• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 07:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Малки гупи

Започната от djoko_iako, 18.06.2007 01:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

djoko_iako

В момента имам 20-тина малки гупи в един 7-8 л. аквариум, но ми се иска да ги пусна при големите, които са 6 (4 мъжки и 2 женски) в 30 л (без други риби). Малките са на 1 седмица. Колко време трябва да изчакам?

flasher

докато немогат да влязат в устата на женските
поне месец някъде

bobynfs

18.06.2007 02:59 #2 Last Edit: 18.06.2007 03:10 by bobynfs
аз в малкия аквариум (24 литра) имам гупи там си раждат и не ги местя и си оцеляват е сигурно има и някои друга жертва но повечето ще оцелеят. ако имаш растения в него и могат да се крият няма смисъл да ги отделяш. Моите са 6 мъжки с 3 женски и в момента имам 6 раждане и много гъпички :) даже има и малки молинезии и хелери вътре
2013 New Styling....................................................
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fa%2Fimg59%2F1349%2Fsfbz.jpg&hash=b1a274cbf7d918f52ce4bde7ba05994c3cf6f493
Видео на моя АКВАРИУМ *fish
200л.100x50x40, филтър Sera Fil 900, СО2 с мая,
осв.2x2 бр.90см Sylvania Aquastar & Grolux.

Peter_a

С времето слабия става силен, а силният свободен!

djoko_iako

Цитат на: Peter_a - 19.06.2007 20:30
2
Какво 2 ако няма какво да кажеш по добре замълчи или си намери някой друг форум където може да пишеш с по 1 дума.

kamos

Сигурно има в предвид, че малките гупи трябва да са поне два месеца отделно, преди да бъдат пуснати в общия аквариум :-)
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

gipsa

Незнам кви са тея мойте гупи слагам една бременна майка в родилка.Ражда си малките и те си отиват при нея и тя въобще не ги докосва. Вече при молинезиите докато се излюпи малкото и е изядено от майката. Сега чакам 2 хелера (много ми е интересно до сега съм нямал малки хелерчета)

gupa_15

ИМАМ МАЛКИ ГУПИ НА 5 ДЕНА И МАЛКИ 4ЕРВЕНИ  ХЕЛЕР4ЕТА НА 12 ХЕЛЕРИТЕ РАСТАТ МНОГО БАРЗО, НО ЗА САЖАЛЕНИЕ СА САМО 5. ;-)

Bolta

Цитат на: gupa_15 - 19.03.2010 03:06
ИМАМ МАЛКИ ГУПИ НА 5 ДЕНА И МАЛКИ 4ЕРВЕНИ  ХЕЛЕР4ЕТА НА 12 ХЕЛЕРИТЕ РАСТАТ МНОГО БАРЗО, НО ЗА САЖАЛЕНИЕ СА САМО 5. ;-)
При мен хелерите растът най-бавно спрямо молинезии и гупи . ... А сега по темата  - според мен изчакай ги поне да направят месец , но много зависи и с какво ги храниш и дали този месец ще им е достатъчен за да пораснат. След това , ако си решил да ги гледаш всичките в 30 литров/ може би 22-23 литра вода , ако имаш грунд и въздушното пространство над водата/ ... сигурно , ще им бъде тясно. Успех!  :-)

Morphined

"Сигурно има и жертви"
Пич,гупата ти ако роди в аквариум с възрастни бъди сигурен,че жертвите са поне 80% (и то ако имаш само гупи вътре)
Трябва да минат поне ДВА месеца за да ги пуснеш при големите. На първия месец може да закусят с тях. Изчакваш до втория поради следната причина : гупите,виждайки че са все още много по-малки от другите обитатели на аквариума започват да се крият под камъни,разстения,зад гъбата и т.н. в следствие на което много от тях се заклещват и умират,понякога дори и на 2 месеца възраст. Затова не бързай. А пуснеш ли ги още на първия месец значи не им цепиш много много басмата. Имай търпение и то ще ти се отплати !

П.П. - Хелерите растат най-бавно от всички живородки,платите се раждат най-малки.
П.П.П. - До човека,който се чуди защо майката гупа не си изяжда малките,докато ражда. Всички живородки са "зашеметени" докато раждат и въобще не знаят къде се намират. Това трае ДО няколко часа след раждането,за да имат малките шанс да оцелеят. Мине ли и "зашеметяването" с радост ще си ги хапне. Разбира се има и индивидуални изключения (на мен лично ми се е случвало плата да си яде малки още докато ги ражда) но те са много малък %