• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.08.2025 16:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Meскалин и кактуси

Започната от Shagrath, 29.03.2007 23:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

LGI

Айде и аз да се включа и се надявам с този пост да не направя лошо впечатление в очите на някои хора и всичко по-долу да не се чете с често срещаните предрасъдаци в човек, ами да се прояви разбиране и разум и да се замислите преди да ми отговорите.

На първо място искам да кажа, че ВСИЧКО Е ДО ЧОВЕКА!!! Дали той е поддатлив на покани от приятели, дали той ще приеме, дали е наясно с какво се захваща и дали е СПОСОБЕН ДА ГО КОНТРОЛИРА - той си преценява и решава. В природата оцеляват най-силните и най-зрелите. Ако човек не е способен да си направи точна преценка за нещо такова, то той ще се сбълска с още подобни ситуации в живота и отново ще се стигне до грешка.

Ще гледам да не давам примери и да не намесвам други лица в текста по-долу, а да се придържам само към мен си.

През 2003-та случайно навлязох в така нареченото "ТРАНС ОБЩЕСТВО". Повечето хора под Транс разбират музика от типа на техно или хаус, но това е заради ниска музикална култура. Същите тези хора, а и останалата част от хората наричат трансерите - наркомани. Прави са :) . В началото не виждах какво се случва около мен, защото и по-голята част от хората, които познавам дори не пушеха и трева и си казвах "А бе не са толкова много наркоманите в транс средата, колкото при техното, хауса или дръм и бас-а". И до ден днешен пропорциите все още са такива според мен, но транс средата набира зверска скорост!

След годините, които изминаваха аз ходех и продължавам да ходя по партита и в клубове, Open Airs на открито в горите и полянките (макарче вече съм само по полянките и горите, че там поне не усещам цигарения дим и не е задушно, а и самата музика е за под звездите) и фестивали (събития по няколко дни някъде в природата нон-стоп музика). За това време събрах много опит в тази сфера, лично аз вече съм доста навътре в нея. Занимавам се с организация на Open Airs (по-скоро ми е като хоби), пускал съм и като DJ на партита и още и още... Та за това време виждах как най-добрите ми приятели 1 по 1 започваха да опитват от повечето наркотици срещани в транс средата.

Преди да продължа нека ги изброя: LSD, DMT, MDMA, Extazy и още доста други видове от сорта на LSD, които дори и не знам... Но много се използват и органичните наркотици като Joint, Magic Mushrooms всякакви видове, но най-често Psilocybin , Salvia Divinorum и какви ли не кактуси, билки, треви и т.н. и т.н.

От по-горе изброените най-често използваните са тези, които влияят на психиката. По-малко са търсени тези, които те стимулират за по-голяма издръжливост или нещо такова като Extazy, Амфети и т.н. И можеби това е разбираемо. Говорим за музика наречена PSYCHEDELIC TRANCE!

Та да се върнем на транс средата. В началото бях доста консервативно настроен, в последствие дори не ми и пукаше за хората, които ги употребяват тези вещества, защото аз самия си бях изработил начин на слушане на музиката, които по един или друг начин да ме докарват до съвсем различно състояние на съзнанието без никакви стимуланти. Реших, че няма нужда и да опитвам. По това време обаче бях опитвал трева, но беше от един мой приятел, който беше в Холандия и успя да внесе от доста известния White Widow. След като опитах от него реших, че бих пушил трева в случай, че е качественна, а не боклуците в България, които дори и не познавах толкова добре, но си плямпах с предрасъдаци... До ден днешен си пуша трева (това прави 4 години), но само в моменти, когато се намира нещо по-качественно. В случая годишно ми се пада около 15-тина такива случая. Тук да вметна, че в София вече почти от където и да се вземе трева, ако човек се загледа по-внимателно ще види едни ситни кристалчета в главите на тревата, а това всъщност си е друг вид наркотик, много често ХЕРОИН! За това внимавайте какво пушите! Та това беше историята за тревата.

