Знае ли някой от къде бих могъл да си набавя нематоди?С тях разполагат опитните риборазвъдчици,но тук в Пазарджик,май няма вече такива.То и артемията вече я замести.А някъде четох,че по хранителна стойност нематодите били по-хранителни и от артемията,макар че е по-мазна.Едва ли бих я открил под някой камък,затова ще съм Ви много благодарен ,ако ме посъветвате!
Доколкото съм чел, нематодите са доста голяма група червеи, та какви търсиш точно хабер си нямам... upset Предполагам и останалите.
не съм чувал някой да ги отглежда вече. а да размножаваш хванати от природата не ми се вижда добра идея...
За това че са много си прав,даже някои от тях са много опасни,но има два вида,които се използват в акваристиката,те са безобидни.Описани са в сайта тук.Навремето разполагах с единия вид и съм го въдел в каша от кисело мляко и овесени ядки,но трябва да се зарази от някой ,който има.А отдавна съм ги изгубил.
Ще питам един приятел.Мисля , че той има все още.Ще пробвам да ти взема малко.
една капка зараза бих взел и аз. :oops:
и тук в Плевен изчезнаха гадинките.
и аз искам lalala
Предполагам,няма да е трудно да го имаме всички,шом е заразно :) Стига да не стане пандемия :wink:
В зоото направихме опит да захранваме рибки с ентомопатогенни нематоди (това са паразити по насекоми) и се получи. Иначе отдавна незнам да гледа някой оцетни нематоди, за които става дума по-нагоре. Откакто Алфата замина за Израел, не съм виждал.
И аз искам култура ако някой има. Много са полезни ако се скапе артемията.
Единият вид е Turbatrix eceti и не знам него ли съм гледал,но със сигурност съм виждал някакви живи пити от червеи при ферментиращи продукти,особено ако сме ги забравили дълго време.А дали пък не са ми били под носа без да знам?! За този вид пише,че присъства при млечно-киселата ферментация на ябълките,пък може и в бидона с киселото зеле на балкона да ги има :lol: Е мисля,че скоро ще си навря носа навсякъде ,където има джибри и торшии :idea: Но най-вече ще разчитам на помощта на Атанас Казаков!