извинявам се за кацеството на снимките а за последната надявам се е позната на повечето с малки деца
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=810
Не ти се отваря линка. Да не си изял последната цифра от юзър айди-то?
като го ваведеш ръчно става незнам защо ако можеш оправи го благодаря предварително
Проблема е че след HTTP има само една /, а трябва // да са.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=810
Ето работещ линк
Да, това наистина са рибарници! :lol: Значи ние имаме цветарници! :lol: :wink:
Хлапето е симпатяга, но наистина тези неща са малко далеч от личната ми дефиниция за аквариуми. Което не пречи дискусите да са супер.
не се обиждам казах рибаници не аквариуми исках да се похваля с рибоците в общият аквариум наи големите са на 11 месеца и не съм ги хранил с никакви изкуствени оцветители а синият е мота гордост 7 месечен кръстоска между хенкел див и син също без оцветители оставил съм го за развъждане
Какво имаш предвид изкуствен оцветител
Ами в някои храни се слагат изкуствени оцветители, които подсилват естественото оцветяване на рибите.
Да какви са.Да знам какво да гледам
за червен цвят основно бета каротин в комбинация с витамин АДзЕ и
рибофлавин
синият се получава по трудно използват се съединенията на кобалтовият сулфат съвмесно с хормони
има едно книжле на Бренд Деген мисля че се казваше дискус и размножаване там са описани всичките техники на оцветяване подарих го на един познат но обещавам да го взема обратно преведа наи интересното и да го пусна
ще бъде ценна информация. :wink:
а как им сервираш тези екстри.с каква храна.
Храната си я правя сам защото папкат много всеки път е манджа бутик но спазвам някаква рецепта не слагам химии защото немога да преценя какви ще са бебетата след това
ето рецептата с чевен уклон
1. 4 кг телешко сърце изчистено от жилите
2. 1 кг белени скариди
3 . 1 брукан печени чушки Варненски са 800гр(ако искаш неутрален цвят ги замесваш само с спанак)
4 . 1 консерва спанак 800гр с водата
5 . 300 грама попарени моркови(само за червен цвят)
6. 5грама Metronidazole (мисля че за Бг това е висока конценрация бих го намалил наполвина)
7. 8-10гр витминС течен 5гр витами В комплекс
8. 4-5 пакетчета чист желатин и малко топла вода да се разтвори
всичко това през пасатор в хладилника един ден нарязване на кубчета и след това в камерата
за силен червен цвят рецептата понася 25-30 грама бета каротин на втория месец са като кутиика от кока кола
Цитат на: "stanko"Храната си я правя сам защото папкат много всеки път е манджа бутик но спазвам някаква рецепта не слагам химии защото немога да преценя какви ще са бебетата след това
ето рецептата с чевен уклон
1. 4 кг телешко сърце изчистено от жилите
2. 1 кг белени скариди
3 . 1 брукан печени чушки Варненски са 800гр(ако искаш неутрален цвят ги замесваш само с спанак)
4 . 1 консерва спанак 800гр с водата
5 . 300 грама попарени моркови(само за червен цвят)
6. 5грама Metronidazole (мисля че за Бг това е висока конценрация бих го намалил наполвина)
7. 8-10гр витминС течен 5гр витами В комплекс
8. 4-5 пакетчета чист желатин и малко топла вода да се разтвори
всичко това през пасатор в хладилника един ден нарязване на кубчета и след това в камерата
за силен червен цвят рецептата понася 25-30 грама бета каротин на втория месец са като кутиика от кока кола
пробвах тази рецепта,но вместо сърце ползвах хек и 6 пъти по- малки количества.
не можа да се жилира.
и да знаете, че сложих желатин.6 пъти по- малко.
спанака беше замръзен, а не от консерва.
не съм сложил и Metronidazole.
някой има ли си на идея защо на стана желе.
или пък някой да сподели успешен вариан с подробности, като за
ненаучени. ppp
Желатинът е бил малко, за друга причина не се сещам.
Мен обаче ме притеснява друго - как точно ще накарам рибите да го ядат това, ако е желирано?
Цитат на: "Boby_"Желатинът е бил малко, за друга причина не се сещам.
Мен обаче ме притеснява друго - как точно ще накарам рибите да го ядат това, ако е желирано?
То желето служи да не се разтваря цялата тази смеска бързо във водата, не трябва да прилича на класическо желе както си го представяш.
Живко варианта да не се получи , гаден желатин(или неправилно приготвен) или да си сложил по малко.