Преди две години за пръв път имах шанс да опитам Psilocibin Mushrooms. Отказах. Влязох в интернет начетох се адски много. Говорил съм с познати на тази тема, които имат и личен опит в тази област и в крайна сметка след цялата информация, която натрупах реших да опитам не за да видя какъв в ефекта - аз вече знаех, а за да видя как ще го контролирам със съзнанието ми. Първият ми път беше миналата година есента на разходка с приятели в окръга на с. Мальовица, където се наткнахме на този вид гъбки. Да не повярва човек без личен опит ги познах от рас след цялото четене и снимки, които съм виждал с всичките им показатели. Бая се изкривихме с този гъбобер и след обмисляне къде ще е най-добре да го направя, дойде момента и взех средна доза от тях 30 броя пресни гъби със среден размер във втория ден от приключенията ни в Рила, пак в тази област близо до един Тунел в природата. Мисля, че местноста се казваше Овняговци. От тук нататък каквото и да си говорим не научих нищо особено освен да усетя ефекта от тях и то не много силен, тъй като за организма ми явно дозата е била малка, но приключение си имаше. Втория и последен път беше на рожденият ми ден тази година на 13-ти януари пак на същото място бях организирал зимен Open Air да се позабавляваме в природата на преспите под звездното небе. Честно казано хич не съм си и помислял да взимам гъби втори път. Случи се, че на тази дата един познат, който е доста странна личност наподобяваща шаман, тъй като единстовеното, което прави е да обикаля природата и да си строи индиянски типита за обеждите и още какво ли не, та и той имаше рожден ден. Човека донесе торта лично правена от него, с бурканче течен шоколад. Оказа се, че и в тортата и в шоколада имаше гъби. Бях предопреден за тях, но човека ми каза, че количеството е малко и са по-скоро за фон от колкото за ефект. В случая от едно парче торта (уж безобидно) и малко шоколад върху нея мен направо ме удари централно в мозъка... ЕТО ТУК ИДВА МОМЕНТА ЗА КОНТРОЛА НАД ЧОВЕШКОТО ТЯЛО! Условия: силна музика, около 60 човека, от които познавах около 40. Температура около 0 градуса не по-ниска, сняг до колене (леко мокър заради температурата), два огъня, единия доста голям, хора свирещи на живо с тарамбуки, 8 човека, които цяла нощ въртяха огън (ПОИ) по двойки, абсолютно чисто небе с милиярди звезди по него и единствената светлина беше от огъня и звездите. В тези условия човек или може да се вкара в незабравимо страхотен филм или да психиката му да бъде сериозно засегната и уплашена. Тъй като аз бях наел техника за около 10 000 - 15 000 лв., искарал съм я в сериозни условия и като се замисля и в какво състояние съм бил, може да си представите, колко неспокоен би се чувствал човек, в моята ситуация. Започнаха притеснения за всичко и да питам хората около мен дали всичко е наред, има ли нужда от нещо друго, звука добре ли е, генератора има ли бензин и т.н.. Абсолютно пресилено поведение! В крайна сметка си дадох сметка как съм се подредил и тук вече всеки човек трябва да помисли, кое би го успокоил с цел да предотврати така наречения BAD TRIP. МНОГО Е ВАЖНО ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧВА ПОДОБНО НЕЩО! Такива моменти водят до съсипване на психиката, понякога и до живот! В моя случай това беше музиката. Хич не беше лесно, но успях да се увладея и да си направя лошото преживяване - добро! От тогава насам не съм опитвал и едва ли ще опитам. Не, че съм се наплашил или нещо от сорта, ами просто не намерих това, което търся в гъбите.

В заключение за гъбите искам да кажа с едно изречение каква е тяхната вреда. Тъй като в момента съм на работа, а и мястото от където черпех точна информация за пропорциите е затрито не мога да ви дам точни показатели, но само с думи ще го сравня с по-известни опиятия.

Гъбите вредят на черния дроб и на психиката. Токситите, които те отделят са изключително малки! На пример една доза гъби е по-малко вредна от 100 грама твърд алкохол за черния дроб. По-опасното при гъбите е при психиката. И тук искам да отбележа, че такъв тип органичен наркотик НЕ Е ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК! Възраста на човека също е от значение, както и килограмите му. Грубо казано, ако в продължение на 5 години човек взима всяка седмица по една доза гъби, след тези 5 години ще има значителни поражения върху мозъка му и те ще се виждат и от околните около него. Познавам такива хора лично и те хич не са малки, а ефекта е на лице.

Да не забравя да отбележа ГЪБИТЕ НЕ ВОДЯТ ДО ПРИСТРАСТЯВАНЕ! Човек сам решава кога да вземе и кога не.

Като цяло малко избързах с историята за гъбите, но реших да поднеса всичко по ред на вредност. Трева < Гъби и най-силният наркотик, който съм опитвал веднъж и само веднъж LSD.

