• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 20:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Sera micron за възрастни неони

Започната от AchoBG, 27.08.2006 19:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

AchoBG

Вчера си купих от пазара няколко малки (около 1см) червени и черни  неони. Освен това имам и няколко възрастни обикновенни неони (2-3см). Вапроса ми е мога ли да давам храна Сера микрон, защото старата някаква премиум [взех я февруари от човека в тъмния зоомагазин (ако това изобщо може да се нарече зоомагазин) на съботния пазар] е доста едра и големите неони едвам успяват да погълнат някое от по-малките парчета? Освен това имам 2ка рамирези и сомове. За тях проблем ли ще е да ядат сера микрон или да им давам от старата? И един друг вапрос. Старите неони, които са обикновенни ги взех млади за 60 стотинки 1ния, а сега пак млади червени струваха по 2 кинта. От каде идва тая разлика? Всички са купени от пазара като 1вите от човека срещу входа с пираните, а 2рите от един по-възрастен, който продаваше вчера много хубави млади рамирези до сергията на 1 с кили риби (май не беше Васко).

D_Da'Vinci

Защо просто не натрошиш другата храна?:roll:Взимаш един чук и го ползваш по предназначение!!! :D

AchoBG

Много ще си играя, а и искам свестна храна. Тоя премиум нещо не ми вдъхва доверие. Неоните ги дават да растат до 5 санта, а сега на 6 месеца са не повече от 3.

Longanlon

Е, ако ги гледаш в 30 л. аквариум - нормално да са толкова...

А за храната - нормалната храна за риби може да се натроши лесно като я стиснеш с пръсти и я стриеш леко. Не знам каква е тая 'премиум', ама ако е толкова твърда, че не може да направиш това, съветвам те да я хвърлиш :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Stas

Сера микрон е доста НЕподходяща за възрастни риби. Служи само за захранване докато започнат да ядат другата храна.
Нямаш проблем да им стриваш люспи и с това да ги храниш.

За цените: ами червения неон е съвсем различен от обикновения. Разбира се и като цена. Т.к. в момента явно червения неон е леко дефицитен, то и цената му е с малко по-висока. И все пак 2 лв. за червен неон е нормална цена.

Защо не попита човека, от когото ги купи с какво ги е хранил преди това?
Ако си ги купил от Евгени Младенов мога да го питам и аз, но все пак е хубаво да знаеш от кого пазаруваш риби и при какви условия са гледани те преди да ги вземеш - цел: да не ги стресираш и да им променяш рязко условията на живот.

AchoBG

Сергията на човека е от дясно на входа. Продаваше млади рамирези, неони и палмери. Имаше и няколко големи растения по 5-6 лева. Беше с очила и прошарена коса. Той е 1вия продавач, който като ми даде рибите ги сложи в 2 плика така, че ако единия се скъса да не им изтече водата.

Longanlon аквариума е 70 литра.

Спирам да пиша в тая тема, че много мнения написах днес май.

van40

Sera Mikrogran е храната която ти трябва всички видове рибки които имам умират за нея. /включително и неоните/ Mikrona е  мнго ситна vipagrana e по-едра.

Stas

Да, явно от Евгени Младенов си си купил рибките.
Снощи говорих с него - храни с люспи, така че можеш спокойно и ти да им даваш същото.

Similar topics (5)

25018

Започната от Galin Petrov


Публикации: 0
Прегледи: 2296

3326

Публикации: 7
Прегледи: 4150

31037

Започната от Morphined


Публикации: 2
Прегледи: 4950

15713

Започната от momo1993


Публикации: 3
Прегледи: 6169

315

Започната от abaro


Публикации: 23
Прегледи: 13215