• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 12:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

за алгиите в аквариума и действието на алго-стоп

Започната от federal, 07.09.2007 21:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

federal

Здравейте, развиха се алгии в аквариума ми и потърсих начин за отсраняването им.Пуснах таблети алго-стоп с трайност 6 седмици от които една мина.Единственото, което забелязах е застоя растежа на растенията и мъха натрупан по листата на анубиаса започна отчасти да изчезва, но "брадите" по камъните остават и не се премахват.Моля за малк информация по повод на действието на тези таблети- горе долу след колко време да очаквам ефект и как точно алгиите се почистват от аквариуама, като загниват и стават кафеви, намалят растежа си, изкубват се и започват да плуват във водата или нещо др. например???

igenov

Аз съм ползвал Алгостоп и наистина ефекта се проявява напълно след най-малко десетина дни. Не съм забелязал как точно става, но тогава имах малко брада и тя просто постепенно изчезна. Същевременно подменях и около 15 % вода, два пъти седмично. Имах и малко нишковидни, но на тях не им подейства. Застой в развитието на растенията имах, направо бяха се стопирали. Ако трябва да кажа някакъв извод, той е че след като аквариумът стане поне на 4-5 месеца и всичко се прави както трябва, то и проблема с алгите се решава.

Flober

Моя съвет е да не наблягате чак толкова на химията.Ако има оптимални условия за развитието на растенията , сменява се част от водата всяка седмица(поне веднъж ) и в аквариума се развият нужните бактерии алгите просто нямат шанс.

lz3cv

Химията е много, ама много краен вариант. Когато нещата безнадеждно са излязли от контрол. Когато се хване появата на алги в самото начало и се реагира адекватно те сами изчезват за кратък период. Иначе и да ползваш препарати, отстраняваш следствието а не причината. След някое време отново се появяват.

Stas

Е да, ама да знаете на етикетите какви приятни неща пише!
Всичко изглежда толкова лесно с химията...

Similar topics (5)

10818

Публикации: 6
Прегледи: 5116

3010

Публикации: 16
Прегледи: 14193

17275

Публикации: 3
Прегледи: 4690

29479

Публикации: 11
Прегледи: 6101