LSD aka Acid, Liquid и др. - за този наркотик може да се изпишат тонове информация, но той определено е един от най-силните наркотици за човека. Също толкова опасен и вреден. Той не просто ти пържи мозъка в буквалния смисъл. Той просто те прави те променя до живот. Ако се стигне до BAD TRIP от LSD, считай, че си стъпил с единия крак в гроба, а много често докато стигнеш до него минаваш през лудницата до живот. ТОВА НЕ СЕ ЛЕКУВА!

Имам познат, който след употребата на LSD и след преживяване на Bad Trip (ако изобщо това се брои за преживяване...), в момента е в лудницата умирайки от страх да не го изпие някой?! Да! Човека си мисли, че е сокче в картонена кутийка със сламка и че всеки момент някой може да го изпие! Колкото и абсурдно да звучи съм убеден, че има и по-тежки случаи. Аз съм чувал за подобно с животни и т.н., но не знам кое е вярно и кое не за това и няма да давам повече примери.

Нека да се върнем към моята история.

Миналата година бе организиран едноседмичен фестивал наречен "Chamla Kingdom", който в последствие се проведе зад езерото Батак. Той бе организиран от Македонци, които бяха обявили фалшив състав от много групи от цял свят с цел да доведе и посетители от цял свят. И да, те успяха! Но успяха да доведат само измамените посетители, без 70% от обявения състав! Но да не навлизаме в подробности и за останлите фалове и излагации... Именно тези посетители бяха вкарали в България всякакви, ама всякакви видове наркотици, които тук е изключително трудно да се намерят и то истински, а не проято някакви български ментета... Тогава ми прищрака след като това беше и първия наркотик за който бях чел много информация и също така бях гледал и видео материали от експерименти с LSD, да взема и аз, въпреки, че знаех какви може да са последиците.

През живота си не бях виждал толкова много наркотици и друсани хора на едно място. Чувствах се доста странно. Повечето ми приятели и познати и те пробваха за пръв път разни видове наркотици и винаги ги взимаха заедно. Съвсем случайно вечерта, в която се бях решил да пробвал след като дадох 20 ЕВРО за картонче LSD, се оказа, че и останалите ми приятели са се добрали до този наркотик и ме караха заедно да го вземе, но отказах. Всичко го взеха, аз изчаках няколко часа, през които да се концентрирам и да помисля сериозно върху това, което искам да направя. В крайна сметка го взех.

Тук е момента да отблежа, че за човек, който взима за пръв път картон нормалната доза е 1/4 от картона, а аз взех целия, като бях предопреден, че ще ме държи около 12 часа. Взех го целия, защото исках да достигна до целите си, тъй като едва ли бих посмял да се престраша за 2-ри път. Просто не исках провал... Този път няма да обяснявам атмосфера и всичко останало, ами на кратко ще обясня, че ме държа 24 часа, като последните 10 бях в по-трезво състояние, но леко бях уплашен дали ще се върна в нормалното ми състояние.

Смисъла на решението ми беше един. Да видя защо дадени изпълнители на музика са в състояние да създават гениална музика под влиянието на LSD. Да видя, защо художници правят гениални картини под влиянието на LSD. Да видя, какво се случва в мозъка на човек.

Не желаех да видя всички тези илюзии и приключение, за които хората са ми разказвали. Танцуващи дървета, формички от облаци, големи или малки хора и т.н. и т.н. горе-долу всякакви глупости, които могат да се родят в човешкия мозък са възможни да се видят под влиянието на LSD стига да си го пожелаеш.

За да видя усетя изписаното по-горе е нужен абсолютен контрол над съзнанието ми. През първите 5 часа от действието му не бях способен да се увладея, което ме караше да бъда неспокоен допълнително, а това усложняваше нещата. Всяко нещо, което видех, всеки звук, който чувах, всичко, което се докосваше до мен ми влизаше в съзнанието като нещо от, което можех да черпа ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКО КОЛИЧЕСТВО ИНФОРМАЦИЯ. Мозъка ми преработваше всичко от най-обикновен предмет до звукови вълни, атоми и мулекули.

Дойде момента, в който постепенно успявах да се контролирам и ВОАЛА! Това вече не мога да го обясня, но мога да го сравня с очите на господ. Виждаш света от съвсем друг ъгъл и всичко в него. Какъвто въпрос зададеш на него си отговаряш, но в съзнанието ти все едно някой друг ти отговаря. Изключително ценно е каквото си натрупал като информация да го запомниш! И това не е лесно, тъй като притока на информация е много голям. В крайна сметка след 10-тия 12-тия час този ефект отмина и се стигна до притесненията дали всичко е наред с мен, тъй като бях информиран, че ефекта е около 12 часа, не повече... Последните ми 10 часа минаха в разходки из планините и бране на горски ягоди. Много приятно занимание :D .

