• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

"Метеора"- Гърция

Започната от Joro Vn, 05.10.2006 16:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Joro Vn

Малко панорамни снимки на "Метеора"- Гърция и част от скалните манастири:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7010&AlbumId=69374
Предварително се извинявам за качество им  :oops: . Като оправдание бих казал, че са правени в лошо време с мъгла /облаци по скоро/, дъжд и от автобуса в движение. За апарата и задапаратното устройство няма да коментирам  :cry: .
Гледките и природата на живо са наистина потресаващи. Надявам се който не е бил там, поне от снимките да добие малко представа за мащабите на този природен феномен.

stranen

леле егати и якото.дно някои ден и аз да ида до някое такова място и да се похваля после :)

Shagrath

Наистина е красиво, ама в Гърция. У нас си имаме къде - къде по - големи красоти.

HegeJl4o

За снимките неса много лоши като качество има каде каде по дани  :P,а за гледката е неотразими :) грабват окото :)
най много ми гареса това кадето една къща е построена на огромна скал точно отгоре и

77

Цитат на: "HegeJl4o"За снимките неса много лоши като качество има каде каде по дани  :P,а за гледката е неотразими :) грабват окото :)
най много ми гареса това кадето една къща е построена на огромна скал точно отгоре и
манастир :!:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Joro Vn

ЦитатНаистина е красиво, ама в Гърция. У нас си имаме къде - къде по - големи красоти.
Ходил съм на доста места в България,  може би само Белоградчишките скали са нещо подобно, но в по- малък мащаб. От снимките не се получава пълна представа. Видеофилмите, които правихме, са малко по-реалистични. И други хора са давали висока оценка за "Метеора". Даже една от сериите за "агент 007" е снимана в и около един от манастирите там.
Всяко място си носи своята уникалност. И това, че е в Гърция, а не у нас, не го прави по- малко красиво в своята индивидуалност. Подчертавам- индивидуалност. Нека не отхвърляме значимостта му по мащаб и красота, защото е в чужбина. Това си е природна даденост и не се съобразява с граници. И мисля, че е по- добре така. Ако всичко по света се повтаряше и у нас, и в други страни, нямаше да има такова разнообразие. Има и красоти, които просто не може да съществуват тук, или на нашата географска ширина. Лично на мен ми се иска да посетя например някоя пустиня или места с вечни ледове и да "поскитам" там известно време. Имат си свое индивидуално обаяние и привличане, макар че някой може да ме смята за луд. И в същото време се радвам, че точно те не са в България. Защото едно е да ги посетиш като турист, друго е да са в задния ти двор. Но са пак на нашата планета- ако не "на живо", може да се видят и оценят през погледа на камера или фотоапарат. И да ги възприемаме не през филтъра на нациална принадлежност, а като жители на планетата ни.

madcap

Охо мноо красиво , май не сте хванали най хубавото време, ама си е красота  :wink:

Similar topics (1)