• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 15:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Някой мерил ли е за хлор в Софийската вода?

Започната от danchoto, 04.04.2005 13:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danchoto

Живея в Хаджи Димитър - предполагам че от яз. Искър е водата... Питам защото не ми мирише на хлор пък и стои прозрачна като я сипя в чаша. Може просто зимата по-малко хлор слагат.
А хлорамин? Някой да знае нещо?

Другия въпрос ми е дали имат Софийска вода някъде изнесени данни за съдържанието на водата? Търсих на сайта им, но не можах да открия.

BLKnight

Мдам, от Искъро е водата. Принципно напролет не слагат много хлор, тъй като гадите не се въдят лесно в студената вода. Това е и причината вместо на хлор, напролет водата да мирише на тиня. И в Дружба 1, където живея да е жълтеникава...
Не ми е известен тест за определяне на концентрацията на хлора в питейната вода. Той се разтваря много слабо в вода, и още по-слабо реагира с нея. Ако те притеснява, просто оставяй водата да отлежи един ден преди да я сипеш в аквариума.
Хлорамина е органично съединение, използва се за дезинфекция в по-малки мащаби - поне доколкото ми е известно - че ако го сипваха в водата, на цена щеше да се мери с бирата 8)

N.Nobs

Цитат на: "danchoto"Живея в Хаджи Димитър - предполагам че от яз. Искър е водата... Питам защото не ми мирише на хлор пък и стои прозрачна като я сипя в чаша. Може просто зимата по-малко хлор слагат.
А хлорамин? Някой да знае нещо?

Другия въпрос ми е дали имат Софийска вода някъде изнесени данни за съдържанието на водата? Търсих на сайта им, но не можах да открия.

Обикновенно се хлорира топлата вода,а доколкото знам в Х.Д. голяма част са на бойлери,нали :?:

За водата виж в ХЕИ,мисля че ще ти дадът инфо по телефона.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

BLKnight

Принципно водата се хлорира докато е студена. От топлата вода хлора излита по-лесно (с повишаване на температурата разтворимостта на газовете намалява) - затва е белезникава от малките мехурчета  :D

Similar topics (5)

36421

Публикации: 0
Прегледи: 2111

33081

Публикации: 45
Прегледи: 23313

22748

Публикации: 8
Прегледи: 4724

22968

Започната от Vannkata


Публикации: 42
Прегледи: 41436

15836

Започната от dok70


Публикации: 13
Прегледи: 8493