В крайна сметка съм изключително благодарен, че направих тази стъпка и че минах през това. Научих невероятно много, нещо, което хората учат с години! Много е индивидуално за всеки, та моля не ми задавайте въпроси от сорта на "И какво научи?". На кратко - ОПИТ! Това целях, това се случи, за 2-ри път не съм си и помислял и нямам нужда да взимам.

Да не забравя да отбележа към минусите за LSD, че този наркотик ще ви седи в кръвта минимум 2 години и са напълно възможни моменти наречени "Flash Back", а ефекта им е около 1/4 от това, което си преживял, ти се случва от ново. Аз дори минах през един такъв момент, когато бях в една пещера... Ефекта не е толкова силен, но държеше близо 6 часа и се радвам, че не ми се случи в градски условия.

Като заключение на всичко по-горе. НЕ ЦЕЛЯ КАКЪВТО И ДА БИЛО ВИД ПРОПАГАНДА! Споделям личен опит и информация за хора, които биха имали нужда от такъв тип информация.

Дано не съм разбран погрешно.

*bg*
•_°

versicolor.net

04.04.2007 17:48 #31 Last Edit: 04.04.2007 17:58 by NO CARRIER
Цитат на: raven - 04.04.2007 01:20
това че тревата води до хероина е класическата глупост- ако някой си го влече шприца ,той и птичките да ходи да слуша в парка - пак ще се набоде.
<клъц>
Хероина е многооо пъти по-вреден и пристрастяващ от цигарите и алкохола . Всеки ден умират хора от него и от примесите му - от тухла , от стрихнин , понякога и от самия наркотик . Калцират си вените , увреждат си черния дроб (той поне се възстановява частично ) . Докарват си хепатити (медикаментозни) , имат неврологични проблеми и психически (занижено производство на серотонин, допамин и тн..) . Увреждат се бъбреците и простата за цял живот . И всичко това става от съвсем кратка употреба .
Алкохола и цигаите също са доста вредни , но може да ги консумираш с години без да има необратими последствия , но можеи да има . Докато хероина води 100% до такива последици . Това е най-страшния наркотик и именно от него трябва да се пази обществото . Ако достъпа до него се улесни и много хора пробват повярвай ми ще настъпи невероятна престъпност и анархия   *CRAZY*
: 04.04.2007г 13:01ч
Цитат на: LGI - 04.04.2007 16:17
Айде и аз да се включа и се надявам с този пост да не направя лошо впечатление в очите на някои хора и всичко по-долу да не се чете с често срещаните предрасъдаци в човек, ами да се прояви разбиране и разум и да се замислите преди да ми отговорите.
<клъц>
Искам  да конкретизирам - екстази в най-общия смисъл е MDMA . Psylocibyn е веществото , което се съдържа в гъбите от рода Psylocybe , които растат по целия свят , вкл в БГ. Но основно се употребяват Psylocibe cubensis и mexicana .
Интересен пост  *thanks

ModEdit NO CARRIER: окастрих цитатите.

LGI

Да, прав си :-| *SORRY* , просто вече не съм на тая вална, вече открих това, което търся :) .
•_°

Raven

за хероина изобщо не споря- това е най големият боклук който можеш да си вкараш,пристрастяването става много бързо а последствията са много лоши.

мисълта ми е че наркотиците все пак не са масово явление и не са рекламирани и толерирани от бизнес интереси както алкохола и цигарите.

аз мразя много нарко дилърите и наркобароните защото един мой много добър приятел беше убит преди около десет години от тях.
той започна съвсем случайно ,но явно си го е влечало защото продължи да затъва ,лежа в затвора/две години за кражба на четири гуми с джантите/
след като излезе продължи с хероина и за да се издържа стана муле и дилър.понеже сме израснали заедно от деца и семействата ни се познават от години опитахме какво ли не да му помогнем- лечения,метадон,комуни- нищо нямаше постоянен ефект.
този приятел беше баскетболист,спортувахме с него като ученици,а по едно време беше станал неузнаваем- исъхнал,целият в гнойни рани,зъбите му изпопадаха,психически проблеми.

