• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Домашна храна-въпрос?

Започната от Birhan, 04.09.2007 12:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Birhan

Някой знае ли някакви рецепти за храни които мога да си ги направя в къщи?В магазин Дискус в Пловдив видях,че хранят рибите с домашно приготвена храна от телешко сърце.Някакви други такива идеи? :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fthumbs%2F901%2F9186901.jpg&hash=4bdda2cdea966970340a199718ee7711c404f0a2
OSRAM Team Bulgaria / Plovdiv

zambo

Месото - телешко сърце и дроб -
1.вариш
2.пасираш
3.слагаш в пликчета , размачкваш го като кора за баница да стане тънко 3-5 мм дебелина и замразяваш .
Треволяците - салата , чушки /задължително НЕлюти /, спанак , зеле , ......
1. попарваш с вряла вода 2-3 мин , стъпки 2 и 3 са същите
Прочети и това
http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=item.txt&vid=4
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

MethodMan

какви риби гледаш че искаш сам да им "готвиш"
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages21.snimka.bg%2F004337306-big.jpg&hash=bcb12ac1a8ea9bc05ece7ad754acac2c391d86b7 https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages23.snimka.bg%2F005081977-big.jpg&hash=5525a7023a028aa2be5941dbb7f945fe4ef405fc

Birhan

Тази вечер ще си пълня аквариума наново.Още не съм решил.
: 04.09.2007г 15:03ч
Телешкия дроб и сърцето заедно ли?Или поотделно.Ако съм разбрал правилно храната се прави заедно от двете!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fthumbs%2F901%2F9186901.jpg&hash=4bdda2cdea966970340a199718ee7711c404f0a2
OSRAM Team Bulgaria / Plovdiv

zambo

по - добре поотделно , но и заедно не е проблем
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Longanlon

От дискус си правят сами храна, щото имат хиляди риби и им излиза по-евтино така, а не купуват евтина храна щото не е сигурно качеството й.

Да си правиш сам храна като че има смисъл само ако си маниак в гледането на дискуси - за това всеки си има рецепти :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Birhan

Благодаря ви много за имформацията :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fthumbs%2F901%2F9186901.jpg&hash=4bdda2cdea966970340a199718ee7711c404f0a2
OSRAM Team Bulgaria / Plovdiv

}|{opukc

05.09.2007 11:11 #7 Last Edit: 05.09.2007 13:19 by }|{opukc
Цитат на: Birhan - 04.09.2007 18:06
Благодаря ви много за имформацията :-)

Ако ще пълнищ аквариума с дискуси, ето добър вариант. Аз храня с такава.

ХРАНА ЗА ДИСКУСИ

Продукти за 1кг.

250 - 300гр. телешко сърце /, може да се добави и малко подварен черен телешки дроб /, аз не слагам.
300гр. филе /хек, мерлуза/, може да се добавят миди, сепии, калмари, октоподи и др. морски мекотели – колкото са повече толкова по – добре.
250гр. рулца от раци.
1 - 2 печени червени чушки / може да се сложи и малко спанак /
2-3 скилидки чесън
30 – 50 гр. храна за риби на люспи / червена ако гледате червени /+ витамини с Beta-Carotin + рибено масло.
2 – 3 пакетчета желатин на Dr. Oetker
2 – 3 щипки натриев глутамат/ Е 621 /, слага се за да подсили и стабилизира вкуса на местните продукти.
2 хапчета трихомонацид / профилактична доза /, може сместа да се раздели на две части, като дозата трихомонацид се разделя и се слага само в едната половина. Всичко около 15 - 20лв.
Начин на приготвяне:

Смилат се сърцето, филетата и раците, като сърцето предварително е почистено от излишните мазнини, ципи и кръвоносни съдове / така изчистено се намалява съдържанието му в % около 15 – 20 в общия продукт /, след което се объркват и се слатат да се изцедят в тензух за около 1час / в замразеното рибно филе има много излишна влага /. Чушките и скилидките чесън се пасират до гладка каша.
Всички продукти заедно с трихомонацида, стрит на прах или разтворен в съвсем малко студена вода заедно с натриевия глутамат се объркват до еднородна смес /кайма/ и се пасират, след което се жeлират яко и наново се минават през месомелачката.
Готовата кайма се замразява на порции във фризера.

Similar topics (3)

12823

Публикации: 112
Прегледи: 166604

36845

Публикации: 5
Прегледи: 5785

27413

Публикации: 6
Прегледи: 6201