• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за трихогастери

Започната от mimka, 15.05.2007 12:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

islander

Според мен можеш да сложиш още едно трихогастерче за компания, но само при условие, че махнеш няколко от другите. Ти и така си вероятно на горната граница на възможностите на аквариумчето.

Aquarius

Цитат на: timo - 18.05.2007 16:11
първо извинявай че пиша толкова късно. Значи аквариумът ми е 30 литра и в него гледам общо 13 рибки,а трихогастера ми не е особено голям около 5 см

Винаги съм твърдял, че мястото не е най-важното, но съм впечатлен  =-O и объркан. Я кажи останалите 12 без трихогастера какви са!?!

t-i-m-o

2-неона
1-сомче
1-разбора
2-тернеций
2-гупи
1-бета
1-молинезия(черна)
1-плата това са знчи са били 12

botan

А прибави ли Маги фикс малки тайни за рибешка чорба?!? *ROFL*
Харацидите са пасажни рибки и хич не ги кефи да са по 1-2 от вид!
А и повечето ти риби изискват киселка вода а др-живородките твърда,не че немогат ноо едва ли им е весело!
Все пак това си е твоя вкус ти си реши как да си го направиш - природосъобразно или на принципа каквото оцелее!

ПП:Извинявай ако съм бил малко гаден :-[

t-i-m-o

искаш да кажеш че харацидите обичат да са по повечи ли    :-|

botan

19.05.2007 00:21 #20 Last Edit: 19.05.2007 00:25 by botan
Да най малко по 6-7!
Така като гледам ще най добре да поразкараш живородките и на тяхно място да вземеш още неони,разбори и тернеции и може би още 2-3 сомчета от същия вид.
Успех! ;)

timo

botan,мерси за ценната информация ;-)

kamos

Ботане защо да разкара "живородките"? Ако му харесват точно тези рибки нека си ги гледа човека. Пък и забелязвам напоследък доста пренебрежителни мнения из форума за т.н. живораждащи риби. Знаеш ли всъщност колко трудно понякога се гледат, особено чистите линии?
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

timo

за съжаление рибките вече са 10  една тернеция и трихогастера умряха *SORRY* *SORRY* *SORRY*

Gad_Man

25.05.2007 15:53 #24 Last Edit: 25.05.2007 16:04 by Gad_Man
Цитат на: timo - 18.05.2007 16:11
първо извинявай че пиша толкова късно. Значи аквариумът ми е 30 литра и в него гледам общо 13 рибки,а трихогастера ми не е особено голям около 5 см
Имаш доста рибки в аквариума по-добре си остани само с един трихогастер а и ако уцелиш на два мъжки ще гледаш кечмания в аквариума си *banan*

Моля изтрийте поста ми !!!

Величка

Цитат на: Gad_Man - 25.05.2007 15:53
Имаш доста рибки в аквариума по-добре си остани само с един трихогастер а и ако уцелиш на два мъжки ще гледаш кечмания в аквариума си *banan*

Моля изтрийте поста ми !!!

При мен вече е така-защото като порасна малкия и той се оказа момченце, а на батко му се ходи по мадами  :-D :-D :-D.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg269.imageshack.us%2Fimg269%2F8268%2Fimgp1852.th.jpg&hash=fe460082435e79382889040f7b4e2481500118f3
Минало !
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fthumbnmail.png&hash=7d2ae358a94dc243f2b785dd7daa2682926adb5c
Настояще!!!

mimka

А пък аз се отказах от трихогастерите и след като подарих част от рибите реших,че ще си  гледам скаларии.Много ми харесват тези рибки :-).

timo

добар избор  аз ги мисля за невероятни  риби

Flober

Извинявайте че се намесвам,но не са ли ви малки аквариумите за такива рибки? Защото да те кефят скалариите е едно а дали тях ги кефи да живеят в малък съд е съвсем друго.

Peter_a

Гледам златни и трихогастери.просто сложи температура 24 за да не им е горещо на златнити и да не им е студено на трихогастерити.
С времето слабия става силен, а силният свободен!