• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 09:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Мнения за копринените растения!?!

Започната от Aquarius, 09.06.2007 17:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

botan

Цитат на: Longanlon - 10.06.2007 16:52
Изкуствените растения имат специфично приложение в акваристиката - в някои аквариуми е просто невъзможно отглеждането на живи растения било заради рибите (растителноядни пирани, астронотуси, златни) било заради начина на поддържане (аквариуми в заведения, осветени по 20 часа). По тази причина, както и поради факта, че не са живи, те са просто част от декорацията в аквариума - както пластмасовите скали примерно.
Пропусна само да кажеш, че се използват и при развъждането на някои видове рибки,на които трябва рязко да се сменят условията на водата ;-)

Vlado

Мисля, че едва ли са вредни, но наистина са грозни. Ако трябва да се аранжира аквариум където не виреят растения - има толкова много варианти с камъни и корени. А ако ще се ползват за субстрат при мръстене, едва ли текстилът е най-подходящ. А за предлагането на пазара - определя се от търсенето. И аз ги продавам :(.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aquael.pl%2F_images%2FBaner_main.jpg&hash=ce3a2e621ee2cdd4e8f4513fba0aad85bc52e813

Aquarius

Цитат на: Longanlon - 10.06.2007 16:52
Изкуствените растения имат специфично приложение в акваристиката - в някои аквариуми е просто невъзможно отглеждането на живи растения било заради рибите (растителноядни пирани, астронотуси, златни) било заради начина на поддържане (аквариуми в заведения, осветени по 20 часа). По тази причина, както и поради факта, че не са живи, те са просто част от декорацията в аквариума - както пластмасовите скали примерно.

Ами именно за това питам! Заради тъпите ми златни, ръфат всичко, препоръчахте ми тука във форума да сложа Валиснерия, Анубиас, но уви... :-( Въпреки, че храня със СЕРА и ПРОДАК и пак им видяха сметката за броени дни. Каква е тая ГАД не знам!!! *UNKNOWN*

А за сърденето не се сърдя на никой, казвал съм го много пъти, че модераторите, след като са назначени за такива от собственика на форума имат право и трябва да правят, каквото решат с темите на другите, за да има ред. Темата наистина вече се изчерпа, така че вместо да задръствате "Лафче" с глупости я сложете в "кошче".

Show must go on... и поздрави на всички  ;-)

Stas

Темата наистина е изчерпана.
Заключвам, но заради мненията какво е това акваристика и заради принципите за оформление на аквариумите с естествени или изкуствени материали, премествам дискусията в "Оформление и декорация".
Не мисля, че "Сметище" е точното място!

Similar topics (5)

24854

Публикации: 6
Прегледи: 4591

12975

Публикации: 1
Прегледи: 3359

2144

Публикации: 8
Прегледи: 4528

57762