• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 21:17

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

колко често да храня малки скалари

Започната от grek, 31.03.2011 14:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

grek

колко често да храня малки   скалари  на 7 дена ,с жълтък за сега докато се  излюпи артемията ,благодаря предварително  *DRINK*

миа

 Два, максимум три пъти на ден, като внимавате да не пускате по много, за да не се цапа водата. По-добре е често (дори и по 4-5 пъти дневно) но по малко да се хранят, отколкото веднъж дневно да им се сипва много храна.  :-)

marta

За да не отварям друга тема, аз имам ривулатусчета на 8-9 дни, вече нямат жълти коремчета и плуват. Снощи майка им им занесе таблетките на анцистросите и им ги тупна отгоре. Някои от малките се лепнаха да смучат. Това вредно ли е?

Иначе им давам храна за бебета както и се опитвам, за сега не много успешно за артемия да уловя само живата, но все след 1-2 дена ще намеря начина. До сега не съм ги видяла лакомо да хапват, но все пак от 1 ден плуват, може да не знаят още как се яде  *CRAZY*

миа

Не, не е вредно-храната за дънни риби съдържа люспи и сушени животинки, но в таблетна форма и пригодена така че да се разтваря бавно. В първите дни малките рибки (ривулатуси не съм гледала, но все пак) още опознават новата среда и хапват незабележими с просто око частици-разни микроскопични животинки, миниатюрни хранителни частици. Така че не се безпокойте, не остават гладни. След това научават къде е манджата и излизат точно на мястото, на което обикновено им се дава. :-) Може дори да ги научите при почукване да се изкачват на повърхността за храна.

Да са ви живи и здрави малките-и скаларийчетата и ривулатусчетата @}->--.

marta

Благодаря много за отговора... дано всичко да е наред, че са ми първи малки и са наистина мнооого! Майката и бащата са много грижовни, събират ги по цял ден. Всички си живеят сами и няма кой да им пречи   :-)

grek

да не отварям нова тема ,с какво да захранвам малки скалари освен жълтък ,артемия и микро червеи нещо да ми препоръчате
артемията не се излупи а микро червеи нямам  *dontknow* *dontknow*

marta

Направи си кашичка от ситно стрита храна на прах. Можеш да ползваш храната, която даваш на родителите. Има и готова специално стрита храна на сера или другите марки, която е за бебета. Има и за бебета цихлиди мисля. Можеш да им смесваш храни както правя аз, смесвам им 4-5 вида храни, задължително слагам и спирулина или един път на два дена давам само спирулина.

grek

мерси колежке ,но утре ще купувам някаква храна и се чудя между сера микрон или течна артемия , ако може да ми препоръчате дори и друга ще съм ви много благодарен  *privet*

marta

Вземи и двете и в течната стривай от сухата ;) По 2-3 пъти на ден по малко и ще са добре  :coffee:

grek

Цитат на: marta - 15.04.2011 21:35
Вземи и двете и в течната стривай от сухата ;) По 2-3 пъти на ден по малко и ще са добре  :coffee:
благодаря ти много ,така и ще направя  *THUMBS UP*

MeTogu

Течната артемия е за много малки рибки с малки усти.Твоите скаларии са вече на 2 седмици и няма да ги нахраниш с нея.Има замразени ситни храни за малки рибки от сорта на планктоите и растителните.Но най-добре е да се постараеш да люпиш артемия.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

marta

Методи, аз моите ривулатусчета им давам по точно този начин комбинация от много храни и като ги стрия им капвам от течната артемия, за да стане каша. Сега като казваш, че има и замръзена храна за малки рибки ще взема и аз да купя, че моите са вече на 3 седмици. Но тъй като и аз не се справих много добре с артемията, така стритата храна ме спаси.   ;-)

MeTogu

И колко са порастнали за тези 3 седмици?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

grek

вчера купих сера микрон но ми се струва доста ситна ,а за размера имам чувството че не са пораснали изобщо  *dontknow*

marta

Цитат на: MeTogu - 17.04.2011 16:56
И колко са порастнали за тези 3 седмици?

Вече са на по 1см, а като се излюпиха бяха по 2-3мм  *YAHOO*

Similar topics (5)

9612

Публикации: 15
Прегледи: 9737

52448

Публикации: 8
Прегледи: 5162

10308

Публикации: 13
Прегледи: 8394

36884

Публикации: 4
Прегледи: 4078