• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Моля за съвет

Започната от acho_pl, 03.09.2006 23:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

acho_pl

Моля за съвет относно фотоапарат NIKON S6. Какво ви е мнението за него и заслужава ли си да си го купи човек за любителски снимки.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Xektor

Какви пари е този апарат и от къде щр го вземеш? Сега прегледах технополис и техномаркет и го няма там. Но по това което намерих в гуглето, аз не бих си дал парите. Ако е за 100 лв или подарък може и да се навия някак си.
Според мене този апарат е предимно за правене на портрети. Снимки от доста близо растояние и мисля че няма да ти хареса. По добре някои модел на панасоник, олимпус и в краен случай канон (не съм им фен) или "практик(а)ер".

acho_pl

Офертата е от щатите и е доста примамлива. $266, а тук този апарат струва 750лв. Аз също се съмнявам от гледна точка на оптиката, понеже не е в варио обектив, но в неговия клас е един от най добрите.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

miTko

Не виждам за какво ще даваш толкова пари, освен ако не искаш да е свръхмалък. Иначе най-обикновен сапунер, 3х, няма оптичен визьор, само 3" дисплей...
Разни мои АКВАРИУМИ 

Xektor

Цитат на: "miTko"Не виждам за какво ще даваш толкова пари, освен ако не искаш да е свръхмалък. Иначе най-обикновен сапунер, 3х, няма оптичен визьор, само 3" дисплей...

Напълно съм съгласен с колегата. И другото нещо което е, като го земеш от щатите и като се преебе нещо, недай си боже, после какво правиш, даваш още толкова пари за ремонт. Иначе спор няма, че там техниката е супер евтина. И аз имам досна неща от там, но не и скъпи уреди.
Choise is your's

dido

Никон се ремонтират в Гърция в момента, там важи международната им гаранция. За разлика от Canon примерно. Ако си купите канонче от БГ и имате нещастието да ви се счупи, пишете го бегал в канала. Гаранцията в БГ НЕ важи навън, а в БГ сервиз на практика няма.

Ачо, има си оптично варио 3х.

acho_pl

Не, аз не държа да точно Nikon и точно S6. Със сигурност обаче ще е от щатите. Не разбирам от фотоапарати и затова пуснах темата. Ще ви помоля за съвет към коя марка да се ориентирам, а ако ми предложите модел - идеално. Общо взето ми трябва компактен фотоапарат, може и да е по-голям от този Никон.
Казаха ми че Panasonic са добри. Аз съм ползвал известно време една "сапунерка". Препоръчват ми също Sony. Не се целя към професионални фотоапарати, а към компактни и мултифункционални. Държа обаче да е с добър оптичен зум.
Какво ще кажете, цената също ще се върти около тази.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

dido

3х е на Никона, 12х е на Панасониците. Колко добър държиш да е оптичния зум? :-)

acho_pl

Цитат на: "dido"3х е на Никона, 12х е на Панасониците. Колко добър държиш да е оптичния зум? :-)

Както казах не разбирам много от фотоапарати, 3х ми се струва малко и затова търся съвет за подходяща  марка и модел. Според мен 6х не е зле? До колкото знам вида на лещата също е от значение.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Xektor

Кажи сайт от където им гледаш цените щом ще е около 266$ не можеме да гадаеме кой апарат колко струва.
Ако не зимай някой панасоник с повечко зум за тея пари и това е. Примерно DMC-FZ7EG или DMC-FZ30EG или DMC-FZ20EG аз съм много доволен от DMC-LZ2EG но той е по нисък клас и е с 6х оптично.
За друга марка да предложи друг, че не съм имал удоволствието да имам друг от по високите класове.

acho_pl

Не ги гледам от сайт. Имам човек в щатите, който ще ми купи от там.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Similar topics (4)

6185

Започната от botan


Публикации: 18
Прегледи: 10052

24927

Започната от krasi1515


Публикации: 11
Прегледи: 5070

55343

Започната от ivaniko


Публикации: 1
Прегледи: 3228

1897

Публикации: 86
Прегледи: 35127