Вчера се сблъсках със странен проблем. Приятелка ме попита дали знам защо и посинява чесънът в туршията.
Понеже си нямах на идея, попитах чичко гугъл. Намерих това: http://ask.metafilter.com/54822/Why-has-my-garlic-gone-blue (http://ask.metafilter.com/54822/Why-has-my-garlic-gone-blue)
Оказва се, че чесънът реагира с минималните количества мед в чешмяната вода. След поредното питане (http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,20311.msg223184.html#msg223184) за камъни със съмнения за наличието на мед, ми хрумна следното.
Ако отчупим малко парче камък и го потопим в дестилирана вода заедно с парченце чесън, се получава идеалния тест!
Геца? Тестваш ли? *DRINK*
*DRINK* Ще тестваме наред.
Цитат на: Деян - 19.10.2009 00:42
*DRINK* Ще тестваме наред.
Ще тествам само да купя вода :-D и ще кажа.Чичко гугъл е учен!!!