Какво ще кажете за Гаммаруса (Gammarus pulex).
Хубава храна ли е за всякакви риби независимо от размера им.
И носили някакви зарази. Как се отглейда и др.
Мерси предварително.
И даваите *DANCE* *DANCE* някакви станици ако има
http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=81&vid=4
Знам видях я някой, който да я е пробвал да даде мнение дали е хубава или нешто такова.
Зблъсквал ли се е със някаякжи пречки(болести, паразити и др.)
:( :( :(
Aко става дума за сушен - подходящ е като допълнителна храна за едри риби, но за основна е твърде беден на разнообразни хранителни вещества.
За жив става въпрос че намерих там на една чешма *YES* *YES*
e, жив е екстра, само остава опасността от паразити и/или болести
Жив ако е едричък малко твърд ще им идва на рибките, освен ако не го гълтат на веднъж. Ако е сушен може да го мелиш. Става за оцветяване на златни рибки.
Ако го суша ще има ли опасност от болести и паразити
Преди да се суши трябва да се попари. Не няма да има опасност от паразити или болести, но ако не е добре и по-точно правилно попарен и изсушен ще плесеняса и тогава няма да става за нищо.
Какъв е правилният начин за попарване?
Ако сте варили скариди трябва да знаете как става.
Не е сложно попарването. Слага се в подходящт съд (тенджера примерно) с вода и се завира за няколко минути докато почервенее. Изцежда се хубаво после се настила възможно най-тънко на мрежичка или на вестник. Лятото съхне бързо ама зимата може да се сложи за по лесно във фурна на 50-60 градуса докато стане сух.
И последен въпрос. Остават ли му хранителните качества като се изсуши и попари? *THUMBS UP*
Еееее стига де,естествено че се губи ефекта на живата храна,ти като направиш ягодите на компот същите ли са?
Dako,вместо да го сушиш,можеш да си купиш направо сушен,по-лесно е. ;-)
Добре благодаря за отговорите все пак. :-)
И штом се губят хранителните му стоиности няма смисъл да го суша *NO*