• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

След хвърлянето на хайвера...

Започната от nki, 06.05.2007 12:18

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Тони

Цитат на: nki - 07.05.2007 09:48
Мисля да взема "Сера микрон". Добре ли е?

Ако си от София, ходи на пазара в събота и купи едно бурканче инфузория, горе долу тогава ще е време да се захранят за първи път. Пък ще ти остане и да си "заразиш" едно шише ;-)
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

nki

bengan това не е всичкия хайвер. Има 7-8 бели зрънца. Ще взема да ги махна да не завъдят мизерии. Тони от Сф съм, но чак в събота ли да ги храня? Аз си мислех, че ако всичко е ОК, в сряда-четвъртък трябва да заплуват рибоците. Или бъркам? Пък и усещането, че някой рибок ще остане гладен с тия микроскопични инузории  :-D Сера микрон не е ли ОК?

Тони

Става и микрона, но с него много лесно се предозира храната и водата се цапа, особено ако хайвера е малко. До като с инфузорията е по лесно, тя нецапа. Рибките се захранват когато заплуват и започнат да търсят храна - зависи от вида, но около 3-4 и повече дни след като се излюпят.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

bengan

nki ако желаеш продължи със снимките ще бъде интересно за хората които още не са вадили данио иначе в темата която ти е подсказал NO CARRIER всичко е описано аз също ти препоръчвам да захраниш със чехълчета и не бързаи докато всички не се отлепят от стъклата и не заплуват стабилно това е признак че вече си търсят храна. Аз лично не харесах микрона но може и да не съм го използвал правилно ако ти все пак захраниш с микрон слагаи по мн. малко ама наистина малко на върха на игла и ако имаш време или помощтници храни много често през 1-2 часа.  Единсвената грешка която можеш да допуснеш е да изпортиш водата от много храна.

nki

Мерси за съветите на всички. Продължавам със снимките. Дано ви е интересно, колкото и на мен. Яйцата вече имат очи и мърдат :-) :-D

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bengan

Много добър хаивер жълтъчните им торбички са направо огромни явно добре гледал родителите.Със този жълтъчен запас ще получат добър старт в живота, започни храненето когато изразходят напълно жълтъчните си резерви.

Aquarius

Цитат на: NO CARRIER - 08.05.2007 17:17
Пусни едно видео, де!

Съгласен съм. Едно видео би било образователно и интересно дори от чисто любопитство.

А иначе браво  ;-)

nki

ОК и видео ще пробвам, но утре, че на изк. светлина няма да е толкова добре. Фото-то ми прави кофти клипове м/у другото, така че ще наблегна на снимковия материал.

Aquarius

Излюпиха ли се бебетата вече или още сме в трепетно очакване.  ;-)

nki

Tа бебета има - десетина, че и повече *DRINK* Ама на дъното има още сто и десет :-) Та тия първите бързаци какво да ги правя? Да чакам ли и другите гадинки или да им пусна вече ядене? Да не изпукат гладни.
Пробвах видеоклипче, но не стана - познайте дали фотоапарата може да фокусира в аквариум :( Но снимки пускам - две гадюхи в профил и анфас  :-D

NO CARRIER

Продължаваш да кефиш. :-)
*BRAVO*
Като ги гледам, май имат още от жълтъка да ядат, ама нека по-специалистите да кажат.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bengan

nki ти какво данио си изкарал ? Да не би да е от по едрото бархиданио защото още от начало ми се видя едър хаивера а сега като гледам и личинките направо не ми приличат на обикновено данио (зебра , редио , точково и т.н.) Със какво реши да захранваш? Остана ли не излюпен хаивер? Какво и коллко сложи за дезинфекция на хаивера? За колко време и при каква температура се излюпи? Ще подготвяш ли отново родителите икак?  *BRAVO*

nki

>bengan
Mи даниото ми си е съвсем обикновено :)

Ей такова...
Родителите са не повече от 3-4 см. Решавам да храня дребосъците със Sera-micron, но икономично - имам опит с едни скаларии и знам колко цапа водата. Все още има неизлюпени рибоци на дъното, но те са около 15-20 на брой. Температурата се движи в интервала 23-25 градуса. Аквариумчето бъка от малки рибки. Все още не плуват нормално, висят по дъното, други са се лепнали по стените. Мисля в събота да им дам да папат - добре ли е според вас? Водата не съм я дезинфекцирал с нищо, но 2 пъти доливах прясна, престояла.
Родителите не съм ги подготвял, не знам дори как :) В неделя (6 май) рибките се въртяха бясно по дъното (данио на дъното - видя ми се странно) и си казах - май работата ще стане, и реших да ги отделя. Още намествах мрежата, когато женската започна да си хвърля хайвера. Не случайно питах още в началото, колко е интервала м/у две хвърляния - просто не знам.
Още веднъж да попитам за храненето - да чакам ли всички рибки да се излюпят и добре ли е в събота да започна храненето?

Aquarius

Смо две неща един въпрос и нещо, което съм чел. До колкото знам родителите са готови за ново хвърляне след две седмици, но нека спецовете си кажат думата. А може ли една снимка сега когато почти всички са излюпени, че ми е интересно как изглежда аквариумът бъкан с тези дребосъци!?!