• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 12:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за TetraMin Weekend..

Започната от Iordan Vl. Angelov, 28.05.2013 23:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Iordan Vl. Angelov

Здравейте!
Искам да попитам някой пробвал ли е тази храна TetraMin Weekend (или някоя подобна) дали върши работа?? Понеже един ден забравих да ги нахраня (закъснях с 3 , 4 часа) и ми изядоха едното Сомче ...  Рибите са 8 Скаларии, 5 Сома и 2 Ножа ! Също коя е най-добрата суха храна за Скаларии? :)


Благодаря ! :)

Caxapa

Все пак гледаш риби а не крокодили! Не обвинявай Скалариите в канибализъм и изяждане на Сомчето само защото си закъснял с радаването на порциите. Не е причина да го нападнат.

dalgia

Не ги оставяй гладни и няма да ти закачат по малките рибки.

_Kirilov

Вземи си  Tetra Discus за едно или 2 хранения на ден - другото каквото им слагаш все ще го ядът  ;-)

Георги

Какви са сомчетата и колко са големи?

Iordan Vl. Angelov

1. Всъщност не обвинявам Скалариите .. може да са го нападнали Ножовете или просто да е бил на умиране (въпреки , че нямаше признаци)!  2. Аз ви питам за TetraMin Weekend ти ми казваш да не ги оставям гладни .. :D Моят проблем е , че ще ходя на море за 5 дена и няма кой да ги храни затова искам да знам дали е сигурна храната да не стане така , че като се върна да е останала само най-добрата :D 3. Сега съм с Tetra Dscus от 2 седмици храня ги по един път на ден към обяд (похапват си обилно ... не са направили проблеми) Също 2-ти в седмицата ги храня и с чернодробна , но мисля след някой ден да видя още някаква освен Tetra Discus..  4. Ами не са големи. Не знам как се казват , но ще кача снимка! http://prikachi.com/images.php?images/864/6163864e.jpg

Caxapa

Проблема ти, че ще бъдеш на почивка и няма да си край аквариума не е "проблем"  Рибите могат да идържат до 2 седмици без хранене/по непотвърдени данни/ и пак няма да започнат са се самоизяждат.  Храната на Тетра Мин на люспи я ползвам от години и храня наред Скаларии, Сомчета, Хелери, Гупи и всичко де що шава из аквариумите ми. ПОнякога, когато осъствам за повече време от дома им слагам автоматични хранилки които настройвам да пускат оскъдно а не да подават ежедневно нормалните  дози с които храня.

Similar topics (5)

878

Публикации: 26
Прегледи: 12529

38424

Публикации: 5
Прегледи: 3562

29119

Публикации: 19
Прегледи: 10034

12094

Започната от dok70


Публикации: 4
Прегледи: 4902

49857

Публикации: 18
Прегледи: 9239