• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 21:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Конкурс за снимка на аквариумни обитатели (VIII кр)-КЛАСИРАНЕ

Започната от Boby_, 19.11.2007 09:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_


Завърши VIII-мият кръг на КОНКУРСА ЗА СНИМКИ НА АКВАРИУМНИ ОБИТАТЕЛИ!
Ето крайното класиране в него:


Победител: kratun
Заглавие: Анатомия
Средна оценка: 7,71
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fkonkurs%2Ftemp%2F164.jpg&hash=1937c46b07aa2cd731c2fdb0ba0ffce298e8f5a8


Второ място: miTko
Заглавие на снимката: Посока - нагоре
Средна оценка: 7,30
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fkonkurs%2Ftemp%2F168.jpg&hash=67a52377e7dcb5622f025a34c6324b36ed727976

Трето място: Boby_
Заглавие на снимката: Синьото пак е на мода
Средна оценка: 7,00
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fkonkurs%2Ftemp%2F151.jpg&hash=a47bfc3f68aa2203d32b0a2f5c97d204b40ba002


Участниците извън тройката се подредиха така:
4.   bobynfs      6,57
5.   don_misho   6,45
6.   puhcho      6,35
7.   }|{opukc      6,10
   dido 1      6,10
9.   theater      5,70
10.   Borgot      5,62
11.   Gareth      5,60
12.   MoOnCe®   5,48
13.   jimbeam0706   4,95
14.   Emsi      4,90
15.   le6o      4,85
16.   kamos      3,95
17.   hunterbul      3,60
18.   zambo      3,38


Обърнете внимание - има една "двойка" участници, които не можаха да се разберат кой ще е на седмо място и затова си го поделят - }|{opukc и dido 1.

Тук можете да видите всички коментари на гласувалите.

Основната заслуга за успешното протичане на конкурса всъщност е на NO CARRIER - именно той предостави мясотото за качване на снимките, създаде формите за автоматично гласуване, за пресмятане на оценките, за коментарите и изобщо цялото програмно осигуряване на конкурса е негово дело.



В конкурса гласуваха (по реда на гласуването):

Boby_
malomir
Gad_Man
puhcho
le6o
barbus
spetsa
Gareth
vastho
borislav
kamos
miTko
sss
HanibalKing
hunterbul
valq
vcholeva
don_misho
theater
}|{opukc
nina


Анулиран беше един глас - този на потребителя Хелера-9, какъвто няма регистриран в базата. Тук можех да направя компромис, защото е очевидно кой потребител стои зад този недовършен ник, но по ред причини прецених, че правилата ми позволяват да изтрия гласа му и това е оправадано.

Вече можете да комeнтирате всичко, свързано с конкурса - участници, класиране, организация и т. н.
: 19.11.2007г 08:08ч

Започвам с коментарите. Първо за участниците. Броят им този път не беше никак малък. Мисля, че нивото беше малко по-високо от предишни конкурси, макар и все още да има какво да се иска. Все пак това, че има 7-8 снимки на фокус, е радостна новина. Смятам още, че и трите снимки в челната тройка заслужават мястото си в нея и нямаше да е справедливо някоя друга да ги измести - всички останали са значително по-слаби.

Имаме си достоен победител, който макар и с някои слабости (дразнеща рамка в кофти цвят и твърде дебела, недобра композиция - риба, центрирана на снимката и малко нужда от шарпване) е съвсем достоен. Честито и наздраве! ;)
Снимката, класирана на второ място, на пръв поглед е лесна за изпълнение. На втори също. Но качеството е много добро, а постпроцесингът си е казал думата и е направил от една прилична снимка нещо, в което ще се загледаш. Заслужено място в тройката, макар според мен да не е за второ, а за трето. Но аз съм пристрастен, защото на трето място е именно моята снимка. :)

Сред останалите извън призовата тройка участници също има нелоши снимки. Прави впечатление тоталното надмощие на анциструсите като бройка. Сигурно ще излизат в чужбина с толкова много паспортни снимки. Аулонокарата на dido 1 също не е лоша, макар там фокусът да е навсякъде, а не само върху рибата, а опашката на горкото животинче да е клъцната здраво. Снимката на четвърто място трябваше да е доста по-назад - не знам защо и кой е преценил, че с този анфас, в който не се вижда почти нищо от рибата и с това прекомерно насищане на цветовете тази снимка заслужава нещо повече от средна оценка. Но всеки си решава сам как да гласува.

Ето как неусетно стигнахме и до гласуването. Средните оценки този път са по-нисички от обикновено, но това не е зарди по-критична публика, а заради един конкретен потребител, чието име няма да споменавам и който е сложил на всички участници само единици и двойки като оценки. Реших да не се задълбочавам в това, защото не променя реално класирането, поне не много, но това гласуване не му прави чест.

Наложи се обаче да изтрия един друг глас - този на Хелера-9, който вероятно е Хелера-91. Макар поводът да го изтрия да беше технически сбърканото име на потребителя, причината беше друга и далеч по-неприятна. Няма да казвам как точно беше гласувал, само ще го посоча с пръст, за да се изчерви и ще му напомня следващия път да гласува за снимки, а не за потребители.