накрая взел голямо количество хероин да го продава на някакви сърби или косовски албанци но те го бяха измамили с плащането и той задлъжня на наркобарона си с около 150 000 лв.
по това време вече рядко се виждахме и не съм много наясно с историята ,но една вечер както си бил сам в къщи "паднал" дрогиран от балкона.
това е един от класическите начини за чистене при наркомафията.

иначе моят опит с наркотиците е повече от скромен- преди десетина години пробвах някакви халюциогени ,но сбъркахме дозата и два дена бях превъртял като хеликоптер- какви съм ги вършил -още ме втриса като се сетя.

трева съм пушил ,но рядко и то само ако някой познат почерпи нещо чисто от собствено производство,никога не бих купил  от дилър.

изобщо наркотиците са въпрос на личен избор,нещо като тест- ако затънеш то е защото си бил слаб и не си издържал- явно така природата отделя слабите.

на мен хобито ми е да се гмуркам и да се разхождам сред природата- и в двата случая е важно главата ми да е чиста за да усетя максимално нещата.
природата няма нужда от наркотици за да бъде усетена пълноценно. :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Longanlon

Бе друго си е да се наядеш с гъби и да се разкарваш по Витоша... или поне така казват ;)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

dido

На Витоша ги няма тия гъби май...

Longanlon

Има ги. Цело предаване на оня глупендер милен цветков се наложи да изгледам, щото един разказваше как и къде се берат и как се ядат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

LGI

Изчетох всичко постове на raven. Евала! Отдавна не бях виждал по-различно от комерсиалното мислене на човек.

Относно гъбите. Знам за едно място от другата страна на Витоша след Жлезница, но за там само са ми разказвали. Не съм ходил. Иначе по Рила има доста места, където се срещат, но не от всички страни на Рила. За други планини не съм информиран, но подозирам, че след Кюстендил посока границата може и да има, тъй като от Границата към Скопие е пълно с тях...
•_°

versicolor.net

Raven : За подобни познати говорих и аз .
Иначе мнението за алкохола и цигарите също го споделям  ;-)

miTko

Цитат на: raven - 05.04.2007 00:11
природата няма нужда от наркотици за да бъде усетена пълноценно. :-)
*THUMBS UP*
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Причина за смъртни случай и техният брой в САЩ за 2003 година:

01. Тютюн: 418 690
02. Пасивно пушене: 153 000 (До всички пушачи: вие убивате хора!)
03. Алкохол: 105 000
04. Пътни произшествия: 42 000
05. СПИН: 33 745
06. Самоубийства: 31 000
07. Убийства: 22 000
08. Хранително отравяне: 9 000
09. Удавяне: 4 800
10. Кокаин: 3 300
11. Хероин: 2 400
... Марихуана: 0

The last of the besT

miTko

Мен ако питаш най-много от средните американци са умряли от бачкане, а най малко от мислене, последното не им е много присъщо.  ;-) И ние залитаме в тая посока, но има доста други неща от които да умрем с предимство.
Апропо, колко американци са умрели от компетентна лекарска намеса?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

25.04.2007 17:42 #42 Last Edit: 25.04.2007 17:44 by Longanlon
4 800 човека умрели от удавяне????

У нас едва ли са повече от 5-6 годишно...

Изобщо нещо не ми вдъхва доверие тая статистика. Какво знач 'умрял от кокаин'? Как по-точно убива кокаина? Как така ще има повече умрели от кокаин, отколкото от хероин - една много по-евтина, по-пристрастяваща, по-вредна  и стотици пъти по-разпространена дрога?

Raven

няма значение кой от какво е умрял,ясно е че статистиката е поскалъпена.
акцента в нея е че от трева никои още не е умрял.
.............
американците ме кефят защото винаги печелят "призът на Дарвин"- награда давана за най тъпо самоубииство ,като по този начин въпросният индивид е спасил генофонда на човечеството.

любимецът ми е някакъв който играл руска рулетка с пистолет *ROFL*

rakim

Тая статистика е бош лаф,а иначе за най тъпо самоубийство имам две любими:Първото много не ми се вярва че е възможно,но някъв се напил паднал и заспал, след което явно е била адска жега , се удавил в собствената си пот  :'( Другия случай който е по реален и ми е най любим,някъв пишман гангстер го гонили ченгетата и той бягайки извърта глава на ляво  да стреля назад по тях  с дясната ръка и се гръмва в главата без да иска  :-D
540л Южна Америка

Similar topics (1)

20669

Започната от jojo

Публикации: 2
Прегледи: 3453