• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.05.2025 18:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Рак от реката

Започната от djoko_iako, 26.05.2007 13:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

djoko_iako

Аз искам да попитам може ли да се сложи рак от реката в аквариума и дали би нападал рибките? Дори и ако му се махнат щипките.

rakim

За живеене не знам, но мисля че лятото ще умрат от жега в аквариум.Рибите нападат да,а на теб приятно ли щи е да ти ,,махнат,,ръцете?
540л Южна Америка

Lestat

Аз имах рак от езеро в аквариума и не ми създаваше проблеми, напротив ореше много добре и изяждаше остатъците от храната. Но аз го взех без щипки (просто нямаше като го хванах, не съм ги махал аз :) ), при смяната на черупката растат на ново малко по малко и след няколко смяни отново си има. Не знам дали ще напада рибите като има. А и за заразите не знам. Но нали ти казвам аз нямах проблеми с него. Изчакаи повече мнения.

Stas

Най-малкото тропически риби с рак от нашите водоеми имат драстични разлики в условията на живот.
Вземи най-очевидното - температурата. Да не говорим за другите показатели на водата...

Както и да е - според мен не става!

Longanlon

Нашите раци са хищници.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

djoko_iako

04.07.2007 14:41 #5 Last Edit: 04.07.2007 14:50 by djoko_iako
Въпреки всички мнения и препоръки аз сложих 2 рака в аквариума. Вече 2 седмици си живеят и няма проблеми, освен че непрекъснато ровят грунда и са си изкопали дупки да се крият. Сложил съм ги при пираните и астронатусите. Според мене до някъде помагат за аквариума тъй като изяждат храната, която пада на дъното.

botan

А не си ли забелязал едни малки гадни бели червейчете които понякога излизат от рака, защото в речните които се продават на пазара има мн такива червеи и са гадни.

djoko_iako

Цитат на: botan - 04.07.2007 15:03
А не си ли забелязал едни малки гадни бели червейчете които понякога излизат от рака, защото в речните които се продават на пазара има мн такива червеи и са гадни.
Като че ли имаше нещо такова по другите раци които пуснах обратно в реката, но по тези двата не съм забелязал такова нещо (за това взех тях). Опасни ли са тези червейчета?

Similar topics (1)

40935

Започната от menshot

Публикации: 1
Прегледи: 1728