Българска Аквариумна Енциклопедия

РИБИ, РАСТЕНИЯ И БЕЗГРЪБНАЧНИ => Храна => Темата е започната от: Johnny2 - 01.02.2008 20:24

Заглавие: хайверец..
Публикувано от: Johnny2 - 01.02.2008 20:24
неста си взех малко хайвер от дунавки риби и дадох малко на рибките, направо подлудяха. Първо го извадим от рибата после го промих няколко пъти и дадох. Останалия го сложих в найлоново пликче и в фризера. Та да питам като искам да им давам пак чупя колкото ми е нужно и давам направо или трябва да го размразя ?
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: MeTogu - 01.02.2008 20:29
Чупиш колкото ти трябва и го оставаш на топло под капака с осветлението.Размръзява се много бързо.И аз така правя.Ама е силна храна и не прекалявай да не затлъстеят рибите.
*offtopic Ти щеше да се обаждаш бе момче.Я влез в скайп да ти дърпам ушите!
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: Живко - 01.02.2008 23:13
Пробвах и аз да храня с хайвер, преди време.
Голямо мазало!
След размразяване е каша. Водата в аквариума яко се цапа.
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: batRambo - 02.02.2008 00:02
Цитат на: Живко - 01.02.2008 23:13
Пробвах и аз да храня с хайвер, преди време.
Голямо мазало!
След размразяване е каша. Водата в аквариума яко се цапа.
Не го замразявай защото от разширението на леда става на "мазало". Дръж го в хладилника само за няколко дена. Методи не го слушайте - нищо не разбира от хайвер. :-P
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: bengan - 13.01.2010 18:43
 Нарочно потърсих стара тема за да се проследят повече мнения.
Много от нас са хранили с хаивер и резултатите са добри,но съхранението на хаивера за по дълго време (повече от 10 дена) си е проблем. Явно замразяването не става.
Чудя се дали няма някакви консерванти които да го запазят по дълго време ( в хладилника разбира се), едно време майонезатта дето я продаваха се надуваше за броени часове а сега да искаш да я развалиш не може - голямя траиност голямо нещо. Та знае ли някои какви консерванти могат да се приложат за по дългото запазване на хаивер от риба.
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: Rendaka - 24.02.2010 13:21
Понеже баща ми има рецепта за хаивер о от време на време забърква е намерил и начин за съхранението му - сол. В момента имам в хладилника, около 100 гр. хаивер, който е там от миналата година, някъде от октомви, може би последно ходех тогава за риба и се е запазил - нищо му няма. Предполагам, че ако извадя малко и го промия с вода ще стане за храна на рибките....
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: Ицо - 24.02.2010 13:34
Абе други храни нямате ли си?
Това така е поело сол, че ...
С изкисване и неколкократна смяна на водата, може би.
*DRINK*
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: Raven - 24.02.2010 19:16
И аз не мога да разбера, при наличието на толкова фирмени храни защо все търсим някакви екзотични неща с които да си изтровим рибите.
Храната на люспи или гранули от реномиран производител е безопасна, пълноценна , обогатена с всички необходими вещества, витамини и оцветители, лесна е за употреба и изобщо не е скъпа.

Преди години давахме тубифекс и прочие съмнителни храни, но сега не виждам смисъл от такива рискове.
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: vasso - 25.02.2010 00:30
Външният вид лъже. Така на люспи не изглежда хранителна. Като се сравни с хайвер или някое друго червейче...... Иначе е така. :-)
Заглавие: Re: хайверец..
Публикувано от: dok70 - 25.02.2010 13:56
Цитат на: vasso - 25.02.2010 00:30
Външният вид лъже. Така на люспи не изглежда хранителна. Като се сравни с хайвер или някое друго червейче...... Иначе е така. :-)
Като не ви вдъхва доверие, правете си каймица!
Аз така правя не защото не ми вдъхват доверие, а поради големите количества
нужни за народонаселението.
Тук обаче хобито клони към маниащина.
*CRAZY*