• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 19:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Болна рибка ?

Започната от BPEMETO, 31.03.2007 23:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BPEMETO

Днес забелязах нещо много обезпокоително при едно от моите саулосита  :(
От дясната страна на тялото има някакво нараняване ... прилича на механично причинено, но може да я някаква болест ?  :o
Ето едно клипче:

Самата рибка не е много активна ... седи на едно място , не отива като им давам храна ...  :(   Като дойдоха преди няколко дни щях да го забележа това нещо, станало е вчера или завчера. Какво може да е ?
155л  Африкански цихлиди +
->Аквариуми<-
->Жаби<-

BPEMETO

:'(

Тази сутрин я намерих безжизнена на дъното.

155л  Африкански цихлиди +
->Аквариуми<-
->Жаби<-

MORKOF

Явно е било някаква болест щото не ми се вярва да умре от такова наряняване неее няква голяма рана ама се пак :) приеми моите съболезнования :)

Boby_

Случва се това при малавийците. Болестта прилича на Хексамитоза - лекува се, ако се хване навреме, но много често рибите са толкова отслабнали, че не преживяват лечението. Обикновено поразява рибки, които са под стрес и са отслабнали, не е нещо, от което тръгва епидемия в целия аквариум. Наблюдявай останалите - хранят ли се всички, има ли такива с хлътнали коремчета, имат ли язви и дупки. Ако имаш още случаи, ще говорим пак.
: 11.06.2007г 10:10ч
Цитат на: MORKOF - 09.06.2007 15:39
Явно е било някаква болест щото не ми се вярва да умре от такова наряняване неее няква голяма рана ама се пак :) приеми моите съболезнования :)

Съвет от модератора - ако нямаш какво да кажеш, трай си, вместо да пишеш глупости.

MORKOF

Не го приемаи тва което казвам за нещо с което искам да те ядосам ама нали съм писал че явно е болес аа ако имаш предвит тва за саболезнованията опитах се да вкарам малко хумор извинявай все пак

Boby_

Цитат на: MORKOF - 11.06.2007 23:27
Не го приемаи тва което казвам за нещо с което искам да те ядосам ама нали съм писал че явно е болес аа ако имаш предвит тва за саболезнованията опитах се да вкарам малко хумор извинявай все пак

Спокойно, не се карам само заради идеята да се карам. Имай предвид обаче, че много от влизащите в този форум отварят темите, за да прочетат нещо смислено и точно заради това излишният спам и напълно неинформативните мнения нямат място тук. Просто помисли имаш ли да кажеш нещо ново и чак тогава пускай мнение.

Similar topics (5)

36135

Публикации: 4
Прегледи: 4132

1830

Публикации: 20
Прегледи: 11242

42659

Публикации: 4
Прегледи: 3684

44738

Започната от war_pig