• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 13:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Растенията в градинското езерце

Започната от pla.stenik, 10.08.2012 23:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pla.stenik

Здравейте,
случайно прочетох, разказа на един форумец за "Вълшебния извор" в Девня и реката. Имах възможност и отидох, наистина е нещо уникално. Извадих си доста растения, които за съжаление не знам какви са, но споделете ако някой е вземал растения от различни водоеми използвал ли е някакъв химикал за обеззаразяване преди да се поставят в езерцето. Аз ползвам каиев перманганат за няколко минути и после се засява. Ако имате опит ще се радвам да ми помогнете.

xoxi

И аз съм взимал растения от там но преди10 години за аквариума,нищо не оцеля там температурата е постояна и зима и лято 18 градуса предполагам че лятото ще оцелеят в езерото но зимата ще се скапат поради ниската температура, но за проба пари не взимат както казват хората ще се радвам да споделиш ако оцелее нещо.За дезинфекция и аз използвам калиевперманганат бледо розов разтвор за 10-15 минути  *DRINK* 

pla.stenik

Не издържаха растенията в езерцето, просто моите рибки ги изядоха и така приключиха нещата. Явно следващата година трябва сериозно да се замисля за засаждането на растенията за да не могат рибите да ровят и вадят. Аз и за това подхванах темата за директната сеитба на дъното. В момента имам доста лилии и ще си оставя само три, кото ще засея в дъбоката част. А плитката ще я оставя празна. Но все още обмислям, това както и оформянето с камъните и отвеждането на дъждовната вода.

xoxi

По добре се замисли да си нправиш преливник в който да стоят растенията без да ги закачат рибите,такива езера в форума имат     evgeni enduro и  koifish разгледай им профилите.така в основното езерце ще можеш да оставиш само няколо лилии а в преливника останалите растения. И да питам имаш ли златни в езерото защото миналата година като имах само кои и обикновени каракуди бях сял влиснери и още няколко вида растения вървяха без проблем рибите не ги пипаха от няколко стръкчета на есен искарах кофи ,а тази година пуснах към 70 златни и каквото и да сея на втория ден е искарано имам предвид по дребни растения не лилии даже и от листата на лилите пощипват по някога и м исля на есен да се разделя с всички златни.

pla.stenik

Не, нямам златни рибки. Имам само кои. Но тъй като не мога да храня редовно през седмицата, предполагам, че това е причината да си хапват от растенията. Бях изумен когато извадих няколко паднали ябълки в езерото и те бяха здраво изгризани. Имам хубави лилии, които гледам от около 7 години.

pla.stenik

Здравейте,

лилиите в езерото продължават да цъфтят и показвам няколко снимки. Спрях водопада и в момента водата е пусната само на циркулация без да преминава през филтъра. Водата малко се размъти, но съм решил напролет да има сериозен основен ремонт.
: 16.10.2012г 12:12ч



xoxi

При тебе край морето е по топло нормално е да цъфтят още при тея температури.Мойте прикючиха за тази година в събота ги свалих всички на дълбоко ,няма вече нито една пъпка.

Similar topics (5)

46005

Публикации: 1
Прегледи: 2998

23043

Започната от iccoo


Публикации: 3
Прегледи: 5245

45154

Започната от patz


Публикации: 133
Прегледи: 55266

15117

Публикации: 29
Прегледи: 17056

33133

Публикации: 62
Прегледи: 43975