за хората, предпочитащи голфове в България, също е факт. ;-)

Violeta

Знам, Ники  :-) 
Аз май сутринта просто си излях напрежението тук.
Вярвам, че не ми се сърдите. И благодаря, че ме "изслушахте".  *thanks
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Тони

Вили, много се вживяваш в движението. Има си правила - спзвай си ги и не обръщай внимание кой и как те изпреварва, защо някой прави нарушение , а ти не и прочее . Въртя средно по около 50тина километра на ден , най- вече в идеалния център и почти не ми се е случвало да се нервирам на някого, дори и при ПТП (няма как, в центъра я огледалото ти отнесено, я калника или бронята закачени...). Прави ми впечатление, че слабите шофьори се нервират най - много на пътя и правят най-големите бели.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

N.Nobs

Цитат на: miTko - 18.07.2007 15:30

Не е нито мили... нито нано... а както каза колегата panchopan ню-йоркска секунда - най-краткия отрязък от време.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Barbus

Здравейте.Да обяснявам колко е отвратително движението и във Варна-няма смисъл затова ще ви разкажа няколко мои преживявания от варненските пътища.Отскоро имам нова кола-Пежо 605 2.5ТДИ и много и се радвам но радостта ми е помрачена от "надеждите на българския автомобилен спорт" каращи-какво си мислите-няк'ва барака с гордия надпис Racing на задното стъкло и два кюнеца от бабината печка за ауспух.Ето една случка която още ми държи влага:В неделя отивам да зареждам на Шел и ме хвана червеното на автогарата.Имах късмета(или липсата на такъв) да съм първа кола на светофара.Чакам си кротко да светне зелено и изведнъж от нищото пред мен се навира едно такова "състезателче"-естествено ядосах му се и само чаках да светне жълтото и му приложих ню-йоркската секунда-нали много бърза реших да му помогна с тръгването от светофара.Светна зелено и тръгнахме но тоя шемет(не подозирайки че имам два пъти повече мощност от него) явно си мислеше че кара Ферари.Мина в лявата лента забави се и се навря отзаде ми.След това демонстративно даде ляв мигач и пак се навря отпреде ми.В този момент нервите ми скочиха до небето.Все още бях на трета скорост-рязко минах на втора и преди тоя да се усети вече бях пред него.Тази ми постъпка явно го стресна малко и се отказа повече от такива маневри до следващия светофар.Там се наредихме-аз за направо той за ляв завой.Погледна ме с поглед"Бах мааму как тая голяма барака е по-бърза от моята тунингована бегачка?"-светна зелено и се разделихме без повече мерене на пишки.Сега сигурно ще кажете че това не е истина но мен не ме интересува.Просто чрез тази случка исках да кажа на всички шофьори на подобни ''бегачки'' че техните коли не са най-бързите на пътя и да внимават с подобни изпълнения защото една секунда невнимание означава цял живот страдание или край на нечий живот.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

Trobata

Бях една седмица в София. Там е пълна лудница. =-O Всеки си минава от където иска и даже и на червено. В квартала в който бях като ходех към НДК виждаш поне 2-3 паркирали неправилно в малките улички точно до завоя към главната улица. И срещнат ли се две коли там се стане *MODERATOR*. Отделно гледах, че след репортажа по БТВ се появиха едни катаяджии, ама те не спираха тези, които минават на червено на кръстовището(а са на 100м от него и може да се забележи поне пешеходния светофар).

Barbus

Не се учудвай.Катаджийте навсякяде са така без значение дали са от Варна,София или където и да е.Надявам се само скоро шофьорите да станем по-човечни на пътя и катаджийте да започнат най-накрая да си вършат работата а не като те спират първия въпрос да е "Ся ко ша прайме?"
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

batRambo

Абе незнам защо се оплаквате толкова от шофьорите в София. Забелязал съм,че колкото е по голям града и натоварено движението толкова е по добра дисциплината ... това като неизбежна зависимост. в Пловдив не съм карам ама във Варна и София ми се случва от време на време и в сравнение с Русе направо е супер  :-)

NO CARRIER

Цитат на: Trobata - 18.07.2007 22:30
Бях една седмица в София. Там е пълна лудница. =-O Всеки си минава от където иска и даже и на червено. В квартала в който бях като ходех към НДК виждаш поне 2-3 паркирали неправилно в малките улички точно до завоя към главната улица. И срещнат ли се две коли там се стане *MODERATOR*. Отделно гледах, че след репортажа по БТВ се появиха едни катаяджии, ама те не спираха тези, които минават на червено на кръстовището(а са на 100м от него и може да се забележи поне пешеходния светофар).
Тробата, ела в Пазарджик.  :-D
Ще си продадеш колата, гарантирам! *CRAZY*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

30144

Публикации: 4
Прегледи: 2854

8830

Публикации: 4
Прегледи: 4697

24941

Публикации: 32
Прегледи: 9566

37126

Публикации: 11