Аз си правих преди време калмари с червени чушки по една руска рецепта. След като се пасира всичко (но не на каша а на много ситни 1-2мм парченца) го сложих в чинийка на много тънък слой - 3-4мм и на най-ниската степен в микровълнова фурна го държах докато се поизпари водата. Става много бързо. После го обърнах върху ПВЦ фолио (домакинско) и така завито го замразих. Сега много лесно се отчупват малки парчета и въпреки че се пръска из водата почти нищо не успява да падне на дъното. Ако не си изхвърлил материала опитай да го спасиш по този начин
Цитат на: "abaro"Аз си правих преди време калмари с червени чушки по една руска рецепта. След като се пасира всичко (но не на каша а на много ситни 1-2мм парченца) го сложих в чинийка на много тънък слой - 3-4мм и на най-ниската степен в микровълнова фурна го държах докато се поизпари водата. Става много бързо. После го обърнах върху ПВЦ фолио (домакинско) и така завито го замразих. Сега много лесно се отчупват малки парчета и въпреки че се пръска из водата почти нищо не успява да падне на дъното. Ако не си изхвърлил материала опитай да го спасиш по този начин
вече пробвах :D
нищо не се получава.при мен е пасирано много ситно.за да се стегне достатъчно, почти се опича и рибите не искат да го ядат :cry: а и от витамините полза никаква ако го суша :roll:
сложих две пакетчета желатин на около 800гр. смес.
другият път ще сложа повече. :idea:
Боби,все пак пробвах да дам на рибите.хапват си го. е, не като гранулите или артемията, но го ядат.
discus, щеше ми се да е баш като желе, но не се и надявах.
проблема е, че почти не е стегнало.трябва да давам, на рибите, хапка по хапка.така разбира се ядат само най- нахалните.сместа е толкова зле, че при самото захапване на рибата се вдига облак мътилка.
при подхранване само с една десета от нужното количество храна и аквариума стана на боза.
следващият път ще хакна повече желатин.мисля да го разстеля в голяма тава, да стегне по-лесно и повече.
Цитат на: "Живко"Цитат на: "abaro"Аз си правих преди време калмари с червени чушки по една руска рецепта. След като се пасира всичко (но не на каша а на много ситни 1-2мм парченца) го сложих в чинийка на много тънък слой - 3-4мм и на най-ниската степен в микровълнова фурна го държах докато се поизпари водата. Става много бързо. После го обърнах върху ПВЦ фолио (домакинско) и така завито го замразих. Сега много лесно се отчупват малки парчета и въпреки че се пръска из водата почти нищо не успява да падне на дъното. Ако не си изхвърлил материала опитай да го спасиш по този начин
вече пробвах :D
нищо не се получава.при мен е пасирано много ситно.за да се стегне достатъчно, почти се опича и рибите не искат да го ядат :cry: а и от витамините полза никаква ако го суша :roll:
сложих две пакетчета желатин на около 800гр. смес.
другият път ще сложа повече. :idea:
Боби,все пак пробвах да дам на рибите.хапват си го. е, не като гранулите или артемията, но го ядат.
discus, щеше ми се да е баш като желе, но не се и надявах.
проблема е, че почти не е стегнало.трябва да давам, на рибите, хапка по хапка.така разбира се ядат само най- нахалните.сместа е толкова зле, че при самото захапване на рибата се вдига облак мътилка.
при подхранване само с една десета от нужното количество храна и аквариума стана на боза.
следващият път ще хакна повече желатин.мисля да го разстеля в голяма тава, да стегне по-лесно и повече.
така става като нищо не си научил от колегите в кухнята vilka но никога не е късно upset
Живко пробвай да не го пасираш много ситно ако можеш го рендосай на някво ренде, желатина е бил достатъчно, следващият път преди да сложиш желатин в смеската пробвай само желатина да направиш за да видиш дали той ще си се стегне като хората, ако стане както трябва забъркай втора доза и като видиш че започне да се стяга сипваш останалата част от смеската и бъркаш , би трябвало да се получи желаният ефект.
Ето я и моята рецепта за цихлиди.
150гр желатин се разтваря в 0.5л топла но не вряла вода.оставя се в хладилник да се втвърди.пасирам 300-400гр спанак/замръзен щото сега друг не откривам/150гр филе от бяла риба около 100гр попарено зеле и 100гр спирулина.втвърдения желатин разтварям добре на парна баня и добавям сместа.замръзявам и след това го режа на лентички.предполагам че перфектно става с кухненски робот ако има накаква приставка за кълцане на дребно.между другото тоя желатин в пакетчетата е пълен боклук.аз си го купувам насипно от женския пазар.
Как го кльопат само рибите не е истина.
ще пробвам и двата варианта.
Голямо Благодарско и на двама Ви. :P