• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.05.2024 22:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Petio98

но защо не хвърля тогава

BULLTERRIER

на една женска и трябват поне 3 мъжки

paolo6481

Цитат на: BULLTERRIER - 08.03.2011 22:32
на една женска и трябват поне 3 мъжки
Ами той сигурно само един мъжкар има и......затова.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

seth

На даниото му трябва да го залъжеш, че се запролетява - смъкваш обема на водата, сменяваш големи части от нея с прясна, слагаш допълнително растения и .... ледени блокчета. Тогава даниото хвърля - мъжките почват да "бият" женските по издутите кореми. Съотношението м/ж трябва да е минимум 2:3, за да може всичкият хайвер да се оплоди.   

gogikz

Здравейте!
И аз да се похваля от едно мъжко и адно женско розови данио ми се излюпиха около 30 малки дребосъчета.Голям късмет тъй като стана от първия път и то само с една мъжка и една женска.Стискайте палци да оживеят мъниците,че днеска проплуваха.

BULLTERRIER

мнго малко аз от едно хвърляне изваждам по около 400-450

gogikz

От една женска и от една мъжка ли или от повече,защото аз само две рибки имам?

gogikz

Минаха 25 дена от първото хвърляна сега пак ги отделих да хвърлят че женската пак е яката надута и гони мъжкия из целия аквариум обаче хайвер няма.имам мрежа на дънато водата е 28 градуса аквариумчето е малко водния стълб е 15 сантиметра както и първия път налях вода от другия аквариум в общи лини условията са същите като и от предното хвърляне.Стояха два дена и нищо върнах ги в общия гонитбата продължава.Някакви идеи що не нещът да хвърлят?

BULLTERRIER

няма да стане работата трябват и ти най-малко 3 мъжкара

gogikz

Значи е както си мислех,просто късмет е че сами хвърлили веднъж хайвер.Сега като пораснат малките тогава ще гледаме пак какво ще стане.

maick

Здравейте и от мен и поздрави на всички послучай Велик ден  !
Да споделя и моето невероятно преживяване по темата развъждане на Данио.Всичко направих по описания от доста колеги начин , но нямах метиленово да капна и след като женската хвърли хайвера голяма част от него хвана бяло мъхче/плесен/. :-[ Върнах рибките при останалите и изчаках един-два дни за всеки случай.След като не видях излюпено рибе изсипах всичко в мивката ,измих аквариумчето и го подготвих за ново зареждане . Додато си починат двете женски и натрупат хайвер четирите мъжките ги преместих в подготвения аквариум , като дигнах нивото на водата до 30 см. И сига започва най-интересното  :-[ Седмица след като разделих мъжете от жените реших да ги събера отново.Започнах да чистя дъното и  източвам вода от родилния аквариум и  =-O три мъника си щъкат при татковците вече дръпнали на размер и станали около 12-14 милиметра . Преместих ги в аквариумчето където раждат живоротките и си щъкат заедно с малките Гупи и Хелери  :-) Предполагам ,че хайверните зърна са били полепнали по камъчето за въздух и са се излюпили след като измих аквариума и го напълних наново.Цялата процидура траеше 15 минути и затова са се опазили. С това искам да кажа на всички които ще се пробват да развъдят Данио , че дори когато мислиш , че нищо няма да стане ,на пук на всичко то си става . Не се отчайвате след първия опит.

gogikz

Някой да има някаква идея защо  от излюпините даниота някои  са малко криви от към главата а други имат гърбица ?

Bolta

Цитат на: gogikz - 28.05.2011 16:32
Някой да има някаква идея защо  от излюпините даниота някои  са малко криви от към главата а други имат гърбица ?

Най-вероятно, от лоши параметри на водата.

Nikiengi

Защото розовото данио е генномодифицирано някъде из азиатските държави и много рядко дава здраво поколение. Дори в държави като Австралия и Нова Зеландия се унищожава целенасочено (освен, че е забранено за отглеждане)! Да речем около половината ти поколение ще трябва да го изхвърлиш! :'( :'( :'(

Bolta

Цитат на: Nikiengi - 28.05.2011 19:52
...много рядко дава здраво поколение.
Незнам откъде е тази информация, не споря, че може да е така, но при мен всички рибки си растяха съвсем нормално и не съм имал криви или изгърбени.
Друг е въпроса, че спрях да ги развъждам, след като ми се изясниха нещата.  ;-)

Similar topics (5)

11793

Публикации: 42
Прегледи: 25820

58651

Публикации: 1
Прегледи: 1837

59990

Публикации: 1
Прегледи: 1749

15567

Публикации: 19
Прегледи: 14810

57253

Публикации: 3
Прегледи: 3658