• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 14:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Сребро в аквариума или "сребърна" вода

Започната от miTko, 04.02.2006 21:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

На теория знам. Някой да е пробвал на практика? Какви количества ще изтрепят рибата? Колко добре се разтваря без електролиза (само киснене на предмет) и как да се измери? Все пак дозата прави отровата, нали?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Ilianidis

Бих го пробвал на златни рибки,които много "обичам",па може и сребърни да станат,те са куча марка.Какви ли не изроди излезнаха:)

dido

Тука ми мирише на гонене на зли духове, вещици и прочее. Доколкото съм видял от филмите, съветвам те да обърнеш внимание и на чесъна като допълнение към сребърните куршуми.

Всъщност докъдето ме навежда мисълта ти, доста хора отнасят причините за поява на водорасли в астралната сфера. Всеки положителен опит в тази насока ще бъде посрещнат с разбиране  :lol:

Longanlon

Среброто има известно антисептично действие и това се знае отдавна.

Не съм срещал статии, в които да се описва въздействието му върху водораслите и нитрифициращите бактерии, но аз бих ползвал някаква сребърна вата във филтъра си дори само за да видя какъв ефект би имала. Ако намалява водораслите без да изтрепва бактериите ще е много добре.

Като бях малък и гледах бети и гупи в 15л. аквариумче с малко растения бях увесил една 5 см сребърна монета на сребърно синджирче да виси в аквариума именно щото бях чел, че среброто дезинфекцира водата. Отрицателните ефекти, доколкото успях да забележа за няколко месеца, бяха нулеви. Поожителните, струва ми се, също :) Не, че тогава имах изобщо някакви водорасли и без среброто...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

tishovsx

Ако се прибави и малко тамян, със сигурност водорасли няма да има. tooth
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

А домашните кухненски прибори ще го тласнат нагоре в класацията на автентичния акваскейпинг:)Дотук с шегите.Ами аз не знам какво да добавя,освен че във водата ще се добавят малко сребърни йони.И с наличните нитрати,ще стане сребърен нитрат.

Daniel

Имам една голяма сребърна монета и мислех по едно време да я сложа в аквариума но накрая се отказах защото незнаех какво ще стане.

kpokcho

Цитат на: "miTko"На теория знам. Някой да е пробвал на практика? Какви количества ще изтрепят рибата? Колко добре се разтваря без електролиза (само киснене на предмет) и как да се измери? Все пак дозата прави отровата, нали?
Много добра идея! Ще пробвам.
Среброто според мен ако се разтваря от сребърен предмет - монета или бижу изобщо не би трябвало да се очаква да отрови рибите...
Не би трябвало да се получава и сребърен нитрат, защото все ще се намери малко Cl- който да реагира със среброто до сребърен хлорид, който е водонеразтворим. Освен това, се твърди, че при потапяне на среброто във вода, то не се дисоцира до йон Ag+, а се диспергира под формата на атомно сребро Ag0, на което се дължели бактерицидните му действия. Освен това си мисля, че дори в България в реките има доста самородно сребро, и ако то тровеше рибата то по реките на няма никаква.
В интернет не може да се намри нищо, щото като се напише в търсачка Silver+Water излизат някакви си silver dollars fish...

Similar topics (5)

55034

Публикации: 0
Прегледи: 3972

463

Публикации: 18
Прегледи: 9195

37428

Публикации: 7
Прегледи: 4367

36649

Започната от cwetalin


Публикации: 8
Прегледи: 7538

24317

Публикации: 14
Прегледи: 9020