По скоро към Боби:
По рецептата за бяла риба с чесън имам два въпроса защото смятам да я приготвям.
1. Бялата риба точно сладководна бяла риба (сулка, Stizostedion lucioperca) ли трябва да е или може и друг вид? А примерно хек?
2. Рибата и чесъна преди да се пасират и замразят трябва ли да се сварят или трябва да са сурови?
Цитат на: "abaro"По скоро към Боби:
По рецептата за бяла риба с чесън имам два въпроса защото смятам да я приготвям.
1. Бялата риба точно сладководна бяла риба (сулка, Stizostedion lucioperca) ли трябва да е или може и друг вид? А примерно хек?
2. Рибата и чесъна преди да се пасират и замразят трябва ли да се сварят или трябва да са сурови?
1. Рибата трябва да е някаква риба с бяло месо, т. е. да съдържа по-малко мазнини. Ако ползваш скумрия, няма да го бъде - ще получиш яки мазни петна в аквариума. Аз съм използвал сладководна бяла риба и хек - резултатът е добър.
2. Зависи за какви рибки ще даваш - ако са малки, е добре да пасираш. Ако са големи, можеш да скълцаш на дребно рибата, да счукаш чесъна, да ги смесиш добре и да ги оставиш на стайна температура няколко часа. След това замразяваш и готово. Всички продукти трябва да са сурови, разбира се.
Успех с рецептата! :wink:
ам, боби, а като смачкаш чесъна и го омешаш с месото без да пасираш не е ли възможно някоя риба да попадне на по-голямо парче от него и нещо да й стане?
Цитат на: "Longanlon"ам, боби, а като смачкаш чесъна и го омешаш с месото без да пасираш не е ли възможно някоя риба да попадне на по-голямо парче от него и нещо да й стане?
Не мисля, че нещо може да и стане. Но ако някой има притеснения, може да пасира чесъна на кашица, а да накълца само рибата - така или иначе ако рибата е пасирана, става супер дребна и големите риби не я ядат.
От мен благодаря! Ще сготвя и ще видим клиентите дали ще харесат готвача :lol:
АЗ КЪМ ЧЕСЪНА ПРИБАВЯМ И МАЛКО СПАНАК :D
колко чесън слагате
Да верно, я кажете някакви пропорции за чесъна, както и дали лефера става за тая рецепта :oops: 8)
Вместо бяла риба може да се използва месо от костур, който има по-качествено месо от бялата риба и освен това се лови страшно лесно.
Това, което Веско пише за спанака е много подходящо за риби, които обичат растителна добавка. Най-прост пример са молинезиите - те обожават да хапват растителни добавки. Същото се отнася до разни барбуси и пр.
Моят опит с чесъна е скромен и знам само, че на 100 гр. месо например се добавя 1/2 скилида чесън.
Цитат на: "VassetZ"Да верно, я кажете някакви пропорции за чесъна, както и дали лефера става за тая рецепта :oops: 8)
Аз съм пробвал - става!
На скара с черен лимон вътре и с резенчета отгоре. На него не му се слага чесън а бира :lol:
ХЕХЕ 8) и какво от това ?
Питам сериозно ве :|
Според мен лефера съвсем не става за такава храна защото той е мазна риба. Както по горе беше посочено стават "сухи" риби - с по-малко мазнина като напр. хек (мерлуза). Него поне го има във всеки магазин.
Цитат на: "abaro"Според мен лефера съвсем не става за такава храна защото той е мазна риба. Както по горе беше посочено стават "сухи" риби - с по-малко мазнина като напр. хек (мерлуза). Него поне го има във всеки магазин.
Да, това е правилният отговор. Понятието "бяла риба" е май доста локумджийско...
Да де, аз затоа питам :wink: шото ми се струваше бяла риба тоя лефер... :lol:
Желателна ли е някаква обработка на местото преди да се пасира
Цитат на: "MAKAPOB"Желателна ли е някаква обработка на местото преди да се пасира
Виж по горе отговора на Боби
А аз след като сготвих мога да кажа че ако искате да видите макропод по-бърз от данио - те това е начина. Филенцето не може да потъне на повече от 5 см. Направо ври :!: :!: :!: