• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 02:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Гирлянди за хвърляне на хайвер при КОИ риби

Започната от xoxi, 21.03.2012 12:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

xoxi

Колега ето как го правят зад океана




мисля че може да се ползват гирлянди от тия китайските който са найлонови.Но аз мойте мисля да ги издоя ръчно като златните пък ще видим какво ще стане успех *DRINK*

lsimeonov

Това е много интересно, а хайвера сам ли се захваща за тях или самата риба се отърква в тях. Аз не мисля да отделям рибите, тези гирлянди примерно, мога ли да ги пусна свободно да си плуват или вързани в единия край в езерото и просто да оберат хайвера и може би тогава да ги извадя или пък да си седят вътре. Пролетта златните ми хвърлиха хайвер в саксията на аира, но само 10 рибки оцеляха, предполагам са се нагостили с него другите.

xoxi


ето как става и на ръка аз съм публикувал за златните ето и за коите със златните няма проблем тази година ще пробвам коите пък каквото стане.
: 21.03.2012г 13:01ч
Хаивера сам залепва по лентичките.Пускаш ги вътре по краищата на езерото но трябва да ги наблюдаваш като хвърлят ги вадиш в един бидон колкото по голям по добре пускаш аерация ако имаш някакви плаващи растения слагаш вътре от 3 до 5 дена се люпи зависи от температурата след третия ден от излюпването захранваш с артемия и така на татъка докато потраснат за да можеш да ги сортираш до размер подходящ за езерото *DRINK*

Slaff

Въпросните "гирлянди" или т.нар. spawning brashes се продават най-близо в UK на цена от 12 паунда. Проблемът е, че няма транспорт до Б-я. И остава варианта близки и познати пребиваващи там да ти ги донесат.
Осигуряват голяма площ и от там добър приток на богата на кислород вода.
Хайверът на добрите родители е страшно лепкав след оплождането му и сам полепва по тези четки.
Не съм много сигурен, но смятам че тази негова лепкавост се дължи най-вече на водата. Защото "малките жълти човечета" при изкуственото цедене, задължително препоръчват съдинките където ще се извършва оплождането да са СУХИ, дори рибите завиват с хавлии /е то там има и друга причина/.

NikolaV

Никакъв проблем няма за доставка на каквото и да било от UK или Германия например, независимо дали доставят до нас.
Лично аз пазарувам най-редовно така от Англия. За английски доставки ползвам www.gabco.org. Има разбира се и други фирми. Предлагат два типа услуга. Или пазаруват вместо теб, като трябва да им се посочи магазин, линк или каквото трябва и това естествено струва повече - на сайта има цени. Аз лично им ползвам само куриерската услуга. Регистриран съм в системата им и поръчвам на техен адрес в UK. Доставката до БГ е 2.20 лв. на кило. Разбира се при покупка се плаща и доставката до английския адрес ако има такава.
От скоро има и фирма - www.dostavki.de, която предлага и същата услуга за Германия, но не съм я тествал още. http://smartdelivery.org/ правят същото за Франция, но и с тях нямам опит.
Ако някой има въпроси за пазаруване така ще помагам с ноу-хау :)

Slaff

Ето линк
http://www.koicarp.net/filtration/media/spawning_ropes.html
Проучи и както се казва "направи предложение на което не може да се устои".
Смятам че ще има доста желаещи и може да се комбинираме с доставката до България????
Ако не е проблем, моля модераторите примерно да го обособят в отделна тема!!!! Мисля, че ще има интерес!!

aquarium.fan

Колеги,
ние с успех използвахме за хвърляне на хайвера на кои и златни разрошени/разплетени/ ленти от чували за захар - разплита се целия чувал, остава сомо отгоре където се съединява или има шев. Там се захваща за по голям стиропор за да плуват и да висят отгоре надолу.Стиропара с лентите се връзва и се пуска в езерото, като хвърлят-вижда се как се бухат отдолу-се изважда внимателно и оттам в голям аквариум или басейн-колегите са описали по-горе. Хайвера си го лепят те самите.
Ако не се махне хайвера шанса е практически нулев, пък и да оцелее суперслучайно някое малко, ако е голям обема и не е пренаселен, то това ще са малки с най - лоша окраска-близки до дивата.

Slaff

Да, по принцип аз съм използвал/освен тия топки за баня, писал съм някъде за тях/ също и едни подобни на четки, шарени такива, изкуствени които се наелектризирват и се използват за обиране на прах в домакинството. Има много варианти, но оригиналното си е друга работа, освен цената си има доста плюсове!!!


koifish

Цитат на: Slaff - 21.03.2012 18:32
Да, по принцип аз съм използвал/освен тия топки за баня, писал съм някъде за тях/ също и едни подобни на четки, шарени такива, изкуствени които се наелектризирват и се използват за обиране на прах в домакинството. Има много варианти, но оригиналното си е друга работа, освен цената си има доста плюсове!!!

значи колеги аз съм ползвал какво ли не за хвърляне на хайвер, защото тези оргиналните четки бяха много скъпи преди години и можеше само от чужбина да си ги купиш и т.н. Питах и в едно предприятие където правят четки за миене на шишета ама пак бежбожно скъпи щеше да излезе. Това с чувалити от сезал става-проблема обаче е че бързо зеленясаха при мене и задържат много боклук а пък и коите при мъстенето са много бурни и тези нишки често им се оплита около хрилете  и намерих обесени мъжки екземпляри все едно са се хванали в рибарски мрежи. Тези четки за обирането на прах в домакинството- трицветните са много меки- не са добло решение- но тези дето са за обиране на прах-едни като топки които се навиват на дръжки са много подходящи- не са меки и не са много твърди да нараняват рибите, не са скъпи и ги има навсякъде. Хайде сега който изкара рибки с тези четки да драсне един ред на лични и да ми прати една дузина кои дерзайте и успех с развъждането
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fbgz881t9t%2Fwhat_the_symbolism_koi_fish_71938.jpg&hash=9b2aceedc367c13a162c001db33fe29dc72c588d

xoxi

Ето аз какво ще използвам . Истенски гирлянди китайски по левче


2 метра са дълги и 10 12 см диаметър малко са меки но щом става с чувал то това е перфектно.
: 26.03.2012г 17:05ч
така стоят в водата :-D

aquarium.fan

О... и аз имам неупотребявани гирлянди-добра идея, ще пробвам!

Similar topics (5)

40863

Публикации: 37
Прегледи: 18433

42920

Публикации: 0
Прегледи: 2161

44278

Публикации: 5
Прегледи: 3060

54239

Започната от Димитър 800


Публикации: 2
Прегледи: 2293

12003

Публикации: 44
Прегледи: 39185