Като цяло гласуващите бяха малко - само с трима повече от участниците. При молбата ми да гласуват, получих отговори от някои хора, че не разбират от фотография и затова не смеят да гласуват. Добре, разбирам притеснението им. Но всеки има очи и естетически усет и може да реши дали нещо му харесва или не. Гласувайте, моля ви, защото в противен случай оставяте решението за класирането на индивиди, които смело слагат случайни единици и десетки, без дори да гледат снимките.


panchopan

Ами честито на победителите
*DRINK*

И на следващия конкурс още по-добри снимки да си пожелаем.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

don_misho

Честито на победителите и от мен!На мен лично,снимката на Хотонията ми харесва най-много.Радостното е ,че имаме много участници,а има доста хора още,които не са си направили труда да покажат по една снимка.Качеството на снимките е на средно ниво,като някои хора показват по-добри снимки от предни конкурси,което значи че задобряват,браво.Явно тоя път наколко човека сме се уговорили само анцитруси да снимаме :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg682.imageshack.us%2Fimg682%2F460%2F40101892.th.jpg&hash=84ed4e38032181efb8f0a30ceb594125dba6ea32

kamos

Честито на победителите.
За себе си се радвам, че вече не съм последен - това си е напредък. :-D
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

miTko

Честито Кратуне! Сигурен съм, че можеш да покажеш и по-хубави неща занапред, най-малкото техниката го позволява! :-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

sss

Честито на победителите!
Аз лично не можах да реша кой е по-добър от "Анатомията" на кратун и хотонията на митко и затова им дадох по 10. Поздравления момчета.
Искам да поздравя и Жорикс за снимката на дискуса. Адски трудно е да го хванеш на фокус. Смятам да участвам в следващия кръг с дискус.

kratun

Благодаря на всички гласували!
Откак съм се регистрирал във форума, само веднъж съм гласувал и то без да давам коментари. Причината за това беше, че аз самият не съм участвал в конкурс, респективно - не съм бил оценяван. Е, вече няма да имам това извинение :-P.
Аз не очаквах да изпреваря "Хотония"-та на Митко, защото за мен тя си остана фаворит до края, но ми се искаше да вляза в залата на славата не по-малко от него. Сега вече ще трябва да доказвам, че това не е случайно. Жалко, че доста от форумците, на чието мнение всички държим, този път не са гласували и не чухме критиките им. Няма да им казвам никовете, те си знаят кои са :-).
Относно моята снимка. Наистина, не е нещо особено от акваристична гледна точка. Това са двете стъклени сомчета в моя аквариум, едното от които е на фокус, а другото му е като сянка. Снимани са малко след пускането и бяха доста стресирани. Много трудно го "улових", защото се криеха в шубраците и почти не излизаха на светло. Признавам си, че не съм търсил композиция, както и някакъв "рибешки екшън", защото точно тези рибки не го предлагат - твърде миролюбиви и плашливи са. Рамката стана доста грубичка, защото я правих в последния момент, а и нямах много време за допълнителни обработки. Почти към края на конкурса реших и аз да участвам, а време за фотошопиране почти нямах. Както и да е! Още веднъж, благодаря за оценката ви и честито на подгласниците! *DRINK*
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Violeta

Аз съм от тези, дето този път не намериха време за гласуване. Вярно, че и времето ми беше ограничено, но основната причина беше, че не можах да реша как да гласувам за анциструсите  :-).
Поздравления на Кратун, той е и моят фаворит.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

theater

Мда... три еднакви снимки на анциструси. Сякаш сме се наговорили с колегите.  :-D
140л - харацини
http://starividri.org

}|{opukc

Честито на победителите и от мен. 8-)

ЦитатИскам да поздравя и Жорикс за снимката на дискуса. Адски трудно е да го хванеш на фокус. Смятам да участвам в следващия кръг с дискус.

Да, доста се озорих с тази риба. Имах и по - добри снимки за конкурса, въпреки сапунерката с която снимам но........не знам защо реших да е точно тази. :-|

Boby_

Цитат на: }|{opukc - 19.11.2007 15:21
Честито на победителите и от мен. 8-)

Да, доста се озорих с тази риба. Имах и по - добри снимки за конкурса, въпреки сапунерката с която снимам но........не знам защо реших да е точно тази. :-|

Не съм снимал дискуси, затова ще ми простите, ако греша, но никак не мога да си представя кое пък му е трудното да се фокусира дискус. Елате да видите трофеус как се фокусира, пък тогава ще си говорим. :)

jimbeam0706

Няма невъзможни неща

}|{opukc

Цитат на: Boby_ - 19.11.2007 15:25
Не съм снимал дискуси, затова ще ми простите, ако греша, но никак не мога да си представя кое пък му е трудното да се фокусира дискус. Елате да видите трофеус как се фокусира, пък тогава ще си говорим. :)
Да има го и този момент с тези "торпеда" трофеусите, никога не мирясват. Но този дискус е доста едър. Другото което не стоят добре, почни винаги са на преко на аквариума.

Boby_

Цитат на: }|{opukc - 19.11.2007 15:41
Да има го и този момент с тези "торпеда" трофеусите, никога не мирясват. Но този дискус е доста едър. Другото което не стоят добре, почни винаги са на преко на аквариума.

Мдам, вероятно е трудно да фокусираш някого, който е плосък и винаги държи да е обърнат към теб. :)

dido

Пфу и аз пропуснах да гласувам въпреки, че обещах. Виждам трябвало е. Все пак - селдващия път вече няма лабаво  :-D

Similar topics (5)

39717

Започната от Smurfff


Публикации: 11
Прегледи: 7652

1156

Публикации: 7
Прегледи: 4426

28480

Публикации: 18
Прегледи: 13791

6213

Публикации: 20
Прегледи: 8378

5340

Публикации: 4
Прегледи